Вести:

субота, 30. мај 2020.

Да ли сте се запитали шта значи кад честитате неки муслимански (иноверни) празник?

субота, 30. мај 2020. | Уреднички колегијум 1

Пред Вама је текст Свештеномученика Данила Сисојева, који је један од оних који су животом платили што су и речима и животом проповедали Васкрслог Господа!




. . .

Драга браћо и сестре у Христу, да ли сте се запитали шта значи кад честитате неки муслимански празник?

Када некоме честитате неки празник, значи да саучествујете с том особом у прослављању тог неког догађаја. Значи да подржавате мишљење те особе.

А мишљење муслимана јесте да Христос није васкрсао, да није био Син Божији, а да Пречиста Девица Марија није била девица.

Ако неко ко каже или сматра себе за припадника хришћанске вероисповести честита празник ономе ко негира Бога у Христу, има ли права та особа да себе убраја у оне који иду за Христом и да се причешћује Телом и Крвљу Христовом?

Ако Вам се учини ово мишљење сувише ригидно, сетите се да су древни Свети Мученици били људи хришћанске вероисповести који су страдали само зато што нису хтели да честитају паганима њихове празнике!

Да не буде забуне, не кажем да хришћани треба да зазиру од муслимана, напротив, хришћанин треба свакога да воли и поштује, но управо из љубави према човеку као брату у Адаму треба волети само човека, а не и његове заблуде.
Можете поштовати сваког човека, али и даље задржати поштовање према Богу.


Неко ће, пак, рећи да је Бог један и да му се муслимани клањају на начин на који они знају.
Свештеномученик Данило Сисојев

Но шта ћемо онда са оним речима које је сам Христос изрекао: "Ко не поштује Сина, не поштује ни Оца - Ја и Отац једно смо!"

И шта ћемо, понављам, с тим што припадници мухамеданске вероисповести негирају Божанство Христу и сматрају Га тек за неког доброг човека, пророка, Чији се живот завршио на Крсту, а којег ми, "луди" хришћани поштујемо као Бога.

Шта ћемо, даље, са чињеницом да муслимани сматрају да Бога не можемо приказати (због чега своје џамије украшавају искључиво орнаментиком, без икаквих људских ликова), а хришћани целивају иконе целивајући тиме посредно благодат лика који икона изображава?

Како ћемо стати пред Бога који шаље Своју силу, па иконе мироточе и крвоточе, оживљавају пред нама...?

Син Божији нам је оставио две јасне заповести:


1. Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, свом душом својом, свим умом својим и свом снагом својом,
2. и љуби ближњега као самога себе.


Прво иде љубав према Богу, па тек онда према човеку. У супротном, љубав према човеку бива идолопоклонство.

Неко ће, ето, рећи да из љубави према ближњем честита муслиману празник, јер му је пријатељ, комшија, итд.

А да ли је благословена љубав према човеку ако се преузноси над љубављу према Богу, јер тај човек (не)свесно хули на Бога?

Треба неговати међуљудске односе, никад се не зна ко ће прећи у хришћанску веру, нико вам не брани да и живот свој положите за свог пријатеља или комшију муслимана, да му дате и свој последњи комад хлеба ако имате а он нема, али немате право да издајете своју веру и да љубав према човеку стављате изнад љубави према Богу.

Наравно, говорити данас истину јако је опасно и најчешће се плаћа животом.

. . .


Свештеномученик Данило је свештеник који је пострадао као мученик - убијен је од стране припадника мухамеданске вероисповести.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Поштуј своје, да би те и други поштовали - КМ Новине

''Постоји реална могућност да се прикривен испод фереџе налази килограм експлозива''. Поштуј своје, да би те И други поштовали Другарица две године ради у Катру. Било је преко 45 степени, таксијем је ишла на посао, и док се возила скинула је џемперчић који је носила преко мајице кратких рукава.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Колера и света икона - Богородица Пећка - КМ Новине

Колера и света икона - Богородица Пећка #Kosovo #Metohija #STaraSrbija #Srbija #Ikona #Bogorodica #Vera #Pravoslavlje #Kolera #Virus #Korona #Covid19 Између Глободера и Бабиног Моста на Косову логоровао је један батаљон анадолске војске 1911.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Џихадисти отели 300 жена, преобратили их у ислам и сваку продали за по 1.000 долара - КМ Новине

Око 300 жена секте Јазида које су заточили припадници Исламске државе приморано је да се преобрати у ислам, а потом су неке продате да би силом биле удате за припаднике екстремне организације у Сирији, саопштила је Опсерваторија за заштиту људских права.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Писац овог текста је потпуо управу и у смислу чистог Православља. Истинског поштовања Бога и Господа Исуса Христа. Поштујмо човека, као створење Божије, али његову заблуду не смемо подржавати, јер у том случају подржавамо лажа а лажа је сотона
    Са подржавњем сотоне, ми се одричемо Господа нашег, Исуса Христа, јер не можемо бити на обадве стране. Не можемо служити Богу и сотони.
    То нам је и сам Господ казао; да не можемо два господара истовремено служити.
    Љубиша.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине