Вести:

петак, 15. мај 2020.

Ватикан расрбљава Црну Гору од 1610. године

петак, 15. мај 2020. | Уреднички колегијум 2

Влада и Скупштина Републике Српске Крајине у прогонствуиздалаје саопштење за јавност, које преносимо уцелости, а у коме "уочавају језив поступак црногорских власти против припадника српског народа у Црној Гори".

#Vatikan, #Srbi #Crna_Gora #Papa #Razdor #Uništenje
Фото-илустрација: КМ новине 2020.




Истовремено, државници Црне Горе обављају монструозност против Српске православне цркве, православних старешина, свештеника, монахиња и монаха. Примењују, при томе, оружје и запаљиву материју, те, поред осталих злих мера, малтретирају, туку и затварају Србе.

Црногорски владари се не обазиру на чињеницу да је скоро целокупно српско становништво месецима на улицама – демонстрира и тражи да се не скрвнаве установе Српске православне цркве и да се не отуђују њена блага непроцењиве вредности, јер су многа значајна у светској културној баштини. Истовремено, председник Мило Ђукановић и његови сарадници у Влади и Скупштини скривају истину - да су становници Црне Горе одувек били Срби, те убеђују људе да су несрби и да су само припадници црногорског народа. Истовремено, скрива се истина да су српску Црну Гору ослободили од Турака Срби Далмације под млетачком заставом 1687. године!!!

Уз овакве противсрпске мере, државне и културне установе скривају истину у друштвеним наукама, да је Црна Гора од раног Средњег века била централни део државе Србије. Скривају и чињеницу да је Србија основана 490. године с престоницом у Скадру и да је имала четрдесет два краља до Немањиног ступања на престо у дванаестом столећу Нове ере. А та Србија се простирала од утоке Дунава у Црно море до Трста, обухватала је јадранске отоке и полуострво Истру. А српски државници и научници, до сада, прихватили су германску фалсификовану историју и унели у књиге да су постојале само мале српске државице: Рашка, Дукља, Зета, Босна, Хрватска... а то су биле само племићке покрајине у Србији до краја владавине цара Душана Немањића. Ова подвала помаже Милу Ђукановићу и његовим сарадницима да издвајају Црну Гору – и из Србије и из Српства.

Да је Запад, попут Турске, све чинио на уништавању српске државе, српске религије и српске културне баштине, сведочи и сачувани оригиналани документ свештеника Римокатоличке цркве у Сарајеву из 1969. године, у којем је изложен став Папе у Риму – да се одвоје од Српске православне цркве - православни верници у Македонији и Црној Гори и да оснују своје самосталне цркве. У том документу је и чињеница, да ће те подухвате новчано помоћи старешина (папа) Римокатоличке цркве у Риму. У писму се наглашава и предлог да се на Ловћену уклони српска православна црква и све ознаке које сведоче да су становници Црне Горе припадници српског народа.


http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html


Нажалост, прикрива се у делима друштвених наука и споменута чињеница - да је старешина Римокатоличке цркве почео расрбљавањем у Црној Гори још 1610. године – убеђивањем народа да ће бити ослобођен од Турака ако пређе из православне у католичку веру. Велики део Срба је поверовао у ово обећање Ватикана и прешао је у католичанство. Но, после двадесет година, кад су Срби видели да нема обећаног, изишли су масовно на улице (као 2019) и сви се вратили у православље и своје православне цркве и храмове. Наравно, папа и Аустрија су своја недала наставили и касније. Много су допринели и расрбљивању политичара на двору црногорског кнеза – кад је обављена похара Куча у 19. столећу. Убијани су припадници овог племена, јер су непоколебљиво истицали да су Срби. Расрбљивање са Запада је обављено и у Првом светском рату, кад је половини црногорске војске, на Ловћенском фронту, била упућена наредба с Цетиња - да не ратује против аустроугарске окупаторске војске. Тад је краљ Никола Петровић обећавао Влади Србије – да ће изградити пут до Андријевице, да би српска војска могла транспортовати тешко оружје, муницију, војни материјал и извести народ. Али, краљ Никола је престао са изградњом тог пута, на захтев Аустроугарске, па је српска војска морала да се повлачи преко Албаније, без наоружања и опреме, те је преминуло око 200.000 Срба.

Све ове чињенице сведоче, да је истоветну противсрпску политику преузео Мило Ђукановић и да има план даљег расрбљивања у Црној Гори, што ће изазвати и патње српског народа, а и животне губитке.

Влада и Скупштина Републике Српске Крајине у прогонству скреће пажњу да уз овако велике патње Срба у Црној Гори и етногеноцид (уништавање српске културне баштине), обавезују државнике Републике Србије и Републике Српске – да свим могућим мерама помогну и заштите Србе и српску културну баштину у Црној Гори. Такве мере су дозвољене по међународном праву – по документима Уједињених нацији и међународном судством.

На основу овога, молимо Вас, да овим садржајем упознате у Србији Републици Српској, а и у страним земљама – државнике, Црвени крст, новинаре, књижевнике, научне установе и српска удружења.


С поштовањем,
Милорад Буха, председник Скупштине.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Цео век реализује се гледиште римокатолика да се једино дефинитивним одвајањем Хрвата од Срба може решити хрватско-српски проблем - КМ Новине

Цео век реализује се гледиште римокатолика да се једино дефинитивним одвајањем Хрвата од Срба може решити хрватско-српски проблем Поводом идеје о посети Римокатоличког поглавара Србији која се непрекидно припрема већ деценијама (4) Интерес је државе Србије, Српске православне цркве и српског народа да Папа дође у Србију!





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДЕПЕША ВИКИЛИКСА - Ватикан фактички признао „Косово као независну државу" (фото) - КМ Новине

Ексклузивно објављујемо депешу Викиликса из које се види да је Ватикан (по сопственом признању!) фактички признао Косово као независну државу! Ватикан је још пожелео Косову и успешну изградњу нове нације! За Ватикан је Косово бивша српска покрајина! Ватикан је рекао да је косовска независност процес који се не може оспорити и вратити назад!





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Јако сунце ових дана и хладан туш из Ватикана - КМ Новине

Док дилетантска, режимска и прорежимска штампа журе да фабрикују још понеки текст у коме улепшавају и представљају Ватикан као сарадника Срба и Српске цркве, римокатолици настављају са својим напором да одузму сваки педаљ Косова од државе Србије.







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Анониман15. мај 2020. 10:45

    Људи моји, па наш верковни непријатељ је ПОЗНАТ! Зашто дозвољавамо да он и даље делује са истом политиком, истим змијским методама, из мрака ватиканских подрума где се деца силују, народи пљачкају, украдено нагомилава...?
    Јуристичка акција против ватиканских педофила, ВРАЋАЊЕ НАШИХ БЛАГА и ЗАТВАРАЊЕ ЊИХОВОГ ПЉАЧКАШКОГ ГНЕЗДА ЈЕСТЕ СРБСКА ОБАВЕЗА ПРЕМА НАШИМ ПРЕЦИМА И НАШОЈ ДЕЦИ - стерати зло у ћошак и спалити их, да их нема!Где сте јунаци да ОКРЕНЕТЕ копља у правом правцу - према гмијском гнезду у Риму!Одмах би нам Косово и Крајина и ЦГ и Херцеговина и Румунија и Бугарска и Македонија... биле враћене.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман16. мај 2020. 13:44

    Зар је хрватска уопште постојала у средњем вијеку?

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине