Вести:

петак, 1. новембар 2019.

Албанци, муслимани Босанци и Хрвати у организованој акцији да додатно сатанизују Србију у Америци

петак, 1. новембар 2019. | Уреднички колегијум 0

"Циљ је да се кроз обнову познатих пропагандних матрица настави са притисцима не би ли сви ти народи из региона добили своје ’задовољење‘".

#Muslimani #Bosna #Albanci #Hrvati #Kosovo #Metohija #Srbija #Danas #List #Redakcija #Laž #Zlonameran #BIRN #kmnovine
Фото: Архива





Албанци, муслимани Босанц и Хрвати протестоваће у уторак испред српског конзулата у Њујорку уз захтев да Србија пронађе и казни „злочинце“, преноси Б92.

Они ће тражити казне за оне који су, током рата у бившој СФРЈ, наводно извршили сексуално насиље над 70.000 жртава.
Да ли је заједнички протест заједнице ових трију народа у Америци већ виђен сценарио за сатанизацију Срба, с обзиром на то да се српске жртве уопште не помињу? Може ли овај протест да се доведе у везу са најављеним „повратком“ Америке на Балкан? Да ли је ово покушај да се свет још једном, у специфичном политичком моменту, „подсети“ на то да су Срби били једини лоши момци током деведесетих?

Политички аналитичар др Дејан Вук Станковић сматра да је у питању један вид специјалног рата против Србије.
„Циљ је да се кроз обнову познатих пропагандних матрица настави са притисцима не би ли сви ти народи из региона добили своје ’задовољење‘. У суштини, реч је само о томе да се Срби кроз обновљену демонизацију притисну да пристану на (илегалну) независност Косова и Метохије“, уверен је др Станковић.

Он подсећа да су овакви скупови деведесетих били готово свакодневна појава, посебно у Америци, а сада се поново извлаче као адут.

„Када кренете тако грубо да играте у маркетиншком и пропагандном смислу, онда свака врста грубости америчке администрације против Срба постаје оправдана. Не мислим да ова акција полази само од коалиције Албанци-Бошњаци-Хрвати, већ мислим да они имају и подршку делова америчке администрације“, објашњава он.

Дејан Вук Станковић додаје да сама конотација у којој се Срби стављају у исту раван са нечим што је апсолутно морално недопустиво даје додатни алиби за притиске са Запада.

„Дакле, ако се Срби прикажу као неко ко је масовно силовао припаднике других народа, онда је сваки поступак према таквом народу оправдан, укључујући и сваку врсту реторичких и реалполитичких притисака које можемо очекивати“, закључује он.

Подсећања ради, управо пропаганда, што медијска што у организацији дијаспоре Албанаца, Бошњака и Хрвата који живе у Америци и у другим западним државама, имала је и те како утицаја да се Србија и Срби представе као једини кривци рата на Балкану.

Двадесет година касније, када се Балкан поново користи као пинг-понг лоптица у геополитичким играма, чини се да је делу Запада поново потребно да Срби буду окарактерисани као лоши момци.

Ова врста анти-српске пропаганде присутна је и у медијима на српском језику. О једном таквом случају писали смо управо ових дана:

ПРОЧИТАЈТЕ:

Миодраг Зарковић: ''Данас'' злонамерно ''брине'' о КиМ - КМ Новине

Не треба потценити моћ чак ни релативно минорних медија какав је управо лист "Данас". Непрестаним понављањем одређене мантре која не наилази на значајнији отпор, свакако ће оставити свој траг или залудети млађе који нису упућени у суштну проблема.







КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Muslimani #Bosna #Albanci #Hrvati #Kosovo #Metohija #Srbija #List #Danas #Redakcija #Laž #Zlonameran #BIRN #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине