Вести:

четвртак, 30. април 2020.

Немачки Шпигл о КиМ као америчком протекторату у верзији за читаоце КМ новина

четвртак, 30. април 2020. | Уреднички колегијум 0

Амерички председник Доналд Трамп заоштрава курс својих претходника, третира Косово и Метохију као протекторат и цементира захтев Вашингтона за утицајем у "задњем дворишту Европске уније", пише немачки Шпигл а журе дапренесу сви медији на срском језику.*

#Kosovo #Metohija #Amerika #Srbija #Nemačka #Mediji #Šiptari #Albanci


Немачки лист наводи да се о новој сепаратистичкој "влади" косовских Албанаца одлучује и у Берлину, на Париском тргу, где је и даље званично једно од радних места амбасадора САД Ричарда Гренела.

„Свадљиви дипломата истовремено је и вршилац дужности директора америчких обавештајних служби, као и специјални изасланик за мировне преговоре Србије и (сепаратиста са) Косова” (и Метохије), пише Шпигл под насловом „Хаос у америчком протекторату”.

„Гренел би за председника САД Доналда Трампа требало да на дипломатској позорници организује тријумф: трајно решење у најсиромашнијем делу стратешки важног Западног Балкана. Мировни споразум Србије и њене "бивше покрајине" (наводе становници земље предводника варварске афресије на Србију 1999 године, Немачке), САД желе изгледа да постигну "разменом територија" укључујући и наметање нове границе, чему се противи већина земаља ЕУ. Оне сматрају да су промене граница на Балкану крајње опасне”, пише лист који безобзирно подржава немачку Владу која се показала као острашћени непријатељ Срба и Србијекад год јој се за то указала прилика.


Овај немачки лист оцењује да „Трамп сада заоштрава курс бивших америчких председника”, Косово и Метохију „третира као протекторат и цементира захтев Вашингтона за утицајем у задњем дворишту ЕУ” што, како се додаје, показују дешавања у вези са сменом такозваног премијера косовских сепаратиста, Аљбина Куртија 25. марта.

Када је његова странка на јесењим изборима освојила највећи број гласова, било је јасно: многи грађани (Шиптари) су очигледно желели да раскрсте са старим (бандитско - мафијашким) системом на Косову и Метохији. Његова (илегална) "влада" је била прва у Приштини у којој главну реч нису имали ратни ветерани (злочинци и УЋК терористи). Он се такође сматра борцем против корупције, пише Шпигл, претерано наклоњен романтичарској фигури Шиптара устаљеној у германском свету.

Лист подсећа да се Курти изјаснио против промене граница (то јест административне линије између КиМ и остатка Србије) и да је његова илегална сепаратистичка влада преживела само седам недеља.
Он сада оптужује САД да су умешане у разбијање његове коалиције. Док је канцеларка Меркел изразила солидарност са Куртијем, Гренел је очигледно одавно припремао председника Србије и сепаратистичког представника Шиптара са Косоваи Метрохије на промену курса у Приштини, наводи лист чије смо извештавање поистинили за наше читаоце.

Такозвани "амерички амбасадор" на Косову и Метохији је отворено и јавно славио због Куртијевог неуспеха. Убудуће би Шиптари на Косову и Метохији могли да на власти поново добију странка ратног зликовца и коалиционог партнера Александра Вучића, Рамуша Харадинаја, који већ деценијама ужива наклоност Вашингтона, закључује се у тексту.


* - Напомена: редакција КМ новина је текст овог немачког листа више него острашћеног и наклоњеног  нео-нацистичким снагама и њиховим савезницима у Србији, тачније Шиптарима на Косову и Метохији, пренео из потребе да се крај нетачних, злонамерних и злочиначких навода о некаквој "косовској" страни као равноправној Влади из Београда, нађу исправке и правилно тумачење тог текста. На жалост, медији на српском језику су редом пожурили да текст пренесу без икаквих корекција. Ти медијски лицемери, који сваку псовку сакрију, скрате, замаскирају или избаце, у само овом тексту су допустили толико бљувотина и лажи да су досегли сам врх помагача и савезника шиптарских терориста од чијих руку српски народ на Косову и Метохији пати управо и у овом тренутку пати, као што је патио низ деценија уназад.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нацизам државне телевизије: РТС славио Тачија па се извинио читаоцима - славећи га опет! - КМ Новине

Нацизам државне телевизије: РТС славио Тачија па се извинио читаоцима - славећи га опет! #RTS #Hašim #Tači #rođendan #čestitka Страница "Времеплов" РТС-а подсетила нас је да се "на данашњи дан", 24. априла, родио Хашим Тачи и то уз све почасти које доликују знаменитим личностима.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Канцеларији за КиМ признала да је, са осталим националним медијима, саучесник у шиптарским злочинима - КМ Новине

KancelarijazaKiM #Kancelarija Канцеларији за КиМ признала да је, са осталим националним медијима, саучесник у шиптарским злочинима #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Šiptari #Lipljan #Separatisti #Skrnavljenje #Groblje #Srbija #kmnovine Поводом скрнављења српског православног гробља у Липљану, од стране шиптарских екстремиста, Канцеларија за КиМ је издала саопштење у коме осуђује управо медијску политику какву она и остатак Београда воде али без назнака за променом.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стево Мрђен: (Не)пристрасни за шаку долара - КМ Новине

На вријеме су рођени и, драги моји који сте се родили послије, нема више! Нема шта да се распродаје, тај систем нас је довео до руба, још само да владајућа камарила прода нашу постојбину и да више не размишљате шта сте ви ту добри.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине