Вести:

понедељак, 13. април 2020.

НП ''Отаџбина'': Епидемија оголила Београдску власт - Србе са КиМ третирају као стране држављане

понедељак, 13. април 2020. | Уреднички колегијум 1

Народни покрет "Отаџбина"из Косовске Митровице огласио се поводом епидемије Коронавируса саопштењем Коронавируса, које у наставку преносимо у целини.

 #Косово #Метохија #Отаџбина #Коронавирус #Вирус #Београд #Издаја


Борба против Kорона вируса на северу Косова и Метохије протиче у упорном настојању издајничког режима из Београда да прикажу како они контролишу тај део јужне српске покрајине и да они одређују превентивне мере заштите становништва. Што је гола лаж.

Све одлуке о карантину за Звечан и Косовску Митровицу и о увеђењу полицијског часа нажалост доноси сепаратистичка власт из Приштине. Уосталом, сецесионисти из јужне српске покрајине седам дана пре Београда затворили су школе и факултете и све угоститељске објекте на Северу КиМ. Затварање су извршили инспектори из Приштине у пратњи Косовске полицијске службе који су сви од реда на платном списку сепаратиста.
Власт из Београда, рецимо преко председника привременог органа за Косовску Митровицу, оснива кризни штаб који је наводно на челу борбе против Корона вируса и који одлуке доноси у сарадњи са Београдом али на терену ствари стоје другачије. Мере као што је полицијски час од петка до понедељка који се спроводи у остатку Србије не спроводи се на северу Косова и Метохије јер овде важе другачија правила. Косовску полицијску службу, која треба да спроводи одлуке Владе Србије, плаћа Приштина а не Београд и они спроводе одлуке које доносе сепаратисти.

Бриселским споразумом је Александар Вучић сепаратистима предао институције Републике Србије на Косову и Метохији, као што су судство, полиција, цивилна заштита па из тог разлога сепаратисти управљају животом Срба у јужној српској покрајини.

Чак и ове институције као што су просвета и здравство полако али сигурно препуштају се Приштини. Уз дозволу министарства здравља Републике Србије власт самопроглашне републике Косово опрема рендген кабинет у болници у Косовској Митровици као што и једном делу лекара и сестара даје плату који раде у здравственим установама на северу Косова и Метохије. Београд је то дозволио из разлога штедње, како они кажу, да не би оптеретили буџет Србије а у ствари постепено али сигурно и овај део институција уступају Приштини.

Овог месеца је и Електро-привреда Србије на Косову и Метохији требала да оде у руке сепаратиста али је само епидемија Корона вирусом то привремено зауставила. Пре неки дан је министар унутрашњих послова самопроглашене републике Косово посетио Лепосавић и административни пункт Јариње а медији из Приштине најављују скорашњу посету Аљбина Куртија северу Косова и Метохије. Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је пре неки дан изјавио да са властима у Приштини тј. са Аљбином Куртијем има јако добру сарадњу, за разлику од пре неког времена када није имао добру сарадњу па се поставља питање чему тако честа промена ставова Београда када је у питању јужна српска покрајина.

Иначе, председник Србије Александар Вучић се хвали да је он најзаслужнији за добру снабдевеност храном и лековима на северу КиМ и да то чини на начин који само он зна, ваљда хоће да каже алтернативним шумским путевима. Александар Вучић по обичају лаже. Снабдевеност је пристојна из разлога што је то заслуга трговаца који се због личног профита довијају на разне начине да би снабдели своје продавнице. Типичан пример да председник лаже су апотеке. Приватне апотеке су препуне лекова и санитетског материјала а апотеке и болница под надлежноћу министарства здравља Србије зврје полупразне. Каква је политика преваре и лицемерства председника Србије говори и отварање пре неку годину српске болнице у Пасјану код Гњилана. Иако су болницу у Пасјану изградили сепаратисти из Приштине лични пријатељ Александра Вучића Хашим Тачи му је дозволио да је он свечано отвори обмањујући грађане Србије да је она изграђена новцем Владе Србије.

И оно што је најболније за Србе са Косова и Метохие јесте да их издајнички режим из Београда третира као грађане неке друге или туђе државе. Ако желе да уђу у централну Србију морају да иду у обавезну изолацију исто као да долазе из Румуније, Мађарске или неке друге државе.





Косовска Митровица
12.04.2020. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ФОТО - репортажа: Вирус прогутао сећање на жртве - КМ Новине

Вирус је напао земљу. Не само нашу, већ планету. Што својом опаком природом, што опаком природом владара света и медија. Свакодневно слушамо страшне вести и све горе, док нам говоре да не паничимо признају да немају начина ни капацитета да изађу на крај са вирусом који је једног дана "најсмешнији" а већ следећег "најопакији" који нас је задесио.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Предраг Јакшић: Људска слобода више никада неће бити враћена на степен пре Корона вируса - КМ Новине

Предраг Јакшић: Људска слобода више никада неће бити враћена на степен пре Корона вируса #KoronaVirus #Virus #Covid_19 #Predrag #Jakšić #SLoboda #Pravo #Diktatura Крипторијалитију и јесте основни циљ скретање пажње. Видимо да постоји доста различитих претпостављених сценарија који указују на то шта је стварни циље свега.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Срби у шиптарској власти над Србима на КиМ уводе мере као пред зомби-апокалипсу - КМ Новине

Срби у шиптарској власти над Србима на КиМ уводе мере као пред зомби-апокалипсу #Косово #Метохија #Косовска #Митровица #Србија Након што су Косовска Митровица и Звечан пре три дана проглашени "угроженим" и стваљени под карантин, од данас они су и међусобно издвојене територије са забраном преласка из "једне" у "другу" општину под претњом кажњавања за прекршиоце.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. О Боже ово је више него тужно... па где су Срби, људи?

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине