Вести:

субота, 28. новембар 2020.

Шиптари са Косова и Метохије пуцали на територији уже Србије

субота, 28. новембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Непознати Шиптари запуцали су данас око 16.30 из ватреног оружја, на територији куршумлијског села Парада.

#Pucanj #Kuršumlija #Albanci #Šiptari #Parada #Косово; #Метохија #Вести #Kosovo #Metohija #vesti #RTS #Kosovoonline #TANJUG #TVMost #RTVKIM #KancelarijazaKiM #Kossev
Фото: Илустрација






Како су навели из полиције, редовна патрола је приметила "необична дешавања која су изводила два мушкарца албаснког порекла".

Наоружани Албанци су прешли административну линију а онда провокативно запуцали у ваздух након чега су се вратили на Косово и Метохију. До провокације је највероватније дошло поводом обележавање албанског дана заставе када се међу Албанцима нарочито диже ниво националистичког набоја и тада су провокације, посебно према Србима који негде живе у мањем броју, редовне. У селу Парада тренутно живи један становник, Србин.

Појас око Куршумлије већ двадесет година представља терен на коме се без задршке и немилосрдно ври илегална сеча шуме те је тај простор готово обрисан у том смислу. Полиција и војска рбије тврде да контролишу и редовно обилазе терен али нису забележене смањене активности.

* * *



Ако сте стигли довде, онда треба да знате и ово:

КМ новине су једини потпуно независни медиј са Косова и Метохије
и то са поносом истичемо. Али... слобода ипак кошта, као и борба.

Да би смо могли и даље реално да извештавамо о ономе што други искривљено представљају или прећуткују, потребна нам је ваша
подршка јер све што ради у корист истине о Србији и њеном народу, данас је препуштено себи. Тако је и са нама.

Кликом на поље испод, износом који сами одређујете, помажете да наставимо да трајемо!



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на kmnovine@gmail.com



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Шиптaрски крадљивци шуме пуцали на полицију код Куршумлије - КМ Новине

Шиптарски крадљивци шуме пуцали на полицију код Куршумлије Албански крадљивци шуме са Косова и Метохије, пуцали су из ватреног оружја на припаднике полиције у недељу око 17.00 часова у околини Куршумлије, сазнају КМ новине. Припадници полиције су интервенисали по пријави за илегалну сечу шуме на територији општине Куршумлија када су разбојници запуцали у њиховом правцу.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

''Били смо само деца'' - 19 година од убиства најмлађе жртве НАТО агресора - КМ Новине

У раним јутарњим сатима 11. априла 1999. године, током НАТО нелегитимне агресије на Савезну Републику Југославију, бомбардовано је село Мердаре, у општини Куршумлија, са 20 пројектила и већим бројем касетних бомби, од којих је страдала мала Бојана Тошовић.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Стратегија ЕУ: Трајни смештај расељених са КиМ на југу Србије под маском хуманости - КМ Новине

У Врању и Куршумлији остваују се, кроз вид хуманитарне помоћи и солидарности, идеје које ће интерно расељене са косова и Метохије заувек настанити у овим областима. Учествују Немци, ЕУ, УНХЦР . У насељу Огледна станица у Врању почела је изградња монтажних кућа намењених интерно расељеним лицима са Косова и Метохије који су смештени у Врањској Бањи, преносе " Јужне вести".




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине