Вести:

понедељак, 19. октобар 2020.

Брезовица: Шиптари поново оскрнавили споменик Србима стрељаним 1944. године (ВИДЕО)

понедељак, 19. октобар 2020. | Уреднички колегијум 0

Споменик Србима које су стрељали нацисти 1944. године на Брезовици, опет је оскрнављен.

Брезовица: Шиптари поново оскрнавили споменик Србима стрељаним 1944. године (ВИДЕО) #Брезовица #Шарпланина #Споменик #Српске #Жртве #Оскрнављен #Сркнављење #Албанци #Шиптари #Јарбол #Заставе

На месту између Брезовице и Штрпца на Шар-планини, споменик посвећен српским жртвама нацисичког терора у Другом светском рату, који су поред одраслих на том месту стрељали и децу, оскрнављен је још једном у низу насртаја.

Јарболи са српским заставама су оборени, што је најчешћи резултат бесомучних и безумних напада на овај белег српског страдања.

Иако се он односи на догађај из Другог светског рата, очигледно је да шиптарским безумницима ништа српско не може а да не боде око. Мада, током Другог светског рата Шиптари су били верни и поред усташа најмонструознији злочинци и савезници фашиста и нациста, па је једино могуће да на тај начин осећају да се то односи и на њих.

О ранијим насртајима на овај споменик дешавало се да нико осим КМ новина није извештавао. То иде у прилог срамоти издаје која је узела замах па се резултати попут овог скривају колико је то год могуће.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 

Ово је још један у низу напада на Србе на Косову и Метохији који су једно време утихнули. Видећемо да ли је ово "издвојена" серија напада на овај споменик или се ипак ради о покретању новог таласа злочина над Србима на Косову  и Метохији.
 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Штрпце: Током полицијског часа поново оскрнављен споменик стрељаним Србима (ФОТО)

На путу између Штрпца и Брезовице, на месту званом Раканац, поново је оскрнављен споменик Србима стрељаним 1944. године, међу којима је било и деце. Како сазнају, претходних дана а током периода забране кретања, односно "полицијског часа", споменик који је честа мета напада, поново је оскрнављен.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Брезовица: Река Лепенац избацила цеви МХЕ из свог корита и променила ток (ВИДЕО)

Река Лепенац на најлепшој српској планини, Брезовици, чији је ток сабијен у цеви за експлоатацију мини-хидролекетране у изградње, избацила је јуче цеви из свог корита и променила ток. Обилне падавине у ноћи између 12. и 13. новембра, оснажиле су реку која се побунила и учинила нешто несвакидашње!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Иван Максимовић: Срби са KиМ избрисани из живота и бројног састава Србије

Kосовом и Метохијом данас као да одзвањају речи легендарног мајора Гавриловића "Врховна команда избрисала је наш пук из свог бројног стања. Наш пук је жртвован за част Београда и отаџбине... ... Ви немате више да бринете за животе ваше који више не постоје". Наравно, са извесном и битном разликом.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине