Вести:

четвртак, 3. септембар 2020.

Молдавија не прима албанске фудбалере са КиМ на своје тло јер их не признаје!

четвртак, 3. септембар 2020. | Уреднички колегијум 1

Молдавија не признаје илегалну НАТО/албанску творевину на отетом Косову и Метохију и одбија да политички формирану "селекцију" угости на својој територији.

Фудбалски савез Молдавије / КМ новине



Утакмица између репрезентације Молдавије и албанских сепаратиста са КиМ, једина је која неће бити играна на терену домаћина, у овом случају у Kишињеву.

УЕФА је због тога меч преместила на италијански стадион „Енио Тардини” у Парми. И друга утакмица биће играна на неутралном терену, али УЕФА још није одредила земљу.


Молдавија не признаје Kосово и Метохију као независну државу и није дозволила да селекција косовских Албанаца игра на њеном тлу. Слично су се понеле Шпанија и Русија које су на крају ипак одолеле притисцима а што не чуди јер су косовски сепаратисти управо потписима из Србије добили право да учествују на међународним такмичењима. Прво је то договорено у склопу Бриселског споразума који води Вучићева влада, а онда су то потписали пре свих Владе Дивац а након тога још неки српски истакнути спортисти како чланови олимпијског комитета тако и национални.

Србија, коју од 2012. године води Српска напредна странка а онда конце у своје руке узима Александар Вучић који је разорио све српске интересе на КиМ које је иоле могао, остаје држава која сва права даје онима који јој отимају територију што све друге у свету спречава да се против таквог илегалног поступка боре. Спортисти из централне Србије (кошаркашке екипе) одиграле су утакмице са екипама Албанаца са КиМ, у окиру европских првенстава, а чак су и неке екипе и илегалне "репрезентације" требале да учествују у такмичењаима на тлу централне Србије али су реакције српске јавности то спречиле.

Молдавија је овим гестом доказала да се то не мора, да нико не мора да пристане на безакоње и у томе показала највише труда и истрајности.


Грчка, такође, није признала јужну српску покрајину као независну државу, мада као чланица ЕУ признаје пасош косовских сепаратиста као важећи путни документ, па ће Албанце са КиМ угостити у Атини.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шиптари каратисти са КиМ ''пуноправно'' као ''репрезентација'' у Новом Саду

У удружењу шиптарских каратиста са Косова и Метохије кажу да су спремни за учешће на предстојећем Европском првенству у Новом Саду и то под сепаратистичким ознакама. Генерални секретар тог удружења Назми Гаши рекао је да је такозвана "Карате федерација Косова" коју су шиптарски сепаратисти са КиМ основали, пуноправни члан Европске карате уније и да, као и свака друга федерација, има апсолутно право да учествује на европском првенству.

.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шпанија због сепаратиста са Косова не шаље премијера на Самит ЕУ-З. Балкан у Загреб али Србија шаље

Шпански премијер Педро Санчес могао би отказати долазак у Загреб на мајски самит лидера ЕУ и Западног Балкана ако буду учествовали шиптарски сепаратисти са Косова и Метохије. Ово је за хрватску агенцију Хина извор из шпанског министарства спољних послова. Као председавајућа ЕУ Хрватска ће 6. и 7.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СНС кадрови албанизују српску децу у Грачаници

У спортском комплексу "Драган Џајић" у Грачаници одржана је "церемонија доделе признања и спортских награда" за најуспешније ученике и спортисте. Наиме, "Општина Грачаница" је обезбедила награде за најуспешније ученике основних и средњих школа као и спортисте и спортске клубове који су остварили запажене резултате током претходне године.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. ''Молдавију'' су основали наши Срби, протерани из Далмације...

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине