Вести:

субота, 28. децембар 2019.

Са барикаде у Тивту: У року од пола сата Амфилохије дао подршку па позвао народ да се разиђе!

субота, 28. децембар 2019. | Уреднички колегијум 1

Синоћ су Тивћани, Которани, Грбљани, Кртољани... блокирали кружни ток до 3 сата ујутру.

Амфилохије (Радовић)

Блокада је направљена, као и друге јуче широм Црне Горе, као први израз противљења разбојништву антихристовске власти и њеној намјери да отима светиње
У року од око пола сата стигле су двије поруке митрополита Амфилохија. Поруке су биле супротне једна другој, пише портал "Српско уједињење".
У првој даје подршку народу и шта више - позива да се истраје. Пола сата касније стиже супротна порука у којој позива народ да се разиђе.

Шта се десило у тих мање од сат времена? Вероватно је стигла порука од везе са Милом да је кружни ток између Тивта и Котора нешто за што митрополит не сме дати сагласност за блокаду, процењује овај портал.

Ипак, биће да се не ради само о саобраћајници. Срби са Косова и Метохије се сећају идентичног понашања како митрополита Амфилохија тако и врха СПЦ али све то по шаблону предводи издајници у овој најважнијој и јединој саборној српској институцији - Цркви.

Током барикада на северу покрајине, када су Срби подигли метални крст висине 6 метара н месту на коме су боравили чувајући себе и своје од најезде окупаторских војника КФОР-а и Шиптара, узурпатор трона Епархије рашко-призренске Теодосије - позвао је народ да уклони крст!⇗ У том позиву подржао је експресно патријарх Иринеј.

Исто онако како сада ћуте на отимање својине чиме дају своју сагласност и то сасвим отворено.

Пошто је народ одбио, Теодосије је запретио повлачењем подршке и тако је и било, никада више ни један свештеник који је прихватио црквено безакоње у ЕРП, није се нашао са народом на барикадама. Касније је Синод СПЦ посетио КиМ али делегацију је на терену предводио Амфилохије иако се и патијарх у њој налазио. Пред окупљеним Србима ова свита од неколико владика и њихових посилних, кретала се ка крсту, међутим када су се већ примакли Амфилохије, који се налазио на челу колоне, повикао је "Стани! Враћајмо се назад." Без икаквог образложења, без разговора са народом, без рационалног потеза, они једноставно нису смели да се приближе крсту Господњем који је верујући народ искрено, из дубине свог срца и молећиво се уздајући у Господа, поставио на том месту као брану од непријатеља! Пред очима забезекнутог народа колона се без речи вратила одакле је дошла без иједне речи противљења Амфилохију.

Такође, када је у Београду одржан протест против Бриселског споразума а за очување Косова и Метохије, Амфилохије је смишљено направио скандал и Влади, противно црквеним канонима, живим људима читао опело! Сви медији су брујали о томе чиме је борба за очување КиМ и главни разлог окупљања народа бачен у запећак и скрајнут из медијских извештаја. Класична језуитска техника.

Међутим, желећи да верује да га неко подржава, српски народ са КиМ је опростио ову "грешку" Амфилохију и наставио да се узда у његову подршку. А он сам најавио је да ће учествовати на седницама које је, у то време значајна Скупштина АП Косова и Метохија, па су оне и одлагане чекајући да се појави Амфилохије како је обећао али то никада није учинио.

Амфилохије је чак позвао и угостио и председника ове Скупштине након чега су његове активности значајно почеле да слабе да би се на крају и сама Скупштина распала.

Укратко, Амфилохије је змија Ватикана у српским недрима и све што се дешава данас у Црној Гори, дешава се са његовим знањем, одобрењем и координисањем.

Тако је и за јавност пружио подршку окупљенима на барикадама а онда их је позвао да се разиђу како би могао да "опере руке" од света а да истовремено заврши посао због кога се налази на том месту - да изда овај део српске земље и народа.

На жалост, српски народ Црне Горе то није у стању да схвати пре свега јер не жели а када буде схватио, биће сувише касно да се санирају последице Амфилохијеве издаје.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амфилохијев Фрањо - КМ Новине

Када је митрополит црногорско-приморски Амфилохије скинуо чини са самоуправног социјализма, на недавном шаторском протесту против Мила Ђукановића, била је то прворазредна новост у реторици Српске православне цркве. Нарочито је звучало јеретички када је Амфилохије рехабилитовао петокраку коју је сматрао симболом нечастивог који се врзмао по шумама и горама Монтенегра.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амортизери у Српској православној цркви - КМ Новине

Треба да се зна да се југословенски безбедоносни систем базира на западњачкој школи, а не на совјетској. Јосип Броз је од 1948. године одбрану земље и њен развој базирао на сарадњи са Западом. Отуда су у безбедности земље кориштена много софистициранија и препреденија средства од оних у комунистичком Совјетском Савезу где је било допуштеније користити и сирову силу.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Барско безумље Митрополита Амфилохија - КМ Новине

"Освећењу" новог римокатоличког храма Светог Петра у Бару присуствовао је Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије. Након честитки Надбискупији барској Високопреосвећени Митрополит је „пренео поздраве" Његове Светости Патријарха српског Г.Г. Иринеја.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Он је владика, а не само Амфилохије. Као да читам режимску штампу!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине