Вести:

уторак, 3. март 2020.

НП ''Отаџбина'' подржава предлог о руском представнику у преговорима о КиМ, ипак упозорава

уторак, 3. март 2020. | Уреднички колегијум 0

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ поздравља спремност Русије да именује свог изасланика за преговоре Београда и Приштине.






Ову иницијативу је пре неки дан изнео руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко.

То је и разумљиво имајући у виду да је Русија главни стожер у одбрани Косова и Метохије као дела Републике Србије што се показало и приликом настојања сепаратистичких власти из Приштине да постану део Интерпола и Унеска и где их је у томе спречило само несебично ангажовање Руске Федерације. Улога Русије у повлачењу признања самопроглашене републике Косова је сигурно већа и од улоге самог Београда јер је значај руске државе у свету пуно већи него утицај Србије.

Председник Руске Федерација Владимир Путин, када је у питању Србија, констатно понавља да ће Русија увек тежити да решење статуса Косова и Метохије буде у складу са Резолуцијом 1244 СБ.

Једноставно, ако специјалне изасланике за преговоре Београда и Приштине имају право да делегирају ЕУ и САД које су већ признале независно Косово ваљда је у интересу Србије да предложи и подржи и да Русија која брани Косово и Метохију има специјалног представника за преговоре.

Уосталом, Народни покрет Срба са Косова и Метoхије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је током преговора 2006-2008. године поред представника ЕУ Волфганга Ишингера, Сједињених Америчких Држава Френка Визнера, представник Руске Федерације био управо садашњи амабасадор у Београду Александар Боцан-Харченко. Он је именован од старане руске државе на захтев ондашњих власти у Београду.





Народни покрет Срба са Косова и Метохоје „Отаџбина“ није сигуран да ће Александар Вучић имати храбрости да прихвати да и преставник Руске Федерације учествује у преговорима као што је то тада урадила ондашња „досовска“ власт.

Без обзира што руски амасадор у Београду Александар Боцан-Харченко упркос захтевима Срба са Косова и Метохије он не жели да их прими, ипак је у интересу српске државе да и Руси имају свог представника у преговарачком тиму. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ зна да је Александар Вучић „миљеник“ садашње руске дипломатије, па из разлога да се „миљеник“ не би наљутио руске дипломате не желе да се сретну са онима који су Вучићеви политички противници.

Али што се „миљеника“ тиче у економском смислу он много више сарађује са Западом и Кином него са Руском Федерацијом. Бор и Железару Смедерево су узели Кинези, аеродром Никола Тесла и метро у Београду Французи, Моравски коридор и Комерцијалну банку Американци. Руси не могу да купе чак ни фабрику жвакаћих гума.
А за време, како то Вучић воли да каже „досовске“ власти, Руској Федерацији је за не мале паре продата Нафтна индустрија Србије. Чак и кад је у питању куповина наоружања Александар Вучић држи равнотежу између Истока и Запада. Од Руса набавља авионе и хеликоптере од којих неки стижу и на поклон а од Ербаса најновије хеликоптере. Од Руса купује Панцире а од Израела ће беспилотне летелице.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је због овакве дипломатске и политичке оријентације Руске Федерације забринут за судбину будућих односа Србије и Русије. Ова констатација простиче пре свега на примеру Мила Ђукановића, када је руска дипломатија у сваком сегменту подржавала црногорског диктатора па чак и у одвајању Црне Горе од Србије. Да би данас Црна Гора на челу са истим Милом Ђукановићем увела санкције Русији и постала чланица НАТО пакта.





Косовска Митровица
03.03.2020. године


Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Лажни вођа за лажну републику - КМ Новине

Лажни вођа за лажну републику Вучићева борба за „државност" албанских сецесиониста на Косову и Метохији. Но, да би то и даље било могуће, неопходно је имати своје људе на локалу који имају „легитимитет" да потписима „легализују" процесе пљачкања и унесрећивања народа.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучићевом политиком се наставља гашење Р. Србије на КиМ, на реду регистарске таблице - КМ Новине

Редакција шиптарске телевизије из Приштине, на српском језику, наставља да извештава али и да активно учествује у стварањујош једне албанске државе на крви српског народа. Имена свих тих људи морају бити упамћена како се не би олако извукли пред српским судом и историјом због издаје Косова и Метохије.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одрекли смо се часног српског војника, зато нам је данас овако - КМ Новине

Поводом 100-годишњице обележавања Топличког устанка, јединог у Првом светском рату у позадини фронтова са елементарном организацијом и прецизном идејом о ослобођењу, а од аустроугарско - бугарског окупатора који је трајао до повратка српске војске са Солунског фронта, разговарали смо са Дарком Николићем новинаром и аутором романа "Гвоздени пук"̳🔗.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине