Вести:

уторак, 3. децембар 2019.

Шиптарски сепаратисти против Срба подижу оптужнице за случајеве које је УНМИК већ затворио

уторак, 3. децембар 2019. | КМ новине 0

Српски адвокати са Косова и Метохије опомињу на нове случајеве шиптарског безакоња који све чешће подижу оптужнице за предмете који су давно затворени.

 #УНМИК #Злочин #Срби #Косово #Метохија #Србија #Оптужница #Шиптари #Албанци #Мржња #Освета #КМновине


Опомињући да је илегално "правосуђе" шиптарских сепаратиста последњих година почело да процесуира случајеве које је својевремено мисија УНМИК, задужена до 2008. године за владавину права на КиМ, одбацила као неосноване или "затворила", српски адвокати са КиМ појашњавају да се бројни случајеви хапшења и подизања оптужница против Срба односе управо на предмете које је та мисија УН затворила.

Саговорници Новости објашњавају да је ЕУЛЕКС од 2008. године преузео све предмети које је оставио за собом УНМИК а затим их пребацила на сепаратистичко квази-правосуђе. 


Као пример се наводи случај Љубише Маниташевића (47) из Велике Хоче који је у самоодбрани ранио два Албанца, који су хтели да га киднапују. 

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


После 67 дана проведених у притвору пуштен је на слободу а случај обустављен. Оптужница против Маниташевића подигнута је 2015. године, а ухапшен је, по потерници УНМИК-а, 28. септембра ове године.

- Сасвим је сигурно да ће "косовско правосуђе" поново отворити све случајеве које је водио Унмик, а где нису окончани судски поступци или тамо где нема ослобађајуће пресуде - опомиње Љубомир Пантовић, који је ангажован у бројним случајевима одбране Срба.

Адвокат Дејан Васић додаје још једну нелогичност у раду косовских правосудих органа:

#Адвокат #Дејан #Васић #Advokat #Dejan #Vasić
Адвокат Дејан Васић

- У случају неколико мојих клијената догодило се да је, иако је Унмик обуставио истраге, судски случај поново активиран као, рецимо, у случају Драгољуба Делибашића и покојног Оливера Ивановића, преносе Новости.


Притвор без доказа

Адвокати Срба који се налазе у затворима шиптарских сепаратиста на КиМ као највећу нелогичност наводе хапшење Срба, а тек онда тражење доказа. Услед тога се неоправдано држе у притвору. Бројни су и случајеви хапшења Срба само на основу упирања прстом од стране Албанаца што је пракса још од окупације покрајине 1999. године коју су у потпуности подржавале све међународне мисије од УНМИК-а, преко КФОР-а и ЕУЛЕКС-а.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине