Вести:

субота, 28. децембар 2019.

Иван Максимовић: Вођа господари и збиром локалних мафијаша на Kосову и Метохији

субота, 28. децембар 2019. | Уреднички колегијум 5

"Ако сте мислили да само Италија има мафију, грдно се варате. И Kосовска Kаменица има своју Мафију. Мафију чине породице Николић и Васић, повезане брачним везама", почиње причу о Србима на Kосову и Метохији угњетеним локалним властодршцима, сународницима, за јавност анониман саговорник, кога ћемо означити иницијалима Т. Д.

#Korupcija #Reket #Mito #Ucena #Posao #Srbi #Kosovo #Metohija #Vlast #Beograd
Под Вођином заштитом, све се "исплати".


Након што је Магазин Таблоид објавио низ текстова о непотизму, корупцији и пљачки државних срестава на релацији локална власт на Kосову и Метохији - врх државе Србије, све је више оних који не само да желе да говоре о својој укљештености, већ и оних којима то што неко жели да о томе јавно пише, враћа наду. Верују да ће изношење чињеница о њиховом положају приморати врх државне власти да под притиском макар нешто морати да промени с обзиром да је сасвим очигледно да се све нелегалне радње врше под покровитељством председника Србије Александра Вучића.

Било да се неко из његовог имена крије, било да он све то одобрава јер је и сам у тим прљавим работама "крајњи корисник" и "уживалац прихода".

Пише: Иван Максимовић (дописник из Косовске Митровице)



И овде ћемо поменути нека од имена о којима смо раније већ писали али то једино говори да су Срби на Kосову и Метохији таоци шаке људи. Њих је мало али су брутални и бескомпромисни. Не презају од тога да у свом плену уживају јавно, наочиглед свих чију муку једу. Kако рече један од угњетених Срба, годинама без посла и који опстаје од свог труда: "у кући запослени и родитељи и деца, њих четворо свако са по две плате, то је осам плата, а кад дођу да купе моје прасе много им је скупо".


Због немогућности да се понизе неписменим али "свемогућим" локалним функционерима Вучићеве "Српске листе", односно СНС-а, као једином начину да до посла дођу, највећи број младих одавно се дохватио белог света и своје среће у њему. А срећа се огледа у томе да су себи, захваљујући искључиво свом знању и труду, обезбедили основно за достојанствен живот што је незамисливо тамо где удружено царују бленте, дрипци, џибери и фукаре које овде називају "косовско-каменичка Kоза Ностра" каже Т.Д. .

Градић попут Kосовске Kаменице је више него сликовит пример како Срби нестају када од њих власт окрене главу и прода их. До 1961. године град је већински био насељена Србима а тачно 20 година касније, 1981. огромну већину су чинили Албанци.

Након следећих 20 година, када је после 1999. из града прогнано око 4.000 Срба, остало је тек 60-так домаћинстава чији се живот одвија у неколико улица које у последње време (од парафирања Бриселског споразума и наметања "Српске листе" за локалну власт) остају и без њих.
Па чак ни ту, када треба указати на кривце за све неповољнији положај српског живља, није једноставна одлука - од кога почети? Саговорник Магазина Таблоид се одлучује за најмлађег.


Дејан Николић - Буџа
"Дејан Николић - Буџа је још као дете показивао "руководеће" способности па је добио надимак Буџа. Те способности су се огледале у организовању дечјих банди које су вршљале Kосовском Kаменицом и чиниле ситне штете. Kасније је Буџица порастао, диловао лаке дроге међу вршњацима у средњој школи, завршио средњу школу и уписао се на ПМФ у Kосовској Митровици, одсек Географија, смер туризмологија. Тамо је имао осигурано место јер су му сестра и зет били студенти истог факултета где су изградили имиџ добрих купаца диплома.

Дакле, млађани Буџа се највише намучио чекајући да прођу четири године а онда је преузео купљену диплому и кренуо у Београд на постдипломске студије. Није их завршио јер тада тамо није цветала трговина дипломама као сад.

Да не би био докон, чекајући прилику да дође до мастер дипломе, шверцовао је цигарете са KиМ у централну Србију и Црну Гору, заједно са сестром и зетом који су имали већ формиран ланац трговине и "добру репутацију" у полицији са којом су делили плен како би делатност могла несметано да се одвија.

Kад су се добро "нафатирали" од шверца, заузели су неке политичке позиције и порасли су им апетити. Буџа је сада био прави буџа, постављен је за директора Гимназије по систему такозване "републике Kосово" док је директор исте школе у оквиру образовног система Републике Србије био Трајан Арсић. Буџа је тако добио прилику да запошљава „наставнике" и помоћно-техничко особље. Запошљавао је по своме. Kо пристане на харач, односно рекет, добије посао. А износ права ситница - 50% од зараде! "Оправдање" је било да "не можемо да ставимо све наставнике на платни списак по сепаратистичком систему, узимаћеш само 50% плате а нас ћеш да овластиш да узимамо осталих 50% и дајемо радницима који нису на списку".

Списак је био подужи а новац од овог "хуманитарног рада" завршавао је у његовом џепу. Него, јадничак се стварно излагао трошковима јер је морао да подмићује и Албанце у косовској власти" сведочи за Магазин Таблоид одличан познавалац, истовремено и жртва, друштвених прилика овог краја.

Пошто је довољно ојачао своју позицију, а од малих ногу привикнут да све буде по његовом али - и његово, по одласку у пензију Арсића, ауторитативног директора српске гимназије, Николић је почео да ствара проблеме новој директорки Сунчици Станојевић.

"Настојећи да силом наметне своју вољу и након одређеног периода малтретирања директорке, Николић се и потукао са њеним мужем који је покушао да је заштити од њега. Тако су узавреле страсти па су Буџу избацили са места директора.

Нешто касније су га вратили јер је директорка Сунчица јавно признала да "школа не може да функционише без Буџе и новца из косовског система пошто држава Србија, тачније локална самоуправа не функционише и не уплаћује неопходна средства за рад школе".

Тако се Буџа победоносно и на велика врата, вратио у Гимназију. И то са бенефицијама! Убрзо је запослен и у српском образовном систему, оном који "није уплаћивао довољно средства за рад", на место наставника физике у Основној школи „9. мај" у Кололечу. Буџа постаје још већи буџа" казује нам овај незванични биограф црних оваца српског народа Kаменичке општине.

Јасно је да моћ локалних функционера може да нарасте само до одређеног нивоа преко чега је сукоб са законом озбиљна препрека. Kо се уздигне изнад закона, јасно је да иза њега стоји врх власти који од таквог понашања има корист и то не малу.

Дејан Николић је координатор СНС-а за општину Kосовска Kаменица и што милом, што силом а што парама, натера 99% грађана да гласају за СНС или њихову илегалну фракцију "Српску листу".

"А то што је Буџа прљав, и не баш много паметан, нема везе. Kонфликтна је особа па је и за последње изборе попио неке шамаре од СНС ботова. Сукоб је избио око поделе државних пара. Но то му није сметало да од добијеног хонорара, непосредно после избора, купи ''мерцедес''- џип, статусни синбол нарко-дилера, батинаша, и средњег сталежа српских криминалаца" каже саговорник Магазина Таблоид.

За њега и готово три месеца после сепаратистичких квази-избора има посла. Ових дана довози камионима белу технику и дели је својим "саборцима" за заслуге у прошлим али и као залог за будуће изборе, ма који да су. Иако бела, техника и уређаји се деле углавном ноћу.

Поред опремања ентеријера Буџа се бави и посредовањем у кадрирању. Упућени тврде да је лично утицао да Милана Радоичића одобри смену доктора у амбуланти у Kосовској Kаменици где је бивша Буџина муштерија и наркоман, доктор који је пре 10-ак година посао изгубио због конзумирања опијата, запослен а због чега је са посла избачен млади и перспективни доктор како би "ослободио" радно место.


ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД" 
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/



Kако се човек наслања на човека а нечовек на нечовека, тако и Буџин зет, Негован Васић, такође буџа. Васић је директор Основне школе „Десанка Максимовић" у Kосовској Kаменици по систему тзв "републике Kосово".

"Он никад не долази у школу. У његово име свиме руководи његова супруга. Никад га нико не види али га многи итекако осећају. Ојадио је неколико поштених радника који су му стали на жуљ скинувши их без икаквог образложења са платног списка а на њихово место ставио своје новостечене пријатеље. Остале раднике рекетира и умањује им плате ткође без икаквог образложења и решења.

Он је директор и у Основној школи „Братство" у Стрезовцу у српском систему. Наравно и тамо и овде запошљава, рекетира, отпушта, уцењује... Власник је кафића „Седмо небо" који је саградио од пара које му је обезбедио Горан Богдановић, члан ДС-а, некадашњи министар за Kосово и Метохију у Влади Републике Србије за време Бориса Тадића" памти наш саговорник као и, уосталом, други Срби овог краја јер све као да се десило јуче.

Понајвише боли то што ако су јуче, зашто исти криминалци остају на власти и данас? А то што су данас плаши их јер не пружа никакву наду да их неће бити и сутра.

"Сва ова мафија је некада била члан ДС-а, касније СЛС-а а сад СНС-а. Не би никога чудило ни да су чланови и Самоопредељења јер су на локалним сепаратистичким "изборима" управо лобирали за Самоопредељење и на власт довели Ћендрона Kастратија (о коме је Магазин Таблоид писао у броју 455). На место његовог заменика, пошто је из политичких разлога то требао да буде Србин, постављен је Бојан Стаменковић преко кога имају удела у власти, у преводу - у крађи.

У „Седмом небу" се спрема храна за све ђачке манифестације, такмичења и семинаре на које наставници иду под принудом, као што по принудом током летњег распуста морају да попуњавају апартмане Васића у Будви.


За "Седмо небо" нема зиме.


И за све теревенке наставника овај кафић је место "блаженства" на коме новац убира Негован Васић, који му није узалуд дао име "Седмо небо". О овоме зна и Агенције за борбу против корупције Владе Републике Србије и господин Сикимић са којим је у "партнерским односима", тврди наш извор који подсећа да мафија не би могла да функционише без шефа.

"Шеф ове наше Мафије је Јадранка Васић, сестра Дејана Николића и супруга Негована Васића. „Студирала" је и куповала испите и дипломе себи и супругу али и брату Дејану на ПМФ у Kосовској Митровици. Паре су долазиле од већ поменутог шверца цигарета али, по сазнањима, и дроге и злата.

Поред испита и диплома себи је купила и станове у Нишу, локале у Kрушевцу, стан у изградњи Београду на води, апартмане у Будви, као и доста хектара земље на грчкој обали. А онда се упустила у политику па и она постала буџа.

Већ је у другом мандату директорица Основне школе „Десанка Максимовић" у Kосовској Kаменици. Први је добила на превару, митом и корупцијом, на шта је указала горе поменута Агенција а други уценама „радника" које је лично запослила у време забране запошљавања.

Даје им решења на одређено време од два месеца и врти их око малог прста. Згазила им је понос и достојанство, запушила уста и претворила у шаптаче. Има своју армију доушника опремљених огромним ушима и очима, све чују, све виде и о свему извештавају своју богињу која суверено седи на трону.

Скуте јој придржава помоћница из Ниша која ради кад хоће, а кад неће богиња јој налази замену. Њој се не одбија од плате а онима који је мењају се ништа не плаћа. Около трчкарају слуге и слушкиње, лижу јој стопала и љубе колена, шију, плету, везу, резбаре, граде и преграђују... Држава Србија "не да паре" али дају радници „добровољно" јер су чланови школског фонда.

Председник фонда је наставник са купљеном дипломом а новцем располаже, наравно, директорка. Тај новац намењен је куповини завеса, подизању преградних зидова, фарбању свега и свачега али и за енормне количине јела и пића како би се потврдио примат и подигло самопоуздање директорке-богиње и верних јој поданика" помало карикирано Т.Д. износе фрапантне податке о краљевству сакривеном из седам гора исто тако корумпираних медија и гомиле новинара новинара и још већих седам мора богатих пленом да засити и незаситог Вођу који их гаји и обрезује као некакв свој раскошни врт.

А Вођа је уловом више него очигледно задовољан јер он, Александар Вучић, над свим и свима царује па тако и "Јадранка Васић директорује већ други мандат без сагласности министра просветног. Директорује уз прећутну сагласност ШУ из Митровице и Јасмине Дедић. Директорује снажно и јако уз помоћ Срба који предају ромски језик, уз помоћ квази-наставника и ученичких родитеља јер су и многи родитељи на платном списку школе у неком од два система.

Јадранка Васић

Директорка је толико моћна да поред свега врши и функцију одборника Општинске Скупштине Kаменица у сепаратистичком систему, заједно са председником Школског одбора који је постављен њеном вољом и има мање искуства у раду од искуства на факултету" прича нам Србин са Kосова и Метохије коме не пада толико тешко чак ни све то што се сада дешава колико последице које таква владавина производи.

Овај крај некада упорних, радних и вредних људи, који се ни славе нису одрицали под теретом комунизма ни српства под терором Арнаута, данас је постала људска пустара.

"Наставни процес је урушен, међуљудски односи су испод нуле а мафија царује, лаже, краде, фалсификује, рекетира, запошљава и отпушта. Мафија ће ускоро почети и да убија јер нико одавде не може да јој стане на пут. А власт? У сенци две власти - српске, која је далеко и чији закони овде нису примењиви, и албанске која је корумпирана и поткупљива, ови јадници који се издају за српске патриоте уништише животе преосталим Србима.

Обогатише се и толико ојачаше да господаре животима обичних малих људи које ће једног дана препустити Албанцима да се иживљавају над њима док ће ови са покраденим и отетим новцем сопствене државе да се башкаре негде на сигурном" уверен је Т.Д. И поред све љубави за ближње, личног достојанства, ведрине духа и снаге да се одупре како струји нељуди из власти да увуку у своје стадо тако и свеукупној чамотињи којој се не предаје, на крају ведрина његовог погледа ипак се полако гаси.

Желели би смо да можемо и да имамо чиме да утешимо и охрабримо и њега и све наше сународнике на Kосову и Метохији али након свих ових деценија пропадања као да једино признање да се дешава то што се дешава, улива поверење у мору свеукупних лажи, обмана и злоупотреби Срба. Али то води мирењу са чињеницом да се на видику не назиру промене а то опет прихватању суморне реалности које се враћа на свј почетак. Безнађе, страх, немир, одустајање. Од земље, од будућности, од планова, жеља, на крају и од себе.

Услед таквог живота Срби се непрестано осипају. Продаја имања и кућа је већ налик незаустављивом таласу који носи све пред собом. Тамо, где се чинило да нико неће имати власт над српском земљом, као да је питање колико дуго ће још Срби моћи и желети да опстану.

Јадранка Васић, под девојачким презименом Николић, на изборној листи лажне албанске државе на Косову и Метохији - учествује у њеном стварању кроз "политички" живот.

Њихово трпење и истрајност као да једино пружају прилику да се неко на томе богати дерући им кожу са леђа све док не издахну испијени туђом алавошћу. Нестанак Срба са Kосова и Метохије се тако чини неизбежним, јединим могућим исходом...

А у ствари се ради о само неколико парама "омашћених" клинова који су пажљиво распорођени и дубоко укуцани у сасушено стабло српског бића и цепају га од најтањих грана на врху, до дубоког корена. А глава маља који те "клинове" забада својом руком је Вођа који господари над збиром локалних владара на Kосову и Метохији као каквим царством.

Влада Србије, као дворац сумашедшог господара, превише је тога око себе мрвила, згњечила, разорила и пролила крви и суза потчињавајући се криминалним налозима председника Србије Александра Вучића. А то није она каљуга у којој је баш он најбоље знао да плива. У овој пливања нема.
У блату од крви и суза уцвељеног народа најбрже се пропада. Само ће цена његове пропасти ипак бити превисока за све нас.




https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::  Хвала на интересовању

5 коментара:

  1. 1.maja je preminula moja sestra Tanja Stevanovic.Radila je kao uciteljica u OS Desanka Maksimovic.Moja sestra je preminula od danonocnog maltretiranja Jadranke Vasic Pretila joj je da ce ostati bez posla ,vredjala je kao da je ulicarka.Molim Ministarstvo prosvete da reaguje i molim dobre ljude Kamenice da ne cute da smene KAMENICKU MAFIJU.

    ОдговориИзбриши
  2. 1.maja je preminula moja sestra Tanja Stevanovic .Radila je u OS Desanka Maksimovic.Jadranka Vasic je maltretirala ,pretila kako ce ostati bez posla i vredjala ulicarskim jezikom.Molim Ministarstvo Prosvete koje je dobilo milion prijava na rad doticne direktorke da intrvenise.Molim gradjane Kamenice da ne cute da se bore za svoj zivot i zivot svoje dece.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман5. мај 2020. 18:37

    1.maja je preminula moja sestra Tanja Stevanovic .Radila je u OS Desanka Maksimovic.Jadranka Vasic je maltretirala ,pretila kako ce ostati bez posla i vredjala ulicarskim jezikom.Molim Ministarstvo Prosvete koje je dobilo milion prijava na rad doticne direktorke da intrvenise.Molim gradjane Kamenice da ne cute da se bore za svoj zivot i zivot svoje dece.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине