Вести:

петак, 15. мај 2020.

Фризен: Косово мафијашка псеудо-држава, КФОР заснован на лажима (а шта на то кажу Срби?)

петак, 15. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

У немачком Бундестагу је поводом одлуке о продужењу мандата немачким војницима при КФОР-у, дошло до расправе о Косову и Метохији.

#Vesti #kmnovine #Kosovo #Metohija #Srbija #Nemačka #KFOR #Bundesver #Laž #FakeNews
др Антон Фризен

Разлог за интервенцију на Косову и Метохији почео је једном лажи тадашњег савезног министра одбране Рудолфа Шарпинга о српским концентрационим логорима и исцрпљеним Албанцима, што се није десило и зато би одмах требало зауставити ангажовање косовске мисије, рекао је представник Алтернативе за Немачку Антон Фризен на редовној седници немачке скупштине на којој се расправљало о продужењу мисије Кфора на Косову и Метохији.

„Операција Потковица, геноцидна лудачка теорија о српским концентрационим логорима и исцрпљеним косовским Албанцима - све то, наиме, никада није постојало. Рат на Косову зато није био ништа потребнији од мера против корона вируса које ограничавају основна права, а притом и угрожавају људски живот. Оба су заснована на лажним вестима, с тим да лажне вести на Косову трају већ 21 годину“, рекао је Фризен.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


Према његовим речима, у бајку мирног, мултикултуралног, демократског Косова и Метохији не верују ни они који то у Бундестагу пропагирају.

Он је додао да су Косово и Метохија сада де факто моноетничка вештачка творевина "којом владају ратни злочинци под утицајем организованог криминала, трговине људима, органима и дрогом. Грађани Косова
и Метохије други су најсиромашнији у Европи. Званична стопа незапослености прошле године је била готово 26 посто, незапосленост младих чак 50 одсто. О овом НАТО-ЕУ протекторату тренутно се прича искључиво због кризе владе. Ова новорођена псеудо-држава требало би да буде мултиетничка и мултикултурна, али то је само сан бриселских и берлинских моћних елита“, преносе медији реалцију немачког посланика.

Српско гробље у Приштини
Према његовим речима, реалност је таква да је од 1999. уништено око 150 цркава, манастира и других светилишта, више од 10.000 икона је оскрнављено и украдено, а Српска православна црква мора да се избори за опстанак на простору своје историјске колевке.

Он је навео и да су „21 годину након почетка операције на Косову
и Метохији немачки порески обвезници потрошили више од 464 милиона евра за пропалу мафијашку државу“ не рачунајући ту трошкове немачког Министарства одбране, који се, како је навео, чувају у тајности.

Услед манипулативних вести о могућем решењу кризе са шиптарским сепаратистима на Косову и Метохији, а које долазе и из Србије подилазећи режимској намери о издаји ове српске покрајине, и Фризен је погрешно информисан па пропагира "размену територија" што представља "размену" српско за српско па сматра да би Берлин, уместо да се упушта у лажи, требало да ради на томе "како би Срби на северу Косова били заштићени унутар српске државе". Овакав став аларм су за неопходним информисањем политичара и интелектуалаца који би српским интересима заснованим на правди и праву, могли да помогну. А Фризен јесте један од њих а то доказује и закључком свог излагања.

„Фејк њуз и бајке овде не помажу. Наши грађани могу да поднесу истину. Зато сам за то да се одмах обустави мисија на Косову“, завршио је Фризен своје обраћање Бундестагу.




Ђурић: КиМ није колонија, већ део Србије

Косово и Метохија није било чија колонија, како је оцењено током дискусије у немачком парламенту, већ је неотуђиви део територије Републике Србије, поручио је синоћ директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић
"Захвални смо посланицима Бундестага на испољеном интересовању за стање у нашој јужној покрајини, и не искључујемо могућност да Народна Скупштина Србије у једном тренутку отвори дебату о Шлезвиг-Холштајну или некој другој немачкој покрајини", навео је Ђурић у саопштењу.

Он је рекао да у потпуности прихватамо став званичника Немачке да не треба разматрати питање размене територија, јер је, како је навео, цело Косово и Метохија по резолуцији 1244 и Уставу Србије интегрални део српске државне територије, као и да се разговори о решавању проблема у нашој јужној покрајини могу водити једино уз уважавање ове чињенице.




Похвално, али...

Овакво обраћање и одлучан став МаркаЂурића, представника политичког дела Владе Србије који се бави Косовом и Метохијом, јесте за сваку похвалу! Ово нарочито делује охрабрујуће и позитивно али то је зато што се, нажалост, све што Влада Србије па тиме и Ђурић, чине према КиМ дијаметрално разликује од онога што пише у Уставу Србије и Резолуцији 1244. Да није тако ово би била уобичајена изјава а  Влада Србије би уживала пуну подршку и поверење грађана али се дешава управо супротно. 

Дачић у Приштини са Тачијем и сепаратистима
Срби са Косова и Метохије свакодневно одлазе разочарани што су напуштени од своје државе које се не интересуеј нити за њихово постојање, нити за проблеме које једва савладају. Влада Србије подршку пружа искључиво својим члановима и "симпатизерима" и то користи у пропагандне сврхе.

Као врхунац деловања супротног од овог које је навео Ђурић, јесте укидање институција државе Србије које је спровела управо власт коју он представља.

Видимо да Ђурић одлично разуме тренуно стање због чега и очекујемо да се докаже у продуктивном а не рушилаћком смеру као до сада. Уколико то не учини биће само једно од "лица са потернице" а овакве изјаве додатне отежавајуће околности које доказују да су спроводили велеиздају плански иако су у пробелм били веома добро упућени.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине