Вести:

недеља, 3. новембар 2019.

Умро Бојан Стојановић, један од првих јавно декларисаних издајника на Косову и Метохији

недеља, 3. новембар 2019. | КМ новине 0

Бојан Стојановић први такозвани градоначелник "општине Грачаница" по систему криминалне творевине тзв "републике Косово", умро је у 49-тј години живота од последица срчаног удара.

#Bojan #Stojanović #Gračanica #Kosovo #Metohija #Izdaja #Srbija #kmnovine
Бојан Стојановић





Медији у Србији вест о његовој смрти преносе у пет реченица а ни једна од њих се не дотиче суштине онога што је Стојановић за живота учинио.

Грубо је то рећи у овом тренутку али је и пуна истина јер је својим радом Стојановић постао први издајник државе Србије на Косову и Метохији који се као такав јавно декларисао а што је до данас попримило размере епидемије и оставило катастрофалне последице по српску државност на Косову и Метохији. Ту где је он започео свој посао "градоначелника" по систему тзв "републике Косово", ту су погашене све српске институције а Срби изгубили сваку наду да ће моћи да опстану и да наставе свој живот као Срби.

Почетак функционисања ове сепаратистичке илегалне "општине" означио је и почетак масовног преименовања Срба у "Косоваре", нову, вештачку нацију као корак ка оснивању шиптарске парадржаве на КиМ. То је послужило претходном режиму, на чијем се челу налазио Борис Тадић и чије странке је функционер био и покојни Стојановић у то време, да пронађе оправдање за гашење српских институција у овом делу покрајине (идентично се дешавало свуда јужно од Ибра где су уз сагласност издајничког режима ДС постављени слични "градоначелници"). А касније је то омогућило режиму Александра Вучића да у потпуности поруши остатке српске државе и да разори преостали српски корпус, када је Стојановић заменио други човек владајућег режима а касније и сам Стојановић прешао у ту нову струју.

Од самог старта Стојановић је најжешће нападао представнике Срба на северу Косова и Метохије који су неодољиво бранили државу Србију на КиМ а што се поклапало са агедном Запада о успостављању пуне контроле над јужном српском покрајином јер су, како су често говорили, "од 1999. године Албанцима обећали независност". 

Новинарка (такође покојна) Ана Радмиловић је за Балкан Магазин о Стојановићу је 2013. године писала: 

"Посматрајмо ствар на нивоу феномена, дакле ништа лично. Човек о којем се ради послужиће само као фигура за нешто што би се могло звати бешчашће, мада реч бешчашће у себи садржи и реч част, па макар говорила и о њеном одсуству – реч бешчашће је свесна да част постоји. У овом случају, ствар не делује тако. Дакле, као што реч неморал јесте негација постојећег морала, а реч аморал одсуство примисли о моралу, тако би се ово бешчашће могло назвати и бесловесношћу".


Узимајући учешће у издаји Косова и Метохије, Теодосије и патријарх Иринеј су Стојановића благословили  уњеговом раду 2011. године када је испред шиптарске "општине" Грачаница био финансијер Видовданских свечаности (на фотографији).

"Пре него се лати пера да пише тужбу, политички идиот именом Бојан Стојановић алијас Теслица нека се распита о значењу тог појма. Наиме, није увреда. Он је само политички бесловесан. А на важном је месту, у погрешно време и, по свему судећи, свести нема шта чини. Ако има, онда не знам како се то зове. То јест, можда знам али нећу написати."


Бојан Стојановић је први Србин који се јавно и званично срео са Рамушем Харадинајем. Следствено претходном догађају, и ово се одиграло испод фотографије на којој прима благослов за своју издају. Нека се Господ смилује његовој души.

Осврћући се на то како је све почело, она пише:

"Стојановић, градоначелник Грачанице и члан СЛС (странка тзв Тачијевих Срба), ушао је одавно у политику. То јест у
криминал, али преко политике. Задесило се тако, Слободан Милошевић, владар Србије и оснивач СПС имао је једног државног тужиоца. И тај државни тужилац има два сина. Свакаквим су се пословима бавили, али за разлику од Теслице који није у тако добрим условима растао, позавршаваше они и неке школе и, уопште, премда су и затворске казне одлежали, када човек прича са њима класна се разлика јасно распознаје. И упосле они Теслицу, кажу, прво као неку врсту потрчка. И кажу, неспособан дозлабога.


Формално, од 1990. до 1997. господин је Теслица власник неке фирме „НВО компанија“. Нигде не пише чиме се ово предузеће чудног назива бавило. Теслица, у тренутку оснивања предузећа има 19 година. Са 26 година, већ зрео човек, постаје сувласник предузећа „Рок Оил“ које се, како сам назив каже, бави нафтом. Овом активношћу, каже његова званична биографија, он престаје да се бави 2003.  Негде током његовог бављења приватним бизнисима за друге и помало за себе, долази до судског процеса против њега, након чега се помиње извесних 20.000 марака одштете и ствар бива заташкана.


Три године се одмара е да би већ 2006. ушао у Самосталну либералну странку. Годину дана касније, постаје координатор ПТK (косовска пошта) а већ наредне године, 2008, шеф је посланичке групе у својој странци. Затим 2009. постаје председник Одбора за права и интересе заједница и повратак.

Такође 2009. постаје градоначелник општине Грачаница. И овде почиње вртоглави успон или суноврат, већ како ко види дела овог човека".



...

"Градоначелник Грачанице, гореименовани Бојан Стојановић – Теслица, неке 2009. пише ситну књигу о томе како се та земља не сме продавати. А онда долази кобно пролеће 2010. и идеја да се почне са продајом Маригоне. Шта је Маригона и зашто је важна? То је велико насеље, градић на улазу у Грачаницу. Има школе, игралишта, спортске терене. Та земља је сада делом приватизована и делом купљена од стране Албанаца. Тада се радило о неких стотињак издатих грађевинских дозвола од стране градоначелника.

Три су године прошле и сада је бројка четвороцифрена. Дакле, о хиљадама је реч. Додељиване су грађевинске дозволе Албанцима у Чаглавици, Лапљем селу – где имамо бизаран случај 34 објекта за које је Теслица рекао да су то мотели. Дакле, Лапље село ће бити једино село на свету са 34 мотела, све један до другог. Ако Теслица не лаже, а ја не видим што би лагао.

Вељко Одаловић
Од адолесцентских дана пријатељ са битним људима из СПС, рођак СПС Одаловића (човека који зна где ђаво спава), патриота дакле, као сваки члан СПС  - у шта смо се уверили посебно када је Kосово у питању – а онда, ођедном, СЛС.

СЛС је направљен од стране НДИ којом управља Медлин Олбрајт. С конца и конпца (СЛС) скупљени на једно место, уденути у косовски систем и тако оформљени, за потребе једног времена које ће историја назвати стварањем независног Kосова. Тако је и главом Хилари Kлинтон умела да посети Грачаницу и хвали градоначелника Стојановића као добар пример пројекта да се од енклаве направи општина. Да се покаже покаже како је план тако добро склепан,  да брзином светлости јури кроз косовску тмину као најсавременији воз. За то време градоначелник је продавао - додељивао грађевиске дозволе Албанцима, Фејта су повукли, почеле су да се шире неке приче о милионима које су он и Стојановић узимали као провизије за те продаје. Зима 2012 – 2013, Стојановић више није на списку званица на пријемима америчке амбасаде."


Закључак Радмиловићеве у овом тексту је језив али је све оно што се дешава управо у овом тренутку:

"А то враћа причу на почетак. Распродавати грађевинске дозволе у једној средини која је могла да има капацитет да буде упориште Србима с југа Kосова, учествовати у „мењању етничке структуре“ а што значи да ће за коју годину у целој општини Грачаница остати мање Срба него што можемо да замислимо, да ће то бити албанска средина и да мали, незнатни број нејаких Срба неће имати куд - осим у Србију или у потпуну асимилацију. Након чега се заиста спушта завеса и пада мрак  на оно мало српског што је остало аутентично, да не кажем домородачко, староседелачко. Истерани из градова, сатерани у њихове импровизације где се рурално и даље осећа далеко снажније него урбано, избачени из своје културе, из цивилизације – након ове, ма како гадно звучало, албанизације Грачанице, шта им остаје?

Заиста, непотребно је било шта додати и већ овде је речено све оно што је битно да се зна о овом човеку.

Бојан Стојановић (у плавој кошуљи) на Видовданским свечаностима које је шиптарска "општина" финансирала 2011. године, седи крај Теодосија са ким је био на истом задатку издаје Косова и Метохије






Нажалост, право је време да се постави питање - Шта је Стојановић добио за своју агилност у издаји Косова и Метохије? Одговор је једноставан - Оно што ће добити и сви други издајници, ништа! Живот је пролазан, најчешће не стигнемо да схватимо колико се то брзо дешава.

Нека се Господ смилује његовој души али сусрет са изданим српским жртвама и косовским витезовима који су своје животе дали за очување светог Косова и Метохије, који га свакако очекује на Суду Господњем, сигурно је једна од наужаснијих ствари која се не може ни замислити. А они који су још увек живи и ходају његовим стопама, нека се тргну, прену из лажног сна о удобности коју им издаја Косова и Метохије доноси и нека се покају делима, не само речима и мислима. А то покајање би морало да значи једну нову, живу и ватрену борбу за очување Косова и Метохије јер смрт ће по све нас једног дана  доћи а онда је касно да се било шта исправи. за оне који ово читају а препознају се у Стојановићевој "политичкој пракси", срећом још увек има времена. Само Бог зна колико га је остало свакоме од нас, али га ипак има.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Bojan #Stojanović #Gračanica #Kosovo #Metohija #Izdaja #Srbija #Zlonameran

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине