Вести:

Saturday, March 21, 2020

НП ''Отаџбина'': Пандемија вируса показала сву пропаст и издају КиМ

Saturday, March 21, 2020 | Уреднички колегијум 0


Епидемија корона вирусом на Косову и Метохији показала је у пуној мери штетне последице Бриселског споразума.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Otadžbina #Virus #Korona #IzdajaОво се нарочито односи на северни део јужне српске покрајине. До Бриселског споразума на северу Косова и Метохије држава Србија је функционисала у пуном капацитету. Данас то више није случај.

Одмах по избијању епидемије Корона вируса на Косову и Метохији сепаратистичка власт из Прштине послала је своје инспекторе који су у пратњи КПС полицајаца са севера Косова ишли од једне до друге школе, основне па средње, до Универзитета из Приштине са седиштем у Косовској Митровици где су директорима и деканима наређивали да већ од сутра морају да прекину са наставом. У случају да то не ураде инспектори из Приштине су им рекли да ће их одмах похапсити РОСУ полиција за шта ће листом сви добити по 2 године затвора. Подсетимо само да су у то време школе по Србији радиле нормално а да је министар Шарчевић тада претио појединим директорима да ако буду затворили школе да ће он лично да их смени.
Већ сутрадан после затварања школа и факултета финансијски и тржишни инспрктори, опет из Приштине и опет у пратњи КПС полицајаца са севера Косова, затворили су све угоститељске објекте (кафиће, кафане, хотеле...). У Србији до дана данашњег сви угоститељски објекти раде. Чиме се јасно показује да правно политички систем сепаратиста из Приштине различито функционише у односу на Београд.

У својој жељи да прикаже како север Косова и Метохије функционише као део Републике Србије Александар Вучић је послао инструкције тзв. привременим већима да формирају општинске кризне штабове који су донели одлуке о увођењу ванредног стања као у остатку Србије са забраном кретања од 20 часова увече до 5 часова ујутру и забраном кретања особама старијим од 65 година. То би било у реду да Бриселским споразумом Александар Вучић у руке сепаратиста у Приштини није предао полицију која је једина меродавна да ове одлуке спроведе.

Сталне контроле рада трговинских радњи и апотека опет спроводе инспектори који су на платном списку Приштине. За то време српски инспектори не раде ништа јер је Бриселским споразумом њихов рад онемогућен. Са друге стране, изласком Срба на локалне и парламентарне изборе у режији сепаратиста из Приштине они су легитимисали један други правни систем у односу на своју државу.
Пре два дана је председник Србије изјавио да Срби на северу Косова и Метохије не треба да брину што се тиче прехрамбених производа јер он има начин да мимо званичних административних пролаза те производе Србима достави. Како ће он да се снађе, замолио је новинаре да га не питају. У пракси то је једино могуће преко алтернативних шумских путева, имајући у виду повољан географски терен за свакакву дистрибуцију робе. Што се тиче тога, нема се шта замерити председнику, али не лези враже. У разговору од пре пар дана председник Србије је чврсто обећао Ангели Меркел да ће се он лично постарати да у пуној мери функционише тзв. интегрисано управљање царинама што значи да ће он лично спречити да роба изузев званичних прелаза ни на који други начин не може да се дистрибуира. Из тог разлога смо већ јуче имали случај да су двојици браће привредника из Зубиног Потока заплењени камиони робе са брашном у Рибарићу дубоко на територији централне Србије. Заплена је извршена под мотивацијом да они имају намеру да брашно препродају Албанцима мада на северу Косова и Метохије због епидемије корона вирусом и због масовне куповине брашна већ се осећа његова несташица.

Оно што још оптерећује живот Срба на северу Косова и Метохије јесте да добар део Срба не може да уђе на територију јужне српске покрајине јер су због шенген виза и пасоша своје пребивалиште изместили у централну Србију. Са друге стране Албанцима је слободно омогућено кретање са обе стране административне линије. У овим несретним временима Срби са Косова и Метохије су помало хендикепирани и због тога што је представницима Владе Србије ускраћен сваки долазак на Косово и Метохију. Нажалост, у министарствима Владе Србије, почев од Канцеларије за КиМ па и другим, Срба са Косова и Метохије нема. Можда има неких али њихово је пребивалиште у тзв. централној Србији а не на Косову и Метохији па стога ни они не могу да уђу у јужну српску покрајину.

Овако наопака и накарадна национална државна политика режима Александра Вучића умногоме отежава живот Срба на Косову и Метохији.

Како радили, тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
21.03.2020. године 
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Председник државе, скупштине и владе Србије да поднесу оставке - КМ Новине

Председник Србије није пружио било какав доказ да Народна скупштина није у могућности да се састане! Ви сте СУСПЕНДОВАЛИ Народну скупштину. Учинили сте противуставан акт! Ни једна уставна одредба вам не дозвољава да суспендујете Народну скупштину, да суспендујете највише представничко тело и носиоца уставотворне и законодавне власти у Републици Србији!ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ова нова куга вероватно неће, али Косово ће бити фактор уједињења народа! - КМ Новине

Ова нова куга вероватно неће, али Косово ће бити фактор уједињења народа! #Kosovo #Metohija #Srbija #Ujedinjenje #Razganičenje #Košare Драмски писац Синиша Ковачевић је гостујући у емисјији "Скенирање" у продукцији Хелмкаста казао да је једино прихватљиво разграничење са Албаницима, што се њега тиче, на Кошарама.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Зоран Влашковић: Косовска Митровица и север КиМ - Корона у слици и речи (ФОТО) - КМ Новине

Зоран Влашковић: Косовска Митровица и север КиМ - Корона у слици и речи (ФОТО) #Korona #Virus #Foto #Kosovo 3Metohija #Kosovska #Mitrovica У српским срединама на Косову и Метохији, где живи око 120.000 Срба. До 19. марта није било случајева оболелих од корона вируса.


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.