Вести:

понедељак, 11. мај 2020.

Отворено писмо амбасадорима и представницима међународних организација у Србији

понедељак, 11. мај 2020. | КМ новине 0


"Довољно сте дуго овде да приметите и признате да је ова власт некомпетентна, нестручна, превртљива, репресивна, брескрупулозна и да вас назива пријатељем. Да, све вас, сви сте им пријатељи."

Илустрација: КМ новине





Отворено писмо
Амбасадорима и представницима међународних организација


Ваше екселенције, Господо

Неки од вас дошли су у ову земљу јер су одабрани, с тим што су неки могли да бирају, а неки од вас „по природи посла“, односно као професионалци. Многи су раније знали где ће провести следеће 4 године, па су се сходно томе ваљано припремили- научили језик, упознали историју овог народа, изучавали традицију, навикавали се на ћевапе још у својој земљи.

Србија је имала дипломатске односе са већином земаља у свету, са некима и дуже од сто година.

Верујем да сте дошли у Србију у доброј вери да сте настављач већ учвршћених веза и иницијатор стварања нових пријатељства и сарадње међу наша два народа.

Наглашавам и подвлачим између два народа.

Без сумње сте у току свих дешавања у нашој земљи. Пратите штампу, анализирате рад институција, добијате поверљиве информације из разних извора, имате своје инсајдере. Скоро да знате све.

Добро знате да у овој земљи царује корупција (не када полицајац, портир у болници или инспектор на пијаци прими 10 евра или корпицу јагода) већ она на највишем нивоу, када се додељују концесије, одобравају тендери, купују продају стратешке компаније.

Суспендован је Парламент, судство је под потпуном контролом, Војска, полиција, тајне службе служе само једном човеку и очувању режима, медији су „ван сваке контроле“, јавни простор „загађен“.

Довољно сте дуго овде да приметите и признате да је ова власт некомпетентна, нестручна, превртљива, репресивна, брескрупулозна и да вас назива пријатељем. Да, све вас, сви сте им пријатељи.

Да вас председник Вучић, за којег, верујем, имате приватно мишљење да је апсолутиста, који гради култ личности, који управља странком по систему Северне Кореје, који контролише све сфере друштва, који пријатељима данас назива све вас, да би вас сутра за домаћу употребу омаловажавао и дискредитовао. И ви дозвољавате да вас такав човек назива пријатељем? Чак неки од вас и узвраћају.


Шта тај човек може да вам пружи? Шта ваше државе очекују од њега. Зашто таква подршка? Шта сте ви урадили да овог човека својој земљи представите у правом светлу?
Небојша Реџић

Желим да верујем да су ваши интереси само и само сарадња на нивоу дипломатије. Ништа више од тога.

И опет, стално понављате мантру о европским вредностима, да смо ми део Европе, да нас жељно очекујете итд. Кога то очекујете?

Mожете ли да покажете да ваша земља гаји искрено пријатељство са овим народом и да то није пријатељство ограничено трајањем актуелне опције на власти, Вучићем, већ трајно, искрено и чврсто.

Не дозволите да будете упамћени у овом народу као пријатељ једног аутократе, већ као пријатељ овог народа.




Грађанин Србије
Небојша Реџић,
Београд




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић признао да је својим именом био на листи сепаратистичких ''избора'' тзв ''републике Косово'' и да је издао КиМ! - КМ Новине

Вучић признао да је својим именом био на листи сепаратистичких ''избора'' тзв ''републике Косово''! #Vučić #Palmer #Izdaja #Kosovo #Metohija #kmnovine Свако мало Вучић се дотакне онога што му причињава највеће муке - то што јесте издајник и што упркос терору, страховлади, контроли неонацистичких режимских блатоида сакрива своја антидржавна непочинства, постоје они који много радије од "Вучћу педеру" кажу - Александре Вучићу, ти јеси највећи издајник кога историја српског народа памти!




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Раде Дацић: Зашто издајник издаје ( l део) - КМ Новине

Раде Дацић: Зашто издајник издаје ( l део) Сваком човеку је стало до тога да зна може ли се поуздати у другога човека, или има основа за сумњу да ће га човек, с којим у заједници нешто предузима, изневерити. До тога сазнања треба да је стало и националној заједници, поготову оној чијем разарању тежи нека друга национална заједница, или више других.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Раде Дацић: Зашто издајник издаје ( ll део) - КМ Новине

"Кад народ свој издајете, „даме и господо", српски издајници - ви, који немате такмаца у другим народима - лакомислено га претходно потцените. Тако радите на своју штету, јер мало за издају тражите, још мање добијате". #Издаја, #Издајници, #власт, #Косово, #Метохија, #КМ, #Новине, #Србија,





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.