Вести:

понедељак, 4. мај 2020.

Косовска Митровица више није у карантину - али мере остају исте, као и бесмисао

понедељак, 4. мај 2020. | КМ Новине 0

Онолико колико је било бесмислено увођење дуплих и претераних мера, заправо стриктног уређења начина живота и ограничења слобода грађана, толико је неопходан нови бесмислени начин да се све то прекине.

#Kosovo #Metohija #Karantin #Kosovska_MItrovica #Goran_Rakić #Km_novine #Vesti #Analiza
Косовска Митровица у време карантина / Фото: КМ новине

 
Онима којима је промакло, епидемија Коронавируса на Косову и Метохији је послужила за ново, форсирано "гурање" шиптарске власти, односно власти косовских сепаратиста, противне Уставу и законима Србије, којој је све предато па ових дана и здравље и живот овдашњих Срба.

Током претходних дана и месеци "градоначелник" по систему шиптарских сепаратиста, Горан Ракић и функционер Вучићевих странака СНС и "Српске листе" на КиМ, спроводио је одлуке, не бринуо јер та власт не брине о животима камоли о здрављу људи, већ искључиво о циљевима врха Владе у Београду да се издаја КиМ спроведе до краја, заједно са осталим члановима тих странака док су представници српских институција били оно што су и те институције постале - марионете.

По истом обрасцу бесмисла, "Српска листа" је издала саопштење у коме каже да "На основу препорука струке и надлежних органа од 3.5.2020. године престаје да важи одлука којом је општина Косовска Митровица, због повећаног броја инфицираних коронавирусом, стављена у карантин" (део саопштења).

Пошто нам је о болеснима и излеченима остало једино то да верујемо "стручњацима" који ни једном нису објаснили да је највећи број заражених међу здравственим радницима који су веровали тој "струци" и понашали се у складу са њиховим препорукама.

Но, сада кажу да имамо већи број излечених "Чињеница, да у последњих неколико дана имамо већи број излечених него заражених на северу Косова и Метохије показује да смо одговорним и заједничким радом успели да у значајној мери смањимо број жртава и оболелих" (део саопштења).

Ово је обична лаж јер осим поменутих заражених у здравственим установама других је био минималан број због чега је било неопходно "измишљати" их односно лажирати њихову дијагнозу. А што се мера тиче оне су биле такве да су присиљавале народ на краткотрајни излазак из куће што су сви користили да обаве куповину најосновнијих намирница. То је довело до тога да редови испред радњи буду дуги, број људи концентрисанији на једном месту а како су средине на КиМ мале тако није било могуће одржавати социјалну дистанцу од 2 метра размака већ су људи стајали на неколико центиметара једни од других!

Срећом па је пандемија била лажна, барем опасност од вируса о коме се говорило, па до заразе није дошло и то је једини разлог зашто није било више оболелих! Да је вирус био опасан колико се то говорило, мере које су уводили допринеле би једино масовном ширењу заразе и ничем другом! Ипак, то је све било на основу савета "струке".

А у наставку саопштења ћемо видети шта је "струка", коју Вучићев политички полусвет слуша, рекла о изгледу живота после карантина!

"Ипак, ма колико то било тешко по сваког појединца, и у наредним данима и недељама морамо показати одговорност према себи и другима, те да одговорним понашањем, држањем физичке дистанце и употребом средстава заштите, попут маски и рукавица, те појачане дезинфекције свих простора спречимо повећање броја заражених чиме би угрозили животе наших најмилијих" (део саопштења).

Дакле, разлике апсолутно нема, осим што је враћена не баш основано одузета слобода кретања, мере остају исте. А бесмисао понашања такође.

"Подсећамо вас да је због нашег географског положаја, али и циркулације огромног броја људи из других општина са Косова и Метохије на територији наше општине потребно наставити са свим мерама заштите до коначне победе над овим вирусом.

Користимо прилику да вас подсетимо да и у нашем граду још увек траје борба наших оболелих суграђана али и здравствених радника против ове пошасти, те нема места опуштању нити било каквој еуфорији, већ одговорном понашању", стоји у саопштењу које потписује градоначелник у оквиру система сепаратиста, Горан Ракић.




Занимљиво да је Ракић, као и његови следбеници, свестан "свог географског положаја" али "није свестан" онда када треба јачати и заокруживати такозвану "републику Косово".

Колико се и да ли се уопште може поредити "коначна победа вируса" са победом у очувању Косова и Метохије у саставу Србије? Ракић то можда зна тачно да нам каже у цифрама, што би народ рекао "у банку" али - све док траје он не хаје! Да ли би тако исто био у стању, и цела "Српска листа" наравно, да народ заразе неким новим вирусом ако им надређени то наложе? Велика је вероватноћа да би то учинили без проблема.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ 

НП ''Отаџбина'': Епидемија оголила Београдску власт - Србе са КиМ третирају као стране држављане - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Епидемија оголила Београдску власт - Србе са КиМ третирају као стране држављане #Косово #Метохија #Отаџбина #Коронавирус #Вирус #Београд #Издаја Народни покрет "Отаџбина"из Косовске Митровице огласио се поводом епидемије Коронавируса саопштењем Коронавируса, које у наставку преносимо у целини.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ 

Срби у шиптарској власти над Србима на КиМ уводе мере као пред зомби-апокалипсу - КМ Новине

Срби у шиптарској власти над Србима на КиМ уводе мере као пред зомби-апокалипсу #Косово #Метохија #Косовска #Митровица #Србија Након што су Косовска Митровица и Звечан пре три дана проглашени "угроженим" и стваљени под карантин, од данас они су и међусобно издвојене територије са забраном преласка из "једне" у "другу" општину под претњом кажњавања за прекршиоце.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ 

Јово Вукелић: Кључни циљ Гејтса - вакцинисати цео свет ради лакшег управљања - КМ Новине

Појављује се све више доказа да је пандемија Корона вирусом раније испланирана и припремљена В. Фајт: У документу Бундестага из 2012. до танчина је предвиђена епидемија вируса која се ових дана остварује у свету. Оно што фасцинира су чак и исти детаљи тада предвиђене епидемије са оним што се догађа данас Б.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине