Вести:

недеља, 1. март 2020.

Драшко Станивуковић: Срби у Србији и Српској су два народа, у Јасеновцу није био геноцид

недеља, 1. март 2020. | Уреднички колегијум 0

Драшко Станивуковић, посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске гостовао је у емисији "Фејс" (Face) где је изнео низ скандалозних изјава.

Драшко Станивуковић






Станивуковић је уњима поручио да су Срби у Републици Српској и Србији два народа, па и то да у НДХ није било геноцида над Србима, преноси АТВБЛ.

На питање водитеља Сенада Хаџифејзовића да ли је за отцјепљење Републике Српске, Станивуковић је категорично рекао "не".

"То је пут у неизвјесност. Ја сам за то да се боримо заједно, ова земља није тијесна ни за кога", рекао је Станивуковић.













На сугестију водитеља да је Станивуковић дошао у свој главни град (Сарајево), он је рекао "Да, дошао сам", а затим је поручио да је за њега природно да Србија и Република Српска сарађују, јер су то два народа који живе у двије државе.

"Природно је да један Србин да ли живио у Црној Гори, у БиХ, или у Аустралији природно је да воли Србију и Београд. Али ја никада једном таквом идејом нисам поништавао било шта мање важно о БиХ", рекао је Станивуковић.

Његово политичко мишљење отишло је у још већи скандал када је изјавио да се у Јасеновцу догодио злочин, а не геноцид.



Да ствар буде прецизна водитељ је упитао Станивуковића да ли је био геноцид у Јасеновцу?

"Ја сматрам да то што се десило у Јасеновцу је велики злочин. У чему је разлика између геноцида и злочина?", рекао је Станивуковић и поручио да је то све прошлост.


Подмладак ПДП-а ни ту није стао, него је поручио да прогон 250.000 Срба из Хрватске током акције "Олуја" није етничко чишћење. Kада га је водитељ упитао зашто не кажеш "етничко чишћење", он је поручио да се не бави тиме.




ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Из колијевке у Јасеновац - латиницом - КМ Новине

Јеврејском културном центру „Арие Ливне" је 23.11.2015. године, промовисана књига „Из колијевке у Јасеновац" аутора Милана Дашића. Издавач овог остварења су Центар за истраживање рата и ратних злочина Републике Српске и Удружење „Јасеновац-Доња Градина". На промоцији се присутнима прво обратио књижевник Боро Капетановић, рецитујући својју поему о Јасеновцу, која и отвара књигу.







ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Борба за веру: Рокер и падобранац против Новомученика Јасеновачких (ВИДЕО) - КМ Новине

Борба за веру: Рокер и падобранац против Новомученика Јасеновачких #Владиак #Јован #Ћулибрк #Падобранац #Жртве #Јасеновац #Црква #Екуменизам #Лаж #Зло #Косово, #Метохија, Ових дана се води полемика о броју српских жртава Јасеновца, која је покренута захваљујући подлом деловању епископа славонског Јована Ћулибрка, рокера и падобранца (на слици) у служби светских моћника који имају за циљ да порекну страдање Срба у НДХ и сведу га најмању могућу меру.







ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

Помен, опомена и негација за жртве логора Јадовно - КМ Новине

Помен, опомена и негација за жртве логора Јадовно Над Шарановом јамом на Велебиту, у Хрватској, данас је служен парастос поводом Дана сећања на Јадовно 1941. године, када су усташе на најсвирепији начин убиле више од 40.000 жртава, углавном Срба.







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине