Вести:

недеља, 4. октобар 2020.

Страховита медијска саботажа истине о актуелним злочинима над Србима на КиМ и позив да се супротставимо лаж(ов)има!

недеља, 4. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Што су чешћи злочини над Србима на Косову и Метохији, то их чешће медији на српском прећуткују или искривљено преносе.

#Monitoring #Nadgledanje #Mediji #Kosovo #Metohija #Srbija #Srbi
Променимо медијску слику о Косову и Метохији - унесимо Истину у њу!



О пуцњави на српску децу која су се окупила у школском дворишту у Доњој Брњици, јавило је више медија али Радио телевизија Србије није известила у својим ударним терминима као, на пример, када извештава о "успесима" Александра Вучића или најављује његово (иначе свакодневно) гостовање на телевизији и конференције за медије или о неком спортском догађају. Под окриљем РТС-а раде многи од медија на српском језику који су о томе благовремено известили!

Ипак, ни њихово извештвање није објективно приказало стање већ су и овај пут изражени детаљи који недвосмислено доказују да се медији на српском утркују како би повлађивали вољи својих спонзора и финансијера а не истини, новинарској етици нити било каквом дозвољеном, осим површном, вршењу притиска да се догађај расветли и повећа безбедност Срба. Управо супротно. Чињенице се упорно маскирају.

Тако је Радио Грачаница у вести о овом догађају навела да је такозвана "Косовска полиција" на лице места дошла "петнаестак минута после пуцњаве". О истом догађају КИМ радио, чији су главни спонзори (америчка) Национална задужбина за демократију (НЕД), Балкански труст за демократију (БТД), Kосовски фонд за отворено друштво (KФОС), амбасаде Норвешке, Финске и Швајцарске у Приштини, ИРЕКС, УНДП, УНФПА... , преузима вест од тврдог про-албанског портала "Косово онлајн" (о коме ће тек бити речи) и тврди да је "полицији требало 45 минута да стигне" иако је село удаљено 2 километра од Приштине

Иако је овај радио преузео вест са портала који смо навели, он не копира у потпуности већ у закључку произвољно додаје "Срби у овом селу очекују да полиција расветли случај који је снимљен и сигурносним камерама."

Ова констатација није само нетачна већ и крајње опасна и указује на нешто веома значајно на шта треба обратити пажњу нарочито у будућности.  Не само због овог радија већ због озбиљне медијске слике и шеме које се креирају како би замаскирале двадесетогодишњу сезону лова на Србе коју су отвориле западне земље одмах након престанка војне НАТО агресије и окупације КиМ.

Наиме, такозвана "Косовска полиција" до сада није решила и отворено показала да је не занима да решава случајеве напада на Србе. То конкретно говори да албанска заједница и целокупан њен систем директно подржавају вршење злочина над Србима са чиме су сагласни и западни ментори и спонзори, који између осталогфиннсирају и многе мдије на српском језику на КиМ и шире.

Таквим извештавањем Срби бивају додатно заплашени, њихов страх и безнађе постају све јачи те се одлука да напусте Косово и Метохија доноси много брже и лакше јер подршке ниткуда нема. Народ је препуштен албанској самовољи а како то изгледа, управо можемо да видимо ових дана.

У прилог пристрасном извештавању овог радија иде и чињеница да констатација о "нади мештана" у рад тзв. "Косовске полиције" на порталу одакле је вест преузета, потпуно другачије изгледа! "Косово онлајн" извештај о овом догађају завршава речима Млађана Ђошића који каже:

"Не знамо ко стоји иза овога, полиција није открила ништа до сада ни нападаче ни лопове, двадесет година живимо овде и боримо се".

Ђошић, дакле, понавља непобитну истину и чињеницу да ова "полиција" до сада није решила ни најтеже а ни најлакше случајеве напада на Србе па неће ни овај!

Дакле, ништа слично овај портал није објавио попут онога што је КИМ радио, да ли на сопствену или на туђу иницијативу, употребио ову нетачну и опасну реченицу како "Срби у овом селу очекују да полиција расветли случај који је снимљен и сигурносним камерама". Једноставним разлагањем лако се открива директна намера.

"Срби у овом селу" - људи којих се ово највие и лично тиче, "очекују" - верују, надају се, убеђени су; "да полиција расветли случај" - да ће полиција састављена од косовских Албанаца урадити свој посао и да у то не треба сумњати јер је он "снимљен и сигурносним камерама" - постоје необориви материјални докази о почињеном неделу који ће им олакшати посао па ће га они успешно обавити.

Оваква формулација реченице има намеру да убеди читаоца како одређена безбедност постоји, да Срби имају наду и у кога да се уздају те да ће служба професионално обавити посао и да ми који смо ову вест сазнали, такође немамо разлога да бринемо за своје суграђане. Очекивана реакција јесте умањење негативног набоја, гнева и незадовоства због умало убијеног српског детета али да то надаље није наша ствар па нема потребе да на било који начин реагујемо и покваримо нечије планове који треба да се остваре и преко мртве деце ако је то цена!

Такође, Радио Грачаница чији су новинари разговарали са мештанима одмах после напада, наводи да они кажу "да не верују да ће се починиоци открити".

Њихово неверовање долази отуд што ова служба не само да ни једном није открила нападаче на Србе већ отворено показује да интересовање за то не постоји као што је то био случај пре три дана, током покушаја киднаповања српског дечака недалеко одатле у селу Племетина, када су припадници тзв. "косовске полиције" јасно истакли да "то су уобичајене ствари и да нисмо једини којима се то дешава" како је за КМ новине потврдио отац дечака којег су покушали да киднапују.

Оваква пропаганда и циљано погрешно извештавање медија искључиво има за циљ да пацифизује, умири и ублажи сваку негативну реакцију која би могла да изазове већи отпор и да спречи да се, освешћени опасношћу која Србима на Косову и Метохији свакодневно прети, српски народ побуни против овакве америчке, и политике западних земаља, које имају сасвим јасан циљ - да Косово и Метохију коначно отму и од њега створе независну државу под управом Албанца. У томе се одмакло али посао није завршен. Зато је неопходно обманом натерати српску јавност да се уздржи од било какве реакције како не би ометала губитак дела своје територије и свог народа на њој!


То не чини само КИМ радио, напротив, у тој кампањи лажи учествују сви медији на српском језику са Косова и Метохије. Било да су на буџету српског режима који их злоупотребљава за подршку сопственој а погубној политици, било страних влада чије анти-српске циљеве више не морамо ни да понављамо јер их сви врло добро знамо. Таква медијска клима била је основни мотив и идеја водиља да КМ новине буду основане али и да трају и истином се супротстављају њиховим лажима. Она је и данас подстрек да се предузму нови кораци. Зато је следеће важно знати и ширити даље да би се са тим што више људи упознало:

Редакција КМ новина је одлучила да покрене више него очигледно неопходну кампању мониторинга, то јест надгледања рада медија на српском језику који извештавају са Косова и Метохије како би бележила, архивирала и скупљала доказе о редакцијама, уредницима, новинарима и свим одговорним лицима која свесно манипулишу чињеницама, нетачно извештавају и/или су свој рад ставили у службу неког режима, политичара и интересне групе чији су циљеви уперени директно против српског народа и државе.


Због изражених политичких и еконосмких интереса којима су подређени и којима служе и заваљујући чему су јако добро плаћени због чега српске жртве гурају у мрак неинформисаности, заборав и непознаницу, очекујемо снажну анти-кампању. Тога треба да буду свесни и наши читаоци а она ће бити бар пропорционално снажна успеху који у томе постигнемо. У ту сврху неопходна нам је помоћ стручњака из области медија, превођења, мониторинга, архивирања... Али и финансијска помоћ јер се суоавамо са људима који изузетно много улажу и одлично су плаћени да манипулишу информацијама те ће их свака угроженост њиховог положаја подстаћи и натерати да ту опасност неутралишу. У борби за истину а против њихових лажи, бићемо принуђени да се жестоко бранимо!

Са друге стране, ми ћемо учинити све да им се супротставимо највећом опасношћу по њих - истином са терена! 

Ако можете да помогнете да се изборимо за истину, јавите се редакцији КМ новина. Како би смо избегли злоупотребу ове прилике, не заборавите да оставите основне податке - име, презиме и број телефона или е-адресу.

Наша адреса за контакт је: redakcija@kmnovine.com или нам пишите у коментару који неће бити објављени и оставите Ваше податке за контакт.

Што нас је више - то смо јачи! Оружје победе јеу нашим рукама а оно је - ИСТИНА!

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Промоција албанске државе на КиМ насрће и на младе

Језгро људи који су из чисто материјалних разлога пристали да почине издају Косова и Метохије, сада нaсрћу и на младе људе желећи да их у то увуку а зарад још веће личне материјалне користи. Удружење "Синергија" је наводно извршило истраживање према коме млади све више желе да узму учешће у издаји Косова и Метохије.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Иван Максимовић – Нигде као на Косову и Метохији родољубље вас неће толико коштати

"Ако би медији пренели реалну слику о стању Срба на КиМ то би десетковало напоре политичара да се почини сав овај ужас и издаја који су нас задесили. Напросто, изгубили би сваку подршку и зато радо пристају да финансирају утицајне медије који тако потпадају под њихову контролу.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски медији лажу да је Раде Шербеџија одбио улогу Адема Јашарија, у ствари је он одбијен иако је желео да игра (ВИДЕО)

Извештавање српских медија о наводном одбијању Радета Шербеџије да глуми зликовца и терористу Адема Јашарија, заснива се на изјави да је у ствари он тај који је одбијен иако је желео да добије улогу!





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине