Вести:

петак, 6. март 2020.

Дан када је Србија поново постала краљевина!

петак, 6. март 2020. | Уреднички колегијум 0

На данашњи дан, 6. марта 1882. године кнез Милан Обреновић прогласио је Србију краљевином и себе краљем.



Кнез је постао 1868., после убиства кнеза Михаила, а власт је преузео од намесника 1872. Краљ Милан који ће остати упамћен као први српски краљ "после Косова", као и по успешним реформама које ће имати дугорочне последице, попут врло успешне реформе војске, као и опште убрзане модернизације Србије, али и потезима попут Тајне конвенције са Аустроугарском или гушења Тимочке буне.


На исти дан али 2014- Врховни совјет (скупштина) Крима донео је начелну одлуку о ступању те аутономне републике у састав Руске Федерације.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Порекло Албанаца и њихово отимање Косова и Метохије - КМ Новине

Порекло Албанаца и њихово отимање Косова и Метохије Србска историја је фалсификована како би им се створило неко имагинарно право Албанаца, измишљено, створено на лажним премисама. Они се и данас држе те велике историјске лажи како би оправдали своје тежње за отимањем Косова. Први проблем у вези са њима јесте питање имена.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Симпозијум: Српски санитет у првом светском рат - истина која ће вас шокирати - КМ Новине

На Војномедицинској академији у Београду одржан је симпозијум „СРПСКИ ВОЈНИ САНИТЕТ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ" на коме су изнети невероватни подаци. Учеснике овог драгоценог симпозијума поздравио је бригадни генерал професор др Маријан Новаковић, начелник Војномедицинске академије у Београду. Скуп је после њега поздравио проф.др Павле Миленковић, председник Академије медицинских наука Српског лекарског друштва.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Митра Рељић: Реинтеграција или разграничење - избор између стида и страха, слободе и ропства - КМ Новине

Митра Рељић: Реинтеграција или разграничење - избор између стида и страха, слободе и ропства #Mitra #Reljić #Kosovo #Metohija Присуство Срба на Косову и Метохији с разлогом се истиче као најважнији фактор очувања српског идентитета покрајине.







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине