Вести:

среда, 18. март 2020.

Ова нова куга вероватно неће, али Косово ће бити фактор уједињења народа!

среда, 18. март 2020. | Уреднички колегијум 0

Драмски писац Синиша Ковачевић је гостујући у емисјији "Скенирање" у продукцији Хелмкаста казао да је једино прихватљиво разграничење са Албаницима, што се њега тиче, на Кошарама.

Синиша Ковачевић





 
Ковачевић је оценио да би "свакака врста одрицања територије била велеиздаја". 

Ковачевић је оценио да никако новонастала ситуација са корона вирусом не би смека да се користи за политичку пропаганду и кампању, већ да се озбиљно као друштво и држава морамо да имамо озбиљан и јединствен прилаз овој ситуацији. Он је оценио да је извесно да ће због новонастале ситуације и избори бити одложени. На питање да ли ће опозиција окупљена око Савеза за Србију изаћи на те одложене изборе, Ковачевић је рекао да он може да одговори у своје, али не у име Народне странке чији је потпредседник да - неће, ако се услови не промене.

"Како сада признати да ће ти избори пропасти. Шта би урадио нормалан политикус са малим политичким талентом у том тренутку? Он би тај хендикеп претворио у предност. Сада се њему пружа идеална прилика да изађе опозицији у сусрет. У сваком злу има нечег доброг.  Зашто сада Вучић не искаже елементе државничког дара и позове комплетну опозицију? И убеђен сам да би опозиција пристала на неке уступке. Довољно би било да асистенте са једнаким правима , добију министар информисања, локалне самоуправе и полиције. И да Бијошевић добије асистента с једнаким правима одлучивања , да се помери за шест месеци и ето онога што је опозиција тражила. То је начин да изведете Србију из тог унутрашњег конфликта. То се неће догодити, јер Вучић показује исту врсту понашања као Милошевић, не да ништа,не да ништа а онда да све када буде притеран уза зид", рекао је Ковачевић.

Он је оценио да озбиљне нације у критичним ситуацијама , каква је сада са вирусом короном, пронађу те унутрашње факторе кохезије и истакао да "смо ми превећ посвађани да је то могуће". 

"Ми смо постали народ лишен емпатије", казао је Ковачевић.
Он је истакао да се нада да ће "све добро да се заврши и да ћемо из ове ситуације са короном изаћи са минималним бројем жртава".
Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић


Извор: Правда






ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

З. Михајловић: Коронавирус потврдио да Београд гура Србе са КиМ под албански кишобран - КМ Новине

З. Михајловић: Коронавирус потврдио да Београд гура Србе са КиМ под албански кишобран #Звонко #Михајловић #Коронавирус #Корона #Вирус #Школе #Вучић #Косово #Метохија У тој паници људи су углавном окренути себи и страху од евентуалне заразе. У тој и таквој ситуацији неприметно промичу ствари које су суштински важне за интересе Републике Србије.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Иван Максимовић: Разграничење без граница - КМ Новине

Иван Максимовић: Разграничење без граница Преговори о Косову и Метохији, који за циљ наводно имају успостављање трајног мира, могли би да постану једини мировни преговори у историји који ће подстаћи још један рат, можда и на глобалном нивоу.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Митра Рељић: Реинтеграција или разграничење - избор између стида и страха, слободе и ропства - КМ Новине

Митра Рељић: Реинтеграција или разграничење - избор између стида и страха, слободе и ропства #Mitra #Reljić #Kosovo #Metohija Присуство Срба на Косову и Метохији с разлогом се истиче као најважнији фактор очувања српског идентитета покрајине.







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине