Вести:

среда, 8. јануар 2020.

Нове шиптарске оптужнице за ратни злочин, сада против двојице бивших припадника српске полиције

среда, 8. јануар 2020. | Уреднички колегијум 0

Илегални Суд шиптарских сепаратиста, такозвано "Косовско специјално тужилаштво" подигло је оптужницу против двојице бивших припадника српске полиције за наводна кривична дела "ратни злочини против цивилног становништва".









Према сазнањима о наводним доказима која има адвокат једног од оптужених, Дејан Васић, са сигурношћу се може говорити о потпуно намештеном случају без апсолутно икаквих основа.

Наиме, у оптужници шиптарских илегалних органа се наводи како је оптужени З. К. током рата на Косову (и Метохији), као припадник српских полицијских снага, наводно "грубо прекршио правила међународног хуманитарног права над цивилима и имовином, посебно правила утврђена Женевским конвенцијама".

З. К. је наводно 26. марта 1999. године у селу Доње Неродимље код Урошевца "директно учествовао у нападу на цивилно становништво албанске националности", тачније на 19 чланова породице који нису активно учествовали у оружаном сукобу.

Оптужени је наводно учествовао у малтретирању чланова те породице, у уништавању њихове имовине, деложацији из њиховог пребивалишта, отмици и убиствима цивила О. Н., Б. Н., А. Н. и Б. Н. – чланова исте породице.

"Овим радњама окривљени З. К. је у саизвршилаштву починио кривично дело ратни злочин против цивилног становништва", наводи се у саопштењу тужилаштва.

Други оптужени Д. Ш. је током сукоба на Косову, као припадник српских полицијских снага, наводи се у шиптарској оптужници, такође прекршио правила међународног хуманитарног права над цивилима.

Наводно је "1. априла 1999. године, у својству полицијског инспектора, наоружаног аутоматским оружјем, непристојно, понижавајуће и погрдно поступио са беживотним телима О. Н., Б. Н., А. Н., Б. Н. и И .Р., убијених од стране српске полиције и паравојних снага и наредио да се та тела сахране без достојанства и кршећи правила рата предвиђена међународним хуманитарним правом".

Овим радњама окривљени Д. Ш. наводно је "починио дела ратног злочина против цивилног становништва из члана 142. Кривичног закона СФРЈ", која су, такође, криминализована кривичним закоником такозване "републике Косово".



Васић: Подизање оптужнице исхитрен потез

Адвокат Дејан Васић, бранилац З. K., оценио је подизање оптужнице исхитреним потезом.

"Иако сам о подизању оптужнице обавештен још пре празника и сада сам изненађен овим исхитреним потезом специјалног тужиоца. Чак и да је истина што се оптужницом наводи, једине сумње које је тужилаштво утврдило је како је мој брањеник наводно виђен спорне ноћи униформисан, са пушком у руци, што као радња није забрањено, чак и да је истина", рекао је Васић.

Такозвани "Специјални Суд за ратне злочине" наводно основан да процесуира шиптарске терористе, припаднике УЋК, до сада је започео суђења искључиво против Срба. У свим тим случајевима недостају или нејасни "докази", сведоци се после 20 година изненада "сећају" починилаца или се чак, као у овом случају, прибегава потпуно неразумним тврдњама и пуким инсуинацијама какве ни један озбиљан Суд не би ни разматрао камоли да подигне оптужницу на основу њих.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Злочини тзв ''ОВК'': Убиство Љубомирке Ђурић - КМ Новине

Злочини тзв "ОВК": Убиство Љубомирке ЂурићJош се нисмо освестили од онога шта нас је задесило нашим избеглиштвом а већ су, после двадесетак дана, почеле да стижу суморне и стравичне вести из места које смо напустили. УПОЗОРЕЊЕ!!!



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  

Сепаратисти вршили злочине сада врше власт, српским жртвама ни трага - КМ Новине

Сепаратисти вршили злочине сада врше власт, српским жртвама ни трага #KancelarijazaKiM #Kancelarija #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Šiptari #Teroristi #Separatisti #Zločnci #Žrtve #Srbija #kmnovine Поводом 21. годишњице од првих масовних киднаповања, убистава и протеривања Срба на Косову и Метохији, од стране припадника терористичке ''Ослободилачке војске Косова'', Координација српских удружења породица несталих, убијених и погинулих лица са простора бивше Југославије (Српска координација), издајала је следеће саопштење за јавност.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Тачи упоредио непостојеће злочине против Албанаца на КиМ са холокаустом а сам водио крематоријум за спаљивање Срба - КМ Новине

Тачи упоредио непостојеће злочине против Албанаца на КиМ са холокаустом а сам водио крематоријум за спаљивање Срба #Kosovo #Metohija #Hašim #Tači #Šiptari #Teroristi #Zločini Хашим Тачи, осуђени припадник шиптарске терористичке "УЋК", непостојеће злочине на КиМ упоредио са холoкаустом. Тачи сматра да "овакав приступ Србије не помаже процесу нормализације и помирења".




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2020 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине