Вести:

петак, 13. децембар 2019.

Миодраг Зарковић: Путинов шамар без покрића

петак, 13. децембар 2019. | Уреднички колегијум 0


Мада је тачно да су овдашњи русомрсци једва дочекали изјаву Владимира Путина о Сребреници, не би ли се поново наругали српско-руској блискости, исто тако је тачно још нешто: Изјава је стварно срамотна.


Пише: Миодраг ЗарковићЈесте и несмотрена и непромишљена и штетна, али је пре свега срамотна, управо због свега што су Срби као народ претрпели због сребреничке лажи. Руски председник не сме себи да допусти да о тако важном догађају, који су управо Западни насилници користили неколико пута као оправдање за своје рушилачке походе (последњи пут пре годину и по дана у Сирији), говори тако неодговорно. Вођа Русије мора да зна да је српска ”кривица” за вајни ”геноцид” у Сребреници непостојећа, као и дотични геноцид. Путин никако није смео да се тако послужи Сребреницом, и то по питању Донбаса који је све супротно од Сребренице: тамо је заиста покушан геноцид против руског становништва, али о њему ”међународна јавност” упорно и послушно ћути.

Ово је друга овогодишња грешка Владимира Путина у погледу Србије. Прва је било додељивање ордена Александру Вучићу: није прошло ни годину дана, а Вучић је Русији на то узвратио прогањањем руских ”шпијуна” (да не причам о продаји оружја исламским терористима којим они, између осталог, пуцају и на руске војнике, или пак на продају оружја Украјини у тренутку док Кијев покушава да изврши геноцид над народом Донбаса - то је чак и претходило ордену).

Наравно да руско-српски односи не могу да буду поништени због једног несмотрено додељеног ордена и једне спорне изјаве. Превише значимо једни другима, у шта је лако могао да се увери сваки слободоумни Србин који је боравио у Русији, а и обрнуто, сваки мислећи Рус који се обрео овде. Као и свака блискост, односно љубав, тако и ова руско-српска има ирационалне елементе, који измичу разумним објашњењима. И тако и треба да буде. Те опојне ирационалности не треба се стидети нити се од ње окретати, јер је управо она била можда и главни темељ на којем је блискост два народа опстајала чак и када су преовлађујуће околности призивале међусобно неповерење, па и удаљавање.

Али руско-српски односи никад не треба да буду само ирационални. Никад не смеју да буду у супротности са здравим разумом. За тим нема ни потребе. Оставимо ирационалност русомрсцима, који су и данас, својим реакцијама на Путинову изјаву, показали да им је управо та ирационалност и главно и једино оружје.

Српски русољуби морају да буду способни да трезвено сагледавају збиљу. А не постоји збиља у којој Путинова данашња изјава о Сребреници није штетна по Србију и још више Републику Српску.

Нећу сад због тога заборавити шта је све Русија под Путином урадила за Србију и Републику Српску у ових двадесет година. Нити ћу сметнути с ума колико је пута управо Путинова Русија пружала Србији руку братске помоћи, а да је Србија била та која је, себи на штету, ту помоћ сумануто одбијала. И јашта него ћу да наставим да се залажем и борим за Србију која ће бити посвећена сопственој добробити, а самим тим и спремна да на сваку руску братску руку одговори једнаком мером.

Ма шта умишљени ”реалисти” тртљали, моје поштовање спрам Путина никада се није заснивало на клиначком уверењу да је он безгрешан, па зато и не може бити тако лако пољуљано.

Али ипак, ова изјава није смела да му изађе из уста. Тачка. Надам се да руски председник никад више неће направити такав испад на српску штету.


Извор: ФБ Миодраг Зарковић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Такозвани "Фонд за хуманитарни право" објавио је јавну понуду за финансирање трошкова пута и боравка у Београду свим заинтересованим за случај "Штрпци".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Миодраг Зарковић: Учинити незамисливим да Скот, Латинке и Пешчаници пљују по српским јунацима - КМ Новине

Миодраг Зарковић: Учинити незамисливим да Скот, Латинке и Пешчаници пљују по српским јунацима Амерички амбасадор, прикладног имена али неприкладног дипломатског понашања Кајл Скот, безочно је напао српског хероја и страсти се већ данима не стишавају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

М. Зарковић: Не могу нам одузети право да побеснимо на оне који нам раде о глави помажући непријатеља - КМ Новине

Догађај када је приликом свог говора на Газиместану, председник Р. Србије Томислав Николић, најблаже речено извиждан, оставио је дубок утисак. Не може се рећи да је ово било неочекивано с обзиром на то какву политику према Косову и Метохији води Влада која је настала његовом изборном победом а захваљујући обећањима која је тада давао и поступцима након избора.


КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.