Вести:

субота, 18. јул 2020.

На форуму «Армија 2020» биће речи о појачаној одбрани у сајбер рату који САД/НАТО воде против Русије

субота, 18. јул 2020. | Уреднички колегијум 0

Војно-технички форум «Армија 2020» биће одржан у Русији. Организатори очекују стране госте на форуму




Пише: Алексие Павлович, дописник из Русије



Од 23. до 29. августа 2020. године, у Конгресно-изложбеном центру «Патриот», на полигону «Алабино» аеродрома «Кубинка», биће одржан VI Међународни војно-технички форум «Армија 2020».

Са раније одржаних форума «АРМИЯ»
Почевши од 2015. године, форум «АРМИЯ» (Армија) потврђује свој статус једне од водећих изложби оружја, војне и специјалне опреме, као и ауторитативне платформе за дискусију о развоју и јачању међународне војне и војно-техничке сарадње.

Форум «Армија 2020» године јединствена је основна платформа за приказивање најбољих достигнућа научне и технолошке мисли, укорењен у модерним и перспективним обрасцима интелигентног оружја, војне опреме и технологије, за заједничку расправу и тражење оптималних решења за ефикасно спровођење задатака у области унапређења система подршке Оружаним снагама, као и за развој војно-техничке сарадње Руске Федерације са страним државама.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


Међутим, неким државама се не свиђа таква сарадња Руске Федерације. Не желе да виде јаку и независну Русију. То потврђују покушаји дискредитације Русије на светској сцени и у глобалном дигиталном простору.

Уочи форума, руско Министарство одбране објавило да планира да повећа обим информација о притисцима на представнике руководства оружаних снага Русије. Одређене државе, путем медија, координисано рад на «дискредитацији руских власти».
Овакве непријатељске акције против Русије треба очекивати пре свега од Вашингтона и његовог НАТО савезника. Таквим обрасцем Запад жели да смањи кредибилитет Москве на међународној сцени и да оправда повећање својих трошкова за одбрану. Према аналитичарима, западне земље су у прошлости покренуле информативни рат против Русије који настављају и сада. Према писању Вашингтон Поста, америчка сајбер - команда развија тактику информатичког рата који се може усмерити против руководства Руске Федерације, представника руских специјалних служби и војске, као и великих привредника.

У хибридној агресији на Русију, славни празник Дан победе одавно је изабран као главна мета. На форуму «Армија 2020» биће речи о очувању сећања на хероје из Великог отаџбинског рата. Дискусија ће се одржати у склопу научног и пословног програма Међународног војно-техничког округлог стола «Хероји и антихероји. Истина и измишљотине о Другом светском рату». У савременим условима, очување историјске успомене на хероје постаје нарочито актуелно, посебно оних који су бранили слободу и независност народа Русије и света. Током догађаја биће представљени документи и материјали из федералних и одељењаархива Великог отаџбинског рата.

Русија има само два савезника - своју војску и морнарицу, у једном тренутку, с правом је рекао руски цар Александар III Миротворац (1845-1894). Ове речи до данас нису изгубиле на значају.

Питања осигурања безбедности грађана, националне безбедности, суверенитета и територијалног интегритета земље остају најважнија питања у сваком тренутку. Већ дуже време Русија је приморана да се одупире агресији земаља Запада. Стога Москва већ има одређени имунитет, развијен је арсенал дејствовања. Наравно, за Русију је то додатни трошак снаге и енергије, али ако се САД и друге земље надају да ће је ослабити, то се неће десити.






















ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

„Пројекат Русија" - књига која је претходила буђењу Русије (ПДФ) - КМ Новине

На превођење ове књиге подстакла ме је велика сличност са ситуацијом у Србији и жеља да она и код нас произведе сличне ефекте као и у братској Русији. На СРБском ФБРепортеру ова књига је доступна и за бесплатно преузимање у пдф формату.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  <

Пол Крејг Робертс: Вашингтон, претња свету - КМ Новине

Последица неразборитих и безобзирних политичких и војних интервенција Вашингтона у Ираку, Либији и Сирији је зло пуштено с ланца. Различите верске заједнице које су живеле у миру под владавином Садама Хусеина, Гадафија и Асада се међусобно кољу, а нова заједница, ИСИС, је у процесу стварања нове државе од делова Ирака и Сирије.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Харченко: Решење за КиМ у оквиру Резолуције 1244 - КМ Новине

Харченко: Решење за КиМ у оквиру Резолуције 1244 #Александар #Боцан #Харченко #КМновине #Косово #Метохија #Србија #Резолуција1244 #УН #Решење #Русија Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко, иначе изванредни познавалац традиционалних историјских, а изнад свега политичких збивања и кретања у Србији и на Балкану, говори о поводима, узроцима и последицама агресије НАТО на Србију крајем минулог века, дуплим стандардима и косовском проблему.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине