Вести:

недеља, 7. јун 2020.

ФЕЉТОН: Тајна шифра „С/1999/648“ У Резолуцији 1244 СБ УН - подметање и последице њене примене - VIII део

недеља, 7. јун 2020. | Уреднички колегијум 0

Ослањајући се на део који су подметнули у Резолуцију 1244, они исти представници западних владаиз ранијих преговора, по успостављању УН администрације на КиМ донели низ крајње погубних одлука.

Подметањем штетних делова, Резолуција УН 1244 послужиа као аспирација за многе злочине
У овом делу:
  • Француско-енглески тим дипломата извршио превару према СР Југославији (Србији)
  • УНМИК погрешно почео спровођење Резолуције 1244 СБ УН игноришући суверена права Србије
  • Септембра месеца 1999. године Бернар Кушнер промовише терористичку УЧК у Косовски заштитни корпус

Пише: Михајло Макић




На основу свега до сада написаног, закључујем да је француска криминална тројка, уз помоћ енглеског зликовца Робина Кука, по претходном договору и уз сагласност Америке, Енглеске и Француске, извршила превару према СР Југославији организовањем преговора у Рамбујеу и Паризу, упућивањем ултиматума СР Југославији и најзад подметања ултиматума из Рамбујеа у Резолуцију 1244 СБ УН, на следећи начин:

1. Француз Ибер Ведрин и Енглез Робин Кук, као копреседавајући у Рамбујеу и Паризу за време трајања самита доставили су Влади СР Југославији  и  Влади Србије,  такозвани споразум а то је био предлог под називом „Привремени договор о миру и самоуправи на Косову“ који је по својој садржини представљао ултиматум. Тај ултиматум су Влада СР Југославије и Народна скупштина Србије одбиле 23. марта 1999. године.
Ибер Ведрин и Робин Кук

2. Ултиматум који Ибер Ведрин и Робин Кук нису успели да наметну за време самита у Рамбујеу и Паризу, успео је француски амбасадор Ален Дежаме, који је у то време  обављао послове амбасадора у Уједињеним нацијама. Он је  4. јуна 1999. године доставио писмо генералном секретару СБ УН и уз писмо и непотписани документ од стране Владе СРЈ и Србије, под називом „Привремени договор о миру и самоуправи на Косову“. То је исти документ који је одбацила СР Југославија и Србија 23. марта 1999. године.

Ален Дежаме

3. Трећи криминалац, Француз Бернар Кушнер, као специјални представник Генералног секретара СБ УН, почиње са спровођењем и подметнутог дела Резолуције 1244. Доношењем Уредбе број 1999/1 дана 25.јула 1999. године која се односи на овлашћења привремене управе на Косову. Дакле, генерални секретар Савета безбедности УН Кофи Анан, поставља  Бернара Кушнера, осведоченог србомрсца, за специјалног представника за спровођење Резолуције 1244 СБ УН.

Бернар Кушнер прославља преваром извојеван статус.




ПОСЛЕДИЦЕ ПОГРЕШНЕ ПРИМЕНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ 1244 СБ УН ОД СТРАНЕ ПРИВРЕМЕНЕ УПРАВЕ МИСИЈЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ (УНМИК)

Привремена адмнистрација УН је погрешно почела са спровођењем Резолуције 1244 СБ УН игноришући суверена права Србије на следећим примерима:

Дана 25.јула 1999. године специјални представник Генералног секретара Бернар Кушнер доноси Уредбу број 1999/1 којом се регулишу овлашћења Привремене управе  на Косову. Овом уредбом се одређује да сва законодавна и извршна власт у вези с Косовом и Метохијом, укључујући и правосуђе у надлежности је УНМИК- а спроводи је специјални представник Генералног секретара, осведочени непријатељ српског народа Бернар Кушнер. УНМИК је овом уредбом овлашћен да управља свом покретном и непокретном имовином. Ту спадају новчана средства, банковни рачуни и слично што припада СР Југославији и Србији, а налази се на територији Косова и Метохије.


Ова уредба је у супротности са  ставом 5. Београдског споразума а то је додатак број 2 Резолуције СБ УН 1244, у коме пише, да у циљу успостављања аутономије Управа УН за Косово и Метохију мора да поступа у складу са правним поретком СР Југославије и Србије.

Септембра месеца 1999. године специјални представник генералног секретара УН Француз Бернар Кушнер, промовише терористичку УЧК у Косовски заштитни корпус. Формирање овог корпуса је у супротности са словом и духом Београдског споразума и садржином Војно-техничког споразума из Куманова.



Дана 19.маја 2001. године специјални представник УН на Косову и Метохији Ханс Хакеруп, доноси Уредбу број 2001/9  о „Уставном оквиру за привремену самоуправу на Косову“. У овом уставном оквиру успостављају се привремене институције самоуправе. То су, Скупштина Косова, Влада, Председник Косова, судови и друге привремене институције самопуправе. Привремене институције самоуправе ће имати овлашћења да воде међународну политику као и преговоре за постизање финалног споразума све у кординацији са
Ханс Хакеруп
специјалним представником УН. Све предвиђене институције су у супротности са Београдским споразумом. Ове институције су наведене у тексту „Привремени договор о миру и самоуправи на Косову“ који је по својој садржини  ултиматум, који Владе и скупштине СРЈ и Србије нису прихватиле, а исти такав текст под истим називом, француски амбасадор Ален Дежаме је бесправно доставио генералном секретару УН 4. јуна 1999. године као непотписани „Споразум из Рамбујеа“ као и додатак који у СБ УН добија шифру С/1999/648. Овај текст убачен је у предлог текста Резолуције 1244 дан пре њеног усвајања 10. јуна 1999. године на седници Савета безбедности УН са 14 гласа за и једним уздржаним гласом Кине.


Директне последице - хронолошки преглед најважнијих

17. март 2004. - Албански сепаратисти  су извршили погром Срба на Косову и Метохији,убили више десетина Срба,протерали преко 4000 Срба, запалили манастире,цркве,стамбене објекте.

17. фебрар 2008. - Скупштина Косова као привремне институција, доноси декларацију којом Косово проглашава државом ,противну слову и духу Београдског споразума и Резолуцији 1244 СБ УН,

15. април 2008. - Скупштина као привремена институција Косова доноси такозвани "Устав Косова",који ступа на снагу 15.јуна 2008.године,противну слову и духу Београдског споразума И Резолуцији 1244 СБ УН,

Децембра месеца 2018. - Скупштина  као привремена институција Косова, доноси Закон о формирању војске Косова, противну слову и духу Београдског споразума и противно Резолуцији 1244 СБ УН.

21. новембар 2018. - Такозвана "Влада Косова", као привремена институција, уводи 100% увећање такси на робу из централне Србије и Федерације БиХ, противно слову и духу Београдског споразума и противно Резолуцији 1244 СБ УН.

7. март 2019. - Сепаратистичка Скупштина косовских Албанаца из Приштине доноси Платформу за дијалог о коначном правно обавезујућем споразуму за нормализацију односа између тзв. "Републике Косова" и Републике Србије.

20. март 2020. - Сепаратистичка влада у Пришини донела је  Одлуку о укидању увећања такси на робу из централне Србије и федерације БиХ.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


Светлана Петрушић, новинар и публициста у предговору своје књиге „Косово и Метохија од државе до логора„ с правом поручује: „Косово и  Метохија је обавеза сваког Србина, било где да је и било у ком времену да је, Косово и Метохија је обавеза српске државе и прворазредни државни и национални интерес“.


Претходно:




!!У среду 10. јуна КРАЈ ФЕЉТОНА!!



author-pic Аутор: Михајло Макић



После основне школе, завршио гимназију у Гњилану, дипломирао на Правном факултету у Нишу. Био запослен у органима управе у Гњилану. Од јуна 1984. до марта 2018. радио као судија у Општинском, а касније Основном суду у Деспотовцу где је обављао функцију председника Општинског суда (2001 - 2005). Активни је члан струковног удружења Друштва судија Србије од оснивања, где је у два мандата био члан Управног одбора. Био је први председник Одељења Друштва судија Србије за подручје Окружног суда у Јагодини.

Објавио три стручна рада из области јавног бележништва на Копаоничкој школи природног права, коју је основао академик проф. др. Слободан Перовић. Писањем почео да се бави од 1996. Ове године навршава се двадесетпет година од како је објављен први његов текст у листу "Нови пут " у Јагодини, под насловом "Судство мора остати самостално".

Рођен у селу Горње Кусце код Гњилана, живи у Деспотовцу. Ожењен, отац двоје деце. Активно се бави писањем хроника, студија и истраживачким радом.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине