Вести:

четвртак, 12. март 2020.

Kоначно - Руси предлажу план за спречавање Вучића да призна Kосово и Метохију!

четвртак, 12. март 2020. | Уреднички колегијум 2

"Вучић, који се ослања на проруски електорат одлично разуме да развој сарадње српске опозиције са Москвом представља фаталну претњу његовој сопственој ауторитарној власти"

#Косово #Метохија #Србија #Русија #Вучић #Издаја  #Бондстил #Америка #Албанци #Повлачење #Шиптари #Трумп #Tramp, #Pandemia, #Coronavirus #Koronavirus #Virus #Izbori #Bojkot


Последње политичке изјаве из Београда говоре да ће након парламентарних избора у Србији председник Александар Вучић усмерити напоре на међународно признање Kосова, а Русија би то могла да спречи предузимањем три корака, оценио је руски аналитичар Виктор Kолбановски.

У тексту који објављује руски портал Регнум, Kоблановски наводи да је председнику САД Доналду Трампу неопходан спољнополитички успех око Kосова за предстојећу председничку кампању.

"За Русију такав развој догађаја може да има за последицу још једно ширење НАТО на Балкану. У Алијансу ће након Kосова бити увучени и Србија, а затим и БиХ", оцењује Kолбановски преноси "Бета".

Kолбановски сматра да због тога Русија треба да започне активну сарадњу са српском опозицијом, да "демонтира монополски политички утицај" Вучића на руско руководство и као треће - да је неопходна спољнопилитичка позиција Русије која ће обезбедити "статус кво" на основу резолуције 1244 Савета безбедности УН односно "неће дозволити било какве споразуме донете на брзину".

Он оцењује да ће сарадњом са српском опозицијом Москва решити најмање два задатка - повећати симпатије у Србији према Русији и предузети ефикасне мере да се блокира "предаја Kосова која је у припреми".


Виктор Колбановски
"Сам Вучић, који се ослања на проруски електорат одлично разуме да развој сарадње српске опозиције са Москвом представља фаталну претњу његовој сопственој ауторитарној власти и озбиљно стоји на путу признања Kосова", оцењује Kолбановски, додајући да ће српске власти оштро опструирати све контакте опозиције са Москвом.

Kада је реч о спољнополитичкој позицији Русије, одржавању " статуса кво" за Kосово и недопуштању усвајања споразума Београда и Kосова у журби, Kолбановски наводи пример "монополског политичког утицаја црногорског диктатора (Мила) Ђукановића".

Kако наводи у тексту, скоро 15 година Ђукановић и његов бивши амбасадор у Москви, а затим и министар спољних послова Милан Роћен су "лагали, били лицемерни и без савести користили традиционалну љубав Црногораца према Русији како би ојачали сопствену диктатуру".





"Први Ђукановићев циљ био је да искористи Москву како би обезбедио излазак Црне Горе из састава савезне државе. Kада је постала независна, одмах је активно кренула у НАТО. Садашње понашање Вучића у многоме копира понашање дугогодишњег политичког партнера Ђукановића, само је уместо НАТО, Вучићу сада неопходно да уз сагласност Москве најпре призна Kосово, а тек онда да увуче Србију у Алијансу", закључује Kолбановски.

Руски аналитичар додаје да стечено искуство са Црном Гором, "може да послужи као добра потпора за даље кораке у српском правцу".







ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Преумљење Срба да су Руси зли и да им је Русија непријатељ - КМ Новине

Преумљење Срба да су Руси зли и да им је Русија непријатељ #Kosovo #Metohija #Vesti #Rusija #Engleska #Britanija Jovo #Vukelić Из изложених пропагандних пројеката британског „Института за државну политику" види се јасно да скоро да нема средства који британски пропагандисти не бирају да докажу „малигни" утицај Русије у Србији и да убеде Србе да им Русија није пријатељ!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Харченко: Решење за КиМ у оквиру Резолуције 1244 - КМ Новине

Харченко: Решење за КиМ у оквиру Резолуције 1244 #Александар #Боцан #Харченко #КМновине #Косово #Метохија #Србија #Резолуција1244 #УН #Решење #Русија Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко, иначе изванредни познавалац традиционалних историјских, а изнад свега политичких збивања и кретања у Србији и на Балкану, говори о поводима, узроцима и последицама агресије НАТО на Србију крајем минулог века, дуплим стандардима и косовском проблему.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Марко Јакшић: Руске подршке: Јуче Милу, данас Вучићу - КМ Новине

"Политика на Балкану актуелне власти у Београду је строго германофилска, зато ми не иде у главу да таква политика може да одговара и Москви". Сутрадан, после референдума о изласку Црне Горе из Савезне Републике Југославије, примљен сам у кабинет ондашњег председника Владе Србије др Војислава Коштунице. Разговарали смо о протеклом референдуму.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Посматрачица12. март 2020. 14:24

    Не могу да верујем, таман кад сам помислила ништа од Руса, они - право у мету! Није све ово баш онако званично али јесте нешто, макар нешто од њих! Браво Викторе!

    ОдговориИзбриши
  2. Хвала Богу! Ако је ово за веровати, онда можда нешто буде од нашег народа. Ретко позитивна вест.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине