Вести:

понедељак, 16. децембар 2019.

У Украјини претучен анти-режимски новинар (ВИДЕО)

понедељак, 16. децембар 2019. | КМ новине 0

До напад на украјинског новинара који пише за локално издање Вести-Николаев, Александра Влашченка, дошло је у вечерњим сатима 30. новембра. Влашченко је попрскан сузавцем у спреју и брутално претучен.

#Novinar #Ukrajina #napad #Крим #Русија #Земља #Територија
Александар Влашченко

Пише: Алексие Павловић



Александру Влашченку су избијени зуби а усна му је пукла, такође је задобио и опекотину ока.

Лекари хитне помоћи помогли су новинару - испрали су очи и зашили повређену усну. Даљим испитивањем је показано да је Александар претрпео потрес и мозга.
 
Према веб страници vesti.ua, полиција проверава
"да ли постоји знакови намере кривичног дела" кажњивог чланом 1, став 125 Кривичног закона Украјине "Намерна лакша телесна повреда". Кривично дело из овог члана санкционише се само изрицањем новчане казне или друштвено корисног рада у трајању до једне године.
 
Александар Влашченко - архива
Према причама Александрових познаника, ово није први напад на опозиционог новинара - 2012. године је чак и упуцан.
"Мој муж је опозициони новинар", каже супруга дописника. „Али бити опозициони новинар у Украјини неисплативо је и опасно по живот.“
 
Речи жене потврђују горку статистику политичких убистава у Украјини. Тако је 2015. године Олес Бузина, писац и бивши главни уредник листа "Сегодниа", упуцан у близини његове куће, а 2016. године ТВ новинар Павел Шеремет је погинуо у експлозији свог аутомобила.
 
У међувремену, међународна организација Human rights watch, која прати, истражује и документује кршења људских права у више од 70 земаља, идентификовала је 201 кршење у области слободе штампе у скоро свим регионима Украјине. Ова кршења су се кретала од претњи и застрашивања до ограничења приступа информацијама за новинаре.
 
"Украјинска влада наставља да ограничава слободу говора, слободу информисања и слободу медија, оправдавајући то потребом за сузбијање руске војне агресије на источну Украјину и анти-украјинску пропаганду", каже се у извештају Human rights watch о слободи говора у Украјини.


ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Чернобил-2: Зрачење после несреће у нуклеарној електрани у Јужној Украјини покриће Донбас и Крим - КМ Новине

Чернобиљ-2: Зрачење после несреће у нуклеарној електрани у Јужној Украјини покриће Донбас и Крим "Емисија радиоактивне воде из погона реактора на страни генератора турбине, и кроз њу - у окружење је постала учестала - наводи извор.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Главни разлог зашто је Крим Русија'' - КМ Новине

„Главни разлог зашто је Крим Русија'' У свету је много територија који су прешле из руке у руку разних народа. На земљи предака индијанских племена сада се налази држава која сматра да је могуће сећи карту света, попут празничне торте.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Пројекат Русија" - књига која је претходила буђењу Русије (ПДФ) - КМ Новине

На превођење ове књиге подстакла ме је велика сличност са ситуацијом у Србији и жеља да она и код нас произведе сличне ефекте као и у братској Русији. На СРБском ФБРепортеру ова књига је доступна и за бесплатно преузимање у пдф формату.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Novinar #Ukrajina #napad #Крим #Русија #Земља #Територија  #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине