Вести:

субота, 16. мај 2020.

ФЕЉТОН: Тајна шифра „С/1999/648“ У Резолуцији 1244 СБ УН - подметање и последице њене примене - ll део

субота, 16. мај 2020. | Уреднички колегијум 0

"Изнуриће Вас санкцијама, и монтираним ратовима, а онда вас демократизовати, како би вам преузели за своју корист ваше економске потенцијале"

Систематска и ужасна пропаганда је вођена против Срба


















У овом делу:
  • Недовољно познате антисрпске изјаве које у својим књигама цитира др Зоран Петровић Пироћанац
  • Европски и светски лидери Србе јавно окарактерисали као народ без вере, агресивне варваре, дивљаке које треба збрисати са лица земље
  • Позивали да се на Србе баци нуклеарна бомба
  • Ретки пријатељи упозоравали шта ће бити са Србијом, то се управо дешава

Пише: Михајло Макић



АНТОЛОГИЈА АНТИСРПСТВА

Др Зоран Петровић Пироћанац у својој књизи „Избрисати српски вирус“, цитира антисрпске изјаве које су давали председници, дипломате, новинари одређених држава, почев од избијања сукоба у СФРЈ 1991. године, па до данас. У горе цитираној књизи, на страни 72. пише да је Жак Ширак, председник Француске, дао антисрпску изјаву средином јуна
Жак Ширак
месеца 1995. године у Паризу на традиционалном састанку шефова влада држава чланица ЕУ. Први говорник је био премијер Грчке, Андреас Папандреу, који је казао да се у Босни води грађански рат са карактеристикама верског рата. У једном тренутку је Жак Ширак прекинуо премијера Грчке и казао „Дозволите да Вас прекинем, господине Председниче, Срби су народ без закона и без вере.“


Жан Данијел, колумнита у листу „Њувел Обсерватор“, дана 31. 8. 1995. године, пише: Ми знамо пуно о „српским“ злочинима у Сарајеву..., Они су (Муслимани) починили ову кланицу над сопственим народом ?“, Узвикнуо сам констерниран. “Да“, потврдио ми је премијер (Едиар Баландир) без оклевања, али су они барем натерали НАТО да интервенише.“ (страна 76.)

Мартин Перец
Мартин Перец, уредник „Њу Рипаблик“, дана 4. 9. 1995. године је написао „Јевреји препознају геноцид када он постоји... и ја сам за то да се на Србе баци нуклеарка!„ (страна 77.)

Хелмут Кол, немачки канцелар, априла 1998. године је у интервју радију БДР из Келна, изјавио „Пред читавом међународном заједницом је задатак да обузда Србе“. (страна 92.)

Дора Розен, америчка репортерка, је за Си-би-ес Њуз, марта 1998. године, изјавила „Србија је анектирала Косово 1989.“ ( страна 93. )
Жак Ширак, председник Француске, приликом обраћања француском народу на телевизији, 21.априла 1999. године је казао “Режим у Београду је тврдоглав. Он изазива и наставља своју ужасну политику етничког чишћења. Масакри, силовања, пљачке, попаљена села, раздвојене породице бачене у подруме. Ето акције српских власти. Ето шта мора да престане. Ми морамо дакле да још интезивирамо ове ударе, да успоставимо додатне начине и нападамо све различитије циљеве, чије ће разарање тешко пасти на акцију снага и функционисање српског режима... Драги моји земљаци, оно што ми живимо, то знате, јесте сукоб између варваризма и демократије. То је истинска борба за мир и људска права на нашем континенту. То је борба за част. Ми је морамо водити до њеног окончања, и ми је морамо добити.“ (страна 118.)

Робин Кук
Ширак је такође, после сусрета са Ибрахимом Руговом, за ТВ „Франс 2“, дана 13. 6. 1998. године, изјавио „Сви знају да постоји бруталност интервенције са српске стране.“ (страна 93.)

Робин Кук, министар спољних послова Уједињеног Краљевства, јуна 1998. године на ТВ „Скај Њуз“ је изјавио “Оно што Срби чине на Косову представља варваризам“. (страна 94.)
Тони Блер, премијер Уједињеног Краљевства је дана 7. 9. 1998. године за Скај Њуз изјавио током посете Кини: “Милошевић је починио ужасе и варваризам на Косову.“ (страна 97.)

Мадлен Олбрајт, амерички државни секретар, је изјавила у пролеће 1998. године “Не дозволити Србима да чине на Косову оно што су учинили у Босни - то је основа за све акције на Балкану данас.“ (страна 95.)

Мадлен Олбрајт осећа неконтролисану мржњу према Србима

Кристин Окрент, француски ТВ- водитељ, иначе супруга др. Бернара Кушнера, је изјавила дана 14. 4. 1999. године: “У Француској постоји веома јака подршка рату. Јер, шта је НАТО? То је савез демократија. А консензус у нашој земљи је да не можемо да изгубимо. То је председник Ширак поновио вечерас на телевизији, то је битка демократије против толеранције и варварства.“ (страна 110.)

Таблоид из Лондона „Сан“, је дана 14. априла 1999. године писао “Слобине животиње су увреда за човечанство. Они заслужују да буду устрељани попут дивљих свиња“. (страна 124.)

Припреме за комадање територија спровођење су агресивно, истовремено са војним плановима.

Француска државна телевизија „Франс 2“, приказујући репортажу о наводном систематском силовању Албанки, је дана 10. 5. 1999. године, док је трајала оружана агресија НАТО пакта на СРЈ, саопштила: „Срби су су извадили из једне труднице дете из утробе, пред њеним супругом. Њен муж је у шоку, покушао да врати бебу у њену утробу.“ (страна 122.)

Британски премијер, Тони Блер је за време трајања агресије НАТО пакта на СРЈ у пролеће 1999. године изјавио: “Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између Добра и Зла; између цивилизације и варварства.“ (страна 126.)

Тони Блер - Фото илустрација

Француски новинар Жак д Орвил, је даана 26. 3. 1999. године, за Радио „Франс –ентер“, изјавио „Осим комуниста, социјалиста, либерала, центриста, деголиста, сви подржавају акцију НАТО и ангажовање Француске“. (страна 135.)

Портпарол НАТО пакта, Џејми Шеј, је марта месеца 1999. године, изјавио „Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити.“ (страна 142.)


Др Зоран Петровић –Пироћанац, у својој књизи „Хоћеш ли и даље да будеш Србин?" пише о антисрпским изјавама које су у медијима давали страни државници, дипломате, новинари и друге јавне личности у периоду од 1991. до 2014. године. Петровић на 244. страни пише: „Хајнрих Бел, немачки књижевник, нобеловац: „Пази, Радомире (обраћајући се Р.
Хајнрих Бел
Смиљанићу, српском књижевнику и пријатељу), ви Срби сте за западне силе резервна нација. После разбијања Јермена, Палестинаца и Курда, ви сте на реду. Изнуриће Вас санкцијама, и монтираним ратовима, а онда вас демократизовати, како би преузели за своју корист ваше економске потенцијале, користећи под будзашто армију до скоро изгладњивања притисцима и санкцијама доведене ваше радне снаге и стручњака. Увалиће у ваш простор прљаву, отровну технологију од које ће они имати кајмак, а ви сурутку и затровану околину.“ (На промоцији Смиљанићевог романа „Неко је оклеветао Хегела“. Наведено према: Радомир Смиљанић, Веселин Џелетовић, “Срби и свет. Проза са документарним прилозима“, Поета, Београд, 2011.)

Јадранка Косор

Јадранка Косoр, премијерка Хрватске, у Приштини је дана 24. 8. 2011. године изјавила: “Хрватска је највећи пријатељ Косова на Балкану и потпуно подржава сувернитет и територијални интегритет Косова. То пријатељство међу нашим народима пре свега је потврђено у борби против тиранина Милошевића, против великосрпских аспирација... У Хрватској можете имати највећег пријатеља у југоисточној Европи и на то можете увијек рачунати... Показали смо одлучност у томе. Зато поздрављамо сва ваша настојања, изградњу стабилног система и успоставу мира. Нисмо се наметали, али као лидери можемо помоћи у изградњи мостова сурадње.“ (244 страна.)

Председник Скупштине Црне Горе, Ранко Кривокапић, у листу „Политика“ дана 29. 2. 2012. године изјављује: “Чињеница је да имате партитуру која се свира 200 година према Црној Гори и увек ће бити тенденција да се бришу Црногорци, грађанска Црна Гора, да се добије територија за велику Србију, и то је нешто са чим живите, као са временским непогодама, као са реалношћу која није пријатна.“ (246 страна).

Ранко Кривокапић





Медлин Олбрајт, бивша америчка државна секретарка, на промоцији своје књиге у Прагу октобра 2012. године, у тренутку када је група чешких демонстраната донела ратне фотографије са Косова и Метохије, узвикнула је: „Одвратни Срби. Напоље!„ (страна 250.)

Стјепан Месић, бивши председник Хрватске је јула месеца 2013. године изјавио: “Он (Милошевић) је желео да на рушевинама Југославије створи велику Србију! Варао је свет да се бори за Југославију, јер је на тај начин добијао међународну подршку, а Србе је варао тиме да ће сви живети у једној држави.“ (страна 285. )

Подсећам да у Уставу Србије из 2006. године у уводном делу стоји преамбула „Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности грађана и етничких заједница у Србији,полазећи од тога да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије и да из таквог положаја Покрајине Косово и Метохије следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним политичким односима,грађани Србије доносе Устав Републике Србије“.


Претходно:



!!НАСТАВАК у суботу 16. маја!!




author-pic Аутор: Михајло Макић


После основне школе, завршио гимназију у Гњилану, дипломирао на Правном факултету у Нишу. Био запослен у органима управе у Гњилану. Од јуна 1984. до марта 2018. радио као судија у Општинском, а касније Основном суду у Деспотовцу где је обављао функцију председника Општинског суда (2001 - 2005). Активни је члан струковног удружења Друштва судија Србије од оснивања, где је у два мандата био члан Управног одбора. Био је први председник Одељења Друштва судија Србије за подручје Окружног суда у Јагодини.

Објавио три стручна рада из области јавног бележништва на Копаоничкој школи природног права, коју је основао академик проф. др. Слободан Перовић. Писањем почео да се бави од 1996. Ове године навршава се двадесетпет година од како је објављен први његов текст у листу "Нови пут " у Јагодини, под насловом "Судство мора остати самостално".

Рођен у селу Горње Кусце код Гњилана, живи у Деспотовцу. Ожењен, отац двоје деце. Активно се бави писањем хроника, студија и истраживачким радом.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине