Вести:

субота, 14. март 2020.

Капетан Драган ускоро на слободи: 28. марта из Лепоглаве креће за Београд

субота, 14. март 2020. | Уреднички колегијум 1

Драган Васиљковић ускоро напушта најстрожи хрватски затвор у Лепоглави пошто је издржао цијелу казну од 13,5 година




Драган Васиљковић, познат као Капетан Драган, излази из најстрожег хрватског затвора Лепоглава 28. марта, након што је издржао цијелу казну од 13,5 година. Слађана Чанковић, која га је заједно са колегама заступала у дуготрајним судским процесима у Хрватској, за „Новости“ је изјавила да ће Васиљковић одмах по изласку из затвора отићи у Београд.

Нема више правних препрека и Васиљковић сигурно излази из затвора – тврди Чанковић, која ће наставити вођење правних послова Капетана Драгана, који је поднио и тужбу Уставном суду.

До сада је Васиљковић подносио молбу за условни отпуст, али му она никада није уважена. Тврдио је да се у Лепоглави налази као у концентрационом логору, а судске власти су му замерале што је у неколико наврата био пријављиван због мањих прекршаја.




У затвору је укупно провео четрнаест година, што у екстрадицоном притвору у Аустралији, а након тога у Сплиту и Лепоглави. У јуну 2018. правоснажно је осуђен на тринаест и по година, али му је урачунато и време које је провео у затворима у Аустралији и пре суђења у Хрватској. Жалио се што није могао да има телевизор у ћелији, а његови адвокати су упозоравали да је „свјетски рекордер“ по дужини боравка у истражном затвору.

Васиљковићу су, како каже Чанковићева, помагали пријатељи, а имао је планове да након Србије оде у Аустралију, гдје му је породица. За сада не открива колико ће се дуго задржати у Београду и који су му планови.


Реч је о политичком суђењу

Васиљковић је у Хрватској осуђен због наводно почињеног "ратног злочина" у Книну и Глини, за "злостављање" затвореника на книнској тврђави и напад на полицијску станицу у Глини. У току суђења сведоци су различито приказивали догађаје из деведесетих година прошлог века, а Капетан Драган је тврдио да је ријеч о политичком суђењу и да није крив.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Саво Штрбац: Гоне Србе као нацисте, нека неко заустави хрватску државу! - КМ Новине

Злоупотребљавајући систем Интерпола Хрватска прогони неограничен број Срба оптужујући их ђутуре за ратне злочине по месту боравка без обзира где су се налазили у тренутку почињеног злочина. Нема веће бриге за Србе који се хапсе као кад се бере воће. Завршена је сезона (рат) и берба се одвија редом, сви су зрели (оптужени).



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Припадници Војске Србије инсистирају на поштовању њиховог угледа док су за њих хероји српске историје ''будале'' а о држави брине НАТО - КМ Новине

Припадници Војске Србије инсистирају на поштовању њиховог угледа док су за њих хероји српске историје ''будале'' а о држави брине НАТО Избацивање двојице припадника Војске Србије почетком новембра, из угоститељског објекта у Пожаревцу, привукло је приличну пажњу јавности. Војни синдикат Србије је поводом овог догађаја издао више него острашћено саопштење1, између осталог, наводећи да „двојица припадника Војске Србије, дана 01.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Проф. др С. Живановић: Римокатоличка ''црква'' наставља да се бори против Православља и српског народа - КМ Новине

Проф. др С. Живановић: Римокатоличка "црква" наставља да се бори против Православља и српског народа





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман14. март 2020. 19:00

    Е драго ми је због јунака.. свако му добро желим

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине