Вести:

недеља, 20. септембар 2020.

Писмо читалаца: Зашто ЕУЛЕКС крије ко је убио њиховог службеника?

недеља, 20. септембар 2020. | Уреднички колегијум 0

Јуче се навршило седам година од када је на северу КиМ убијен припадник ЕУЛЕКС-а Аудријус Шенавичијус, припадник нелагалне "царинске" службе на КиМ.

Писмо читалаца: Зашто ЕУЛЕКС крије ко је убио њиховог службеника? #EULEX

Припадници ЕУЛЕКС-а, мисије која је мимо свих међунароних правила заживела на Косову и Метохији, чија је мисија испод паравана "владавине права" била једино оснаживање криминалне САД/НАТО творевине "републике Косово", посетили су место на коме је убијен један од њихових припадника 2013. године и одали му почаст. Њима су се придружили и сепаратисти из српских редова које је ангажовао Александар Вучић да пруже легитимитет шиптарској пара-држави заменик генералног директора косовске полиције за ресурсе Дејан Јанковић и заменик председника општине Звечан Ненад Поповић

Починиоци овог убиства још увек нису идентификовани, а Шеф те , на основу њиховог рада слободно може да се каже - антисрспске мисије, Ларс-Гунар Вигемарк, апеловао је на све оне који нешто знају о овом случају да помогну да се случај реши.

"Данас стојимо овде, на месту на којем је наш колега Аудријус Шенавичијус из Литваније убијен пре тачно седам година”, казао је Вигемарк.

"Овај злочин још увек није решен. Упркос дугим истрагама првенствено од стране самог Еулекса, ово убиство остаје нерешено. Када је Еулекс завршио свој извршни мандат у правосуђу 2018. године, овај предмет убиства предат је косовским органима. Они сада воде овај случај, али још нема резултата,“ рекао је Вигемарк.

Он је упутио апел свима који имају информације о овом случају, на оне који знају нешто о ономе што се овде догодило пре седам година, да се јаве и објасне шта се догодило.


"Ваша анонимност ће бити загарантована. Ту је и врло значајна финансијска награда за информације које ће водити ка решавању овог предмета. Али овде није реч о новцу, већ о правди и још једном примеру некажњавања. Правда је потребна породици жртве, свима овде на Косову, региону, а такође и Европској унији", нагласио је шеф Мисије ЕУ.

Занимљиво је ЕУЛЕКС данас "не зна" ко би био одговоран али су из те мисије, често сте индиректно али снажном сугестијом, оптуживали Србе за тоубиство. Све док се неки од Срба нису приклонили њиховом циљу и пристали да учествују у стварању шиптарске државе. Сада ЕУЛЕКС "није сигуран" ко би могао да буде починилац.

Али, изгледа да има оних који су мало сигурнији! Тако је, пПоводом тог убиства редакцији КМ новина је стигло писмо рекације на изјаву шефа ЕУЛЕКС-а тим поводом. Аутор се није потписао али је редакцији изнео крајње убедљива сазнања и одређене детаље којима нас је уверио да располаже вердостојним сазнањима.

* * *

"Желим да питам ЕУЛЕКС - због чега кријете детаље о убиству вашег припадника када је одељење форензике у Приштини, у сарадњи и под надзором међународних форензичара, дошло до сазнања да је припадник ЕУЛЕКС мисије Аудријус Шенавичијус убијен из истог ватреног оружја као и још неколико жртава српске националности на северу Косова после њега?

Мој циљ није да ометам истрагу и нећу више сада да откријем о овоме, али да и ви не би овако безочно лагали и даље наносили бол породици Аудријуса Шенавичијуса, али и нама који знамо истину, ипак би најчасније било да истрага одмакне дотле и да буде ухапшених!

Ако ви не знате кога да гоните, питајте истрагу у Приштини која се бави случајем убиства Срба на северу Ким и они ће вам дати податке.

Молим вас, као неко ко поштује интегритет ове мисије и привржен је успостављању владавине права, немојте износити овако срамне изговоре иначе ћете нас принудити да све објавимо у медијима".


*Редакција је извршила корекцију неколико граматичких и језичких грешака.


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

ЕУЛЕКС по први пут признао да за циљ има стварање шиптарске државе

Мисија ЕУЛЕКС ће наставити постепени пренос овлашћења на шиптарске сепаратисте у такозваним "косовским институцијама" и све криминалне истраге предводићесепаратисти међу којима је највећи број управ директних починилаца злочина над Србима на КиМ. ЕУЛЕКС-ови тужиоци и судије преузимати случајеве само у ванредним околностима, саопштено је данас.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Црни аршини ЕУЛЕКС–а против Срба!

Због чега је ЕУЛЕКС синоним европског безакоња!? Црни аршини ЕУЛЕКС- а против Срба ! ЕУЛЕКС је на Косову и Метохији продужетак НАТО бомбардовања Срба и Србије! Одавно би Албанци председници општина Пећ, Липљан, Подујево, Обилић, Приштина...




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Јово Вукелић: ЕУЛЕКС је потпуни промашај ЕУ и Међународне заједнице

После десет година мисија ЕУЛЕКС неславно одлази са КиМ - Стара изрека каже да „риба смрди од главе" То се у овој мисији ЕУ на КиМ управо догодило. А афере и скандале су открили људи који су имали минимим части да не могу да трпе толики криминал и преваре.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине