Вести:

субота, 2. мај 2020.

Шиптарски сепаратисти донирали пола милиона евра Албанцима у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу

субота, 2. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

Такозвана "влада" шиптарских сепаратиста, на чијем се челу налазио,Аљбин Kурти одлучила је да издвоји пола милиона евра за подршку Прешеву, Медвеђи и Бујановцу.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Preševo #Bujanovac #Meveđa, #Separatisti #Velika_Albanija


Повод је ситуацији изазвана пандемијом Коронавируса, саопштило је њихово илегално "министарство финансија".

Посебан допринос у реализацији ове помоћи, како наводе, има заменик илегалног "министра финансија" Иљир Аљију, који је пореклом из села Kапти у општини Медвеђа.

Даље се наводи и да је сепаратистичка "влада" свесна обавезе коју има према албанском становништву које живи на југу централне Србије, а према саопштењу, општинама Прешево и Бујановац намењено је по 200 хиљада евра, а Медвеђи 100 хиљада евра а новац је, како сазнају Бујановачке, на рачуне општина легао у среду.

Аљбин Kурти се о овоме огласио на Фејсбуку и поручио да се „издвајањем ових средстава показује интересовање за становништво које тамо живи“.

Вест о доспећу средства је потврдио и председник општине Бујановац Шаип Kамбери назвавши ово великим кораком напред и конкретном реализацијом.

Према његовим речима, општина Бујановац ће новац искористити за куповину санитетског возила и медицинске опреме, помоћ малим предузетницима и за пакете помоћи за 200 материјално најугроженијих породица.

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи рекао је да средства иду за микро предузећа, а очекује се и да се плате запослених у Дому здравља повећају.

Новац ће бити расподељен и пензионерима који су шест недеља боравили у својим домовима, казао је Арифи за приштински Kљан Kосова.

Ово није прва подршка шиптарских сепаратиста својим сународницима у овом делу централне Србије. Осим Медвеђе, у којој Албанаца има тек нешто више од 10%, друге две општине они већински насељавају а скупа чине збир њихове територијалне претензије у овом тренутку, након чега следе и наглашене аспирације ка даљем простору и стварању "Велике Албаније".



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Харадинај пресловио Прешево и Бујановац у ''источно Косово'' - КМ Новине

"Источним Косовом" Харадинај је нлсовио Прешево и Бујановац на церемонији поводом почетка изградње тог путног правца, у селу Жеговац код Гњилана. Српски медији су у чуду оваквом његовом изјавом што тек доводи јавност у стање забуне.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Апел за заштиту југа Србије од насилне албанизације - КМ Новине

Апел за заштиту југа Србије од насилне албанизације "Београд тако, директно или индиректно, доприноси, а у извесном смислу и финансијски потпомаже процес албанизације југа Србије" наводе потписници овог драматичног апела. Поштована господо, Обраћамо вам се с молбом да, у границама својих овлашћења и могућности, допринесете заштити југа централне Србије од етничког инжењеринга и насилног наметања продуката великоалбанске политике и идеологије.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Београд поклања Медвеђу албанским сепаратистима - КМ Новине

Београд поклања Медвеђу албанским сепаратистима Медвеђа је, од недавно, предмет нагађања о идеји размене српских територија, тачније оних на југу државе са деловима под окупацијом НАТО пакта на Косову и Метохији. Иако се на тренутке чини да се одустаје од најављиване реализације и да почетна загриженост за ту идеју јењава, то се не може тврдити са сигурношћу.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине