Вести:

петак, 16. октобар 2020.

Велика Барингтон декларација

петак, 16. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0


Као епидемиолози за инфективне болести и научници у јавном здрављу, озбиљно смо забринути због штетних утицаја по физичко и психичко здравље здравствених KОВИД-19 државних политика, и препоручујемо приступ који називамо фокусирана заштита.

Велика Барингтон декларација #Covid_19 #Virus #Upozorenje #Mere #Život

Тиме што смо и левичарски и десничарски опредељени и са свих страна света, посветили смо своје професионалне каријере заштити људи.

Тренутне „политике затварања“ (lockdown прим. прев.), изазивају ужасне ефекте по краткорочно и дугорочно јавно здравље. Резултати (да само наведемо неколицину) укључују ниже стопе вакцинације деце, погоршане исходе кардиоваскуларних болести, мањи број скрининга за канцер (cancer screening прим. прев.) и нарушено ментално здравље, што ће довести до веће и претеране смртности у годинама које предстоје, а радничка класа и млађи чланови друштва ће сносити најтежи терет свега овога. Ускраћивање ђацима одласка у школу је озбиљна неправда.

Одржавање ових мера док вакцина не буде била на располагању ће изазвати непоправиву штету, а они који живе без животних привилегија у друштву ће бити несразмерно оштећени. На срећу, све више разумемо овај вирус. Знамо да је вулнерабилност и смртност од KОВИД-19 већа до хиљаду пута код старих и болесних него код младих. Заиста, KОВИД-19 је мање опасан него многи други негативни ефекти, укључујући и грип.

Како се имунитет гради међу становништвом, ризик од инфекције по све – укључујући и оне у вулнерабилним групама – опада. Знамо да ће све популације временом достићи имунитет крда – до тачке на којој стопа нових зараза буде стабилна – а да ово може бити потпомогнуто вакцинама (али неће зависити од вакцина). Наш циљ треба да буде да се минимизира смртност и штета по друштво док не будемо стекли имунитет крда.

Приступ који носи највећи степен хуманости који балансира ризике и добробити од стицања имунитета крда, је да се дозволи онима који су на минималном ризику од смртности да живе своје животе нормално да би изградили имунитет на вирус кроз природну зараженост, а кроз бољу заштиту оних који су у највећем ризику. Назвали смо је фокусирана заштита.

Усвајање мера заштите вулнерабилних група треба да буде главни циљ активности служби за јавно здравље везано за KОВИД-19. Дајући пример другима, домови за негу старих и болесних треба да ангажују особље са стеченим имунитетом и да спроводи учестало ПЦР тестирање (PCR) осталог особља и свих посетиоца. Ротација особља треба да буде минимизирана.

Пензионери који живе у својим домовима треба да добијају намирнице и остале потрепштине испоручене на адресу. Када је то могуће, треба да се налазе са члановима породице ван пре него унутра. Обимна и детаљна листа мера, укључујући и одговарајуће приступе домаћинствима са више генерација може бити имплементирана, а то је сасвим у оквиру обима и могућности радних обавеза професионалаца за јавно здравље.

Онима који нису вулнерабилни, треба одмах да буде дозвољено да наставе да живе нормалан живот. Једноставне мере хигијене, као што је прање руку и останак код куће када су болесни треба да се практикује од свакога да се умањи „праг имунитета крда“. Школе и универзитети треба да буду отворени за наставу уживо. Ваннаставне активности, попут спорта, треба да се наставе. Одрасли људи млађе старосне доби треба да раде нормално радије него од куће. Ресторани и остала предузећа треба да се отворе.

Уметност, музика, спорт и остале културне активности треба да се поново обављају. Људи који су у већем ризику могу да учествују ако тако желе, док друштво као целина ужива заштиту омогућену вулнерабилним групама од стране оних који су изградили имунитет крда.

4. октобар 2020.

Ова декларација је написана и потписана у Грејт Берингтону, Сједињене Америчке Државе.

Извор: https://gbdeclaration.org

Прeвод ca eнглecкoг: anglo.world.translations@gmail.comПратите нас на Facebook, Twiter или InstagramПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Предраг Јакшић: Људска слобода више никада неће бити враћена на степен пре Корона вируса

Да ли је пандемија заиста захватила свет или је све то само изговор у глобалној игри која служи моћницима да направе пресудан корак ка успостављању новог светског поретка? О овоме за ⇗ говори Предраг Јакшић, филмски стваралац али и зачетник теорије крипторијалитија којом најбоље може да се објасни актуелно стање.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Корона вирус - забава за све паре?

Нема сумња да је Корона вирус присутан и да ствара одређене проблеме али чини се да се стање представља много горим него што заиста јесте. Порекло Корона вируса је већ утврђено као вештачко, односно, створен je у лабораторији. Ова "верзија" са којом сада мучимо муку, чини се јачом, разорнијом.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Јово Вукелић: Кључни циљ Гејтса - вакцинисати цео свет ради лакшег управљања

Појављује се све више доказа да је пандемија Корона вирусом раније испланирана и припремљена В. Фајт: У документу Бундестага из 2012. до танчина је предвиђена епидемија вируса која се ових дана остварује у свету. Оно што фасцинира су чак и исти детаљи тада предвиђене епидемије са оним што се догађа данас Б.
КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.