Вести:

недеља, 8. новембар 2020.

Западни свет и ''цивилизација'' и даље не желе откривање истине о Жутој кући!

недеља, 8. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Западни свет и ''цивилизација'' и даље не желе откривање истине о Жутој кући!

Након дводеценијској прикривања и саучесништва у злочинима против бриталних криминалаца из редова терористичке такозване "УЋК", наводно су почела суђења, али...

Жута кућа, имбол трговине органима киднапованих Срба.

Један од најпозатијих зликоваца међу шиптарским терористима а касније и вођа мафијашког клана као и политичка марионета Запада, а пре свега Америке, Хашим Тачи, - отпутовао је у Хаг. Сама ова чињеница, упркос што је медији на српском глорификују, ипак је понижавајућа по српски народ.

За разлику од крвника и злочинаца који по својим зверствима превазилазе чак и немачке нацисте, како из шиптарских тако и других несрпских редова са простора бивше Југославије где су се водили ратови против Срба, они који су штитили свој и сав остали недужни народ од злочиначке каме а припадају српском народу, били су гоњени као звери, срамотно хапшени, одвођени у суђено им је јер су се борили против исконског зла и штитили недужне а свет је то гласно прослављао. Данас у тај исти, политички и све само не оно што се зове - Суд, одлазе и остали крвници. Тачније - путују у Хаг! Али они су до овог дана (може бити и надаље) уживали не само пуну подршку дела западног света који се не устручава да себе назове "цивилизацијом" а не разликује се од варварског начина убијања људи, већ су уживали пуну слободу кретања па чак и даљег бављења мафијашким пословима међу које спадају и они најбруталнији. Зато ова "потрага за правдом" изгледа као сасвим обична фарса.

Како медији преносе, четворица кључних злочинаца терористичке "УЋК", поред 98 убистава, терете се и за (само?) 407 незаконитих притварања као и до сада "непознате догађаје" на северу Албаније. 

Оптужница против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија у десет тачака описује злочине над Србима, Ромима и нелојалним Албанцима и убиства почињених у логорима широм Косова и на северу Албаније.

Сви су, како се наводи, били чланови Главног штаба "УЋК" - Тачи је био "политички комесар и заповедни", Весељи шеф "обавештајне службе", Сељими главни "оперативац", а Kраснићи "заменик команданта" и портпарол ове терористичке организације.

У оптужници се наводи да је циљ тог злочиначког удружења био постизање и примена потпуне контроле над целим Kосовом (и Метохијом) средствима која су укључивала "незаконито застрашивање, злостављање, подвргавање насиљу и уклањање (убијање) оних које су сматрани противницима".

Тужилац описује десетине догађаја из 1998. и 1999. године у којима су људи отимани на улицама, у својим кућама и одвођени у логоре широм Косова, где су тешко злостављани, испитивани, понижавани и приморавани да признају "сарадњу" са српским властима и шпијунажу. Оптужницом се негира фактичко стање да су жртве биле лојални грађани земље у којој су живели и залагали се против терористичких метода макар оне долазиле и од њихових сународника Шиптара.

Посмртни остаци неких од тих људи су нађени, али многи нису ни до данас.

У верзији оптужнице која је јавно доступна уклоњена су имена жртава, како људи који су убијени, тако и оних који су се спасли из ових логора смрти. Јавности су недоступни и сви други подаци који би могли да укажу на идентитете жртава.

У оптужници на 63 стране уз табеларни приказ броја жртава по логорима у којима су били заточени, описани су сви (да ли сви, како медији наводе?) злочини који се овој четворици стављају на терет. Тужилац Џек Смит означава их као кључне људе (терористичке) "ОВК" који су командовали својим потчињенима, располагали средствима и наређивали отмице и злочине.

Њихови заробљеници држани су у просторијама без довољно ваздуха, грејања, на киши или на хладноћи, без довољно хране, воде или било какве медицинске помоћи. Притварани су без икаквог образложења, саслушавани, оптуживани и мучени или убијани. Породице су се распитивале о њиховим нестанцима, али су им припадници терористичке "УЋК" говорили неистине.

О случају трговине људским органима, познатом као „жута кућа”, у јавно доступној верзији оптужнице нема ни речи.


Ипак, наводе медији, описани су до сада "непознати" и неистраживани догађаји на северу Албаније, у Кукешу, Цахану и Хасу. Иако се његово име не налази на оптужници, занимљиво је да хашко тужилаштво помиње и Фатмира Љимаја, описујући злочине у логору Клечка које је наредио и догађаје за које је ослобођен пред "правосуђем" Еулекса у Приштини, 2016. године.

Описана су појединачно присилна довођења у логоре Ликовац, Јабланица, Лапушник, Дреновац, Малишево, где су нађена тела неких од убијених људи са ранама од ватреног оружја или тешког премлаћивања. О многима се ни до данас ништа не зна. Ипак, бруталнија је чињеница да се до данас о томе није ни говорило! Дакле, на Западу се све време о томе знало али се не само ћутало већ, понављамо, злочинцима је била дарована слобода да се бави чиме год они желе било то легално или много чешће, нелегално.

Када су се српске снаге приближиле логору Лапушник, припадници ОВК извели су 30 заробљеника и поделили их у две групе. Једна група је тада ослобођена, док су људи из друге групе ликвидирани и њихова тела су нађена.

Описан је случај довођења 11 Срба у Малишево, где су већ била двојица претучених сународника. И ови људи су касније убијени.

Група "ухапшених", како пише "Политика" дајући шиптарским терористима легитимитет да хапсе, а у ствари се ради о киднапованим цивилима у Оптеруши и Ретимљу пребачена је у Малишево. Затим су одведени одатле и убијени. Неки заробљеници "стрељани" су код Волујка. (О суровости тих "стрељања" која су пратила многа друга мучења, "Политика" не извештава). У Бајгори код Подујева човек је (опет) "ухапшен" и речено му је да ће бити убијен ако не призна то што су од њега тражили. Последњи пут је виђен под надзором ОВК. У местима Мајанче и Поток затвореници су притварани у различитим периодима и ту су такође нађена тела убијених. Један Ром је убијен по наређењу Латифа Гашија у близини Подујева. Затвореници су злостављани и убијани у логору Клечка, где је група људи, како се наводи, убијена по наређењу Фатмира Љимаја и њихови посмртни остаци су нађени.

У месту Кукеш у Албанији у мају 1999. припадници терористичке "УЋК" довели су једног човека у бившу фабрику метала, где су већ били други тешко претучени затвореници. У злостављању ових људи учествовао је, како се наводи у оптужници, Сабит Геци. Почетком јуна један човек је убијен, а други је умро од последица премлаћивања.

У месту Цахан у Албанији затвореници су држани на ниским температурама и на киши, без хране и воде. Сабит Геци и други чланови  терористичке "УЋК" тукли су их шипкама, кундацима, палицама за бејзбол, секли су их ножевима, шутирали и палили им кожу. Пуцали су у њих и давили их. Једном притворенику су саопштили да је осуђен на смрт иако никаквог суђења није било. Притвореници су могли да виде и чују убијања других људи и чланова њихових породица.


Киднаповања, злостављања и убијања било је и у логорима у Призрену, Ораховцу, Приштини, Глоговцу, Витини, Урошевцу. У Ораховцу су терористи "УЋК" упали у једну кућу где су човека претукли пред његовом супругом, затим су их опљачкали и запалили им кућу.

У бившој школи у Гњилану група Срба је тешко претучена под оптужбом да су починили злочине над Албанцима. У бившој полицијској станици у Сувој Реци држани су и мучени српски затвореници. У Новом Брду човек је присилно убачен у возило, а затим претучен под неоснованим оптужбама.

Сва четворица су, закључује тужилац Смит на крају, одговорни у оквиру удруженог злочиначког подухвата за злочине које су починили њихови потчињени. Они су знали да су се злочини догодили или да ће бити почињени и нису ништа учинили да их спрече, нити да кривце казне.

Адвокат Драгољуб Станковић, бивши заменик тужиоца за ратне злочине, сматра да је оптужница веома озбиљна и темељна.

„Истраживани су и неки догађаји којима се српско тужилаштво није бавило(?), као ни претходни трибунал(?). У оптужници се помиње да су окривљени чланови заједничког злочиначког подухвата попут оног у МКСЈ, али се њихова кривична одговорност утврђује на основу индивидуалне одговорности. Оптужени се терете за ратне злочине према дефиницији међународног права, по члану 14 закона, у случају оружаног сукоба који није међународног карактера, за озбиљна кршења члана три заједничког за четири Женевске конвенције од 12. августа 1949. године" указује Станковић.

Међутим, нејасно је зашто нема ни речи о Жутој кучи и ичегачној трговини органима киднапованих Срба и осталих, иако је то на више начина доказан случај. Такође је са сигурношћу утврђено да је у те злочине умешан и Бернар Кушнер који је после 1999. године постављен за првог администратора УНМИК мисије на Косову и Метохији. Да ли баш због тога Запад не жели да говори о овом злочину јер иако се знало за администратора "мировне мисије" УН на Косову и Метохији, када је било најпотрбније заштии Србе, постављен је баш онај који је трговао њиховим органима?


Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!





Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Списак терориста Тачијевог ''одреда смрти''

Шиптарски лист са КиМ „Бота сот" објавио је списак припадника тајне службе такозване „Шик", коју је након рата на Косову и Метохији контролисала владајућа Демократска партија Косова. Подаци са ове листе треба да послуже за разјашњавање убистава, насиља и злочина током 1998. и 1999. године на Косову и Метохији.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

М. Трифуновић: Зашто се до сада није судило за злочине УЋК почињене над Србима?

Одбијање оснивања суда за злочине УЋК сведочи о чињеници да не постоји страна, укључујући и српску, која жели да о њима изнесе истину пред јавност. Сама идеја о оснивању суда долази после 17 година од када су почињени најстрашнији злочини шиптарских терориста. Доказа више готово да нема, архиве се не отварају па је и то недоступно.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

ШОКАНТНО: Српска Влада по први пут после 17 година прави јединствену базу злочина УЋК

"Први пут смо направили координацију свих наших служби, надлежних државних органа и скупштинског одбора, који имају чињенице и доказе о свим конкретним злочинима које је починила терористичка тзв. "ОВК"! Радна група, коју је тај Одбор формирао, створиће архиву која би да доведе до командне одговорности за злочине које је током 1998, 1999.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине