Вести:

четвртак, 28. мај 2020.

Упокојио се професор Ђиђа

четвртак, 28. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

После краће и тешке болести, у болници у Београду, данас се упокојио професор права, Живорад Лазић Ђиђа (59), доследни представник староседелачког типа Србина са Косова и Метохије, како је себе са пуним правом волео да сматра.

Живорад Лазић - Ђиђа


Живорад Лазић је рођен 5. октобра 1960. године у селу Угљару, у општини Kосово Поље где је провео читав свој живот.

Био је професор права, а предавао је у Економско-трговинској школи у Приштини. Један је од ретких професора ове приштинске школе који је остао у њој и после рата на Kосовуи Метохији, када је ова образовна установа премештена у Лапље Село. Успео је да спасе бројна документа школе из Приштине и, са малим бројем сарадника, покрене ову образовну установу у Лапљем Селу.

Ђиђа, како су га звали његови чланови породице, пријатељи, па и ученици, остаће упамћен као један од најстрожијих али најправеднијих професора у овој школи.

Ђиђа је био синоним за Економско-трговинску школу у Приштини.

У кратком, шестомесечном периоду, обављао је и функцију вршиоца дужности директора ове школе.

Био је жестоки критичар актуелне власти у Србији, као и српских политичких представника на Kосову и Метохији.

Због својих ставова често је трпео последице.

Ђиђа се никада није женио, али је иза себе оставио бројне школоване ђаке, као и монографију "Отети завичај", јединствено сведочанство о свом селу Угљару, животу и страдању мештана.

Ова књига је допринос мештанима Угљара, како онима који су остали у селу, тако и онима који су из њега отишли.

Место, датум и време сахране Живорада Лазића Ђиђе биће накнадно објављено.





Због своје непоколебљиве правичности Ђиђа је уживао огромно поштовање али му је то донело и бројне нерпилике о којима можете читати у текстовима које прилажемо као и његове ставове на издају и државничке злочине коју су власти Србије спроводиле и спроводе на Косову и Метохији.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Срби у замци лажне албанске државе и Вучићевог режима - Школа преваре, насиља и лицемерја - КМ Новине

"Прича професора Живорада Лазића није само прича једног човека, већ одраз положаја Срба у окружењу које је створио режим Александра Вучића коме су уста пуна „борбе за што боље услове живота Срба на киМ" а биографија све богатија сарадницима изузетно перспективне криминалне каријере" Прича говори да су се косовско-метохијски Срби



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

По плану Вучићеве издаје - Припрема за коначну предају Срба са КиМ сепаратистичким ''институцијама'' - КМ Новине

Србија по први пут у својој новијој историји има човека који је спреман да са највише државне позиције потпише све оно што непријатељи Срба прижељкују. Повратак из Рашке на Косово и Метохију представља својеврсну екскурзију кроз најважније историјске промене овог дела Србије данас. Тамо где их никада није било Албанце ћете сусретати на сваком кораку.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Иван Максимовић: Сабирање Вучићевих Срба, одузимање српске земље - КМ Новине

Иван Максимовић: Сабирање Вучићевих Срба, одузимање српске земље Напредњачка Србија успешна је у само једној области, сламању сопствене државности. Због тога не може а да не забрине сваки потез који повуче влада нарочито они за које сазнајемо путем медија а иза њих стоји Александар Вучић.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине