Вести:

среда, 8. април 2020.

Ветерану полиције из рата на КиМ потребна помоћ!

среда, 8. април 2020. | КМ новине 2

Иван Секулић (48), полицијски ветеран из борби на Kосову и Метохији, без икаквих је прихода и тешко болестан, па му је потребна свака врста помоћи.

Иван Секулић, ветеран ПЈП

Он се обратио саборцима и родољубивој јавности тражећи помоћ.

Драги моји ја немам снаге да било шта радим, ни тродон ми не помаже, да ублажи неподношљиве болове. Необавезно, ко може да ми помогне, јер све морам плаћати.

Немојте погрешно да схватите мој апел за помоћ, ко може да помогне, ја још нисам на самртној постељи. Хвала вам браћо по оружју.

Мој број у Kомерцијалној банци је 205 - 9001008568412  - 49  - наводи Иван у свом обраћању саборцима за помоћ.

Његова ситуација, као и његове старе и болесне мајке у Блацу, додатно је отежана због тренутног стања у земљи и мера које су предузете ради спречавања ширења корона вируса.

Више од пет месеци Иван Секулић је у Пионирском парку протестовао тражећи остваривање својих основних људских права као ветеран рата, али и тражећи заштиту деце која су жртве педофила, као што је то био случај са његовом ћерком пре три године.


Живот у шатору, по зими и хладноћи, уз  мишеве и бубе, били су Иванова реалност у сред Београда, читавих пет месеци.







- Иако сам као припадник Посебне јединице полиције учествовао у најтежим борбама на Kосову и Метохији 1998/99 године, био и рањен, данас сам без икаквих прихода.

Болестан сам и нисам у стању да радим. Kонстатовали су ми почетну дископатију, мултипле перираикуларне цисте на више нивоа и још много тога на кичми. Такође, имам и редовну психијатријску терапију - појашњава Иван.

Он покушава да докаже да је ратовао, како би му држава дала некаква примања, јер због болести није способан за рад.

Обратио се Министарству за рад, запошљавње, борачка и социјална, као и Министарству унутрашњих послова, како би добио инвалидску пензију.



Но, међутим, његови захтеви су одбијени, чак и након одлуке Управног суда да усвоји жалбу на такве одлуке.





Иванова ћерка Исидора се од карцинома разболела 2012. године, када јој је било 12 година. Откривен јој је тумор “јулинг јелин сарком”, који је веома редак, и који јој је напао ребра.

Исидора је преминула 2017. године, а две године пре тога, иако тешко болесна, била је злостављана од стране педофила у Јагодини, где је живела са мајком и братом.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Двадесет година од почетка рата на Косову и Метохији (видео, фото) - КМ Новине

У рану зору 5. марта, 1998-е године, група терориста напада полицијску патролу у селу Лауша. Рањавају два полицајца након чега полиција креће у потеру ка Доњем и Горњем Преказу у реону Дренице. Овим је почео рат на Косову и Метохији. У оквиру акције нападнута је махала у селу Доње Преказе у којој се налазило седиште терористичке групе Јашари.






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Свакодневни напади Албанаца на породицу Мирковић у Косовској Витини - КМ Новине

Свакодневни напади Албанаца на породицу Мирковић у Косовској Витини Безбедности, мира нити живота за Србе на Косову и Метохији, у оваквим условима, нити има, нити ће бити. Ово најбоље може да потврди албански терор који свакодневно већ годинама трпи српска породица Мирковић из Косовске Витине. „На пример, синоћ сам легао у десет.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шиптари данас гурали пушчане цеви српској деци у уста - нема нам опстанка, кажу Срби (ВИДЕО) - КМ Новине

Шиптари данас гурали цеви оружја деци у уста - нема нам опстанка, кажу Срби Породице којима је извршен претрес кућа сабирају утиске о изненадном упаду полиције у њихова домаћинства. Стање се "нормализује", тачније враћа се на пређашње јер терор коем су Сби свакодневно изложени не може се назвати нормалним животом.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: ОК радио    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Поштовани Иване,


    Спреман сам да помиогнем као и многи други.Покушао сам електронским путем да пошаљем новац,међутим недостаје потпуна адреса.Зато молим редакцију да прибави потпуну адресу за Ивана Секулића и обавести читаоце.
    Срдачан поздрав за ветерана Ивана и редакцију КМ новине.

    Михајло

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине