Вести:

петак, 27. децембар 2019.

Подгорица: ''Зашто смо ми Срби прогнани за сва времена?'' (ВИДЕО)

петак, 27. децембар 2019. | Уреднички колегијум 0

У Подгорици су постављене полицијске блокаде на сваком кораку па су се окупљени грађани песмом “Ој Косово, Косово” мирно супротстављали власти.

Подгорица ових дана

Док је у Скупштини Црне Горе ноћас у 2:31 усвојен спорни Закон о слободи вероисповести и дочекан аплаузима, а ухапшено свих 18 посланика Демократског фронта, народ бесан због овог напада на Српску православну цркву био је на улицама целе ноћи.

У Подгорици су постављене полицијске блокаде на сваком кораку па су окупљени грађани песмом “Ој Косово, Косово” мирно пркосили полицији, јављају медији.

Забележен је и један разговор са полицајцем који окупљеним незадовољном народу предлаже да све проблеме реше кроз Скупштину, на шта је стигао одговор како је то немогуће.

- Како да га решим? Зашто смо ми Срби прогнани за сва времена? Зшто нас сви мрзе? Зашто може албанска застава да се диже, српска нигде не може?
- упитао је један од људи који су изашли да бране своје светиње.





ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Добрило Дедеић: Након губитка државе и језика ''плишано'' нам отимају и Цркву - КМ Новине

Српска црква од јуче и формално, а од четвртка и суштински, у идентитетском обиму не постоји у Црној Гори. Све се завршава, као и обично - плишано. Одговорност за то сноси и митрополит Амфилохије Радовић који треба да позове народ на улицу, јер је улица у и око државних институција отела Српску цркву.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Јово Вукелић: Монтенегринска лаж од које бриде образи - КМ Новине

Јово Вукелић: Монтенегринска лаж од које бриде образи Дармановћево грубо обмањивање јавности да су односи Београда и Подгорице добри, вероватно најбољи. Подсетићемо да су свој став о стању у Црној Гори и према Србима, а и односима две државе, недавно изнели и сама СПЦ и њени водећи великодостојници, српски Патријарх Иринеј и митрополит црногорски Амфилохије.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Клинтон дебело платио Милу да изда Србију - КМ Новине

"Шта се може учинити да се минимизирају политичке последице ваздушних напада у Црној Гори на председника Ђукановића - пише у документу из марта 1999. са којег је скинута ознака тајности." Администрација америчког председника Била Клинтона пружала је значајну политичку и финансијску подршку црногорској власти након што се председник Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић дистанцирао од политике Слободана Милошевића.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Како се од Срба стварају Зомби нације црногорска, ''бошњачка'', хрватска, војвођанска... - КМ Новине

Код нас су недавно настале нове нације као црногорска, македонска, муслиманско-бошњачка. Значајан елемент самоутемељења хрватске, македонске и црногорске нације, као и покушаја формирања унитарне босанске државе, било је разграничавање сопственог идентитета од Срба, који су свима њима послужили као митолошки „други", конститутивни непријатељ у чијем поразу једино може да се уздигне нова и млада нација.






КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине