Вести:

петак, 15. новембар 2019.

Партеш: тамо где није било Албанаца, захваљујући Вучићевим људима - више неће бити Срба

петак, 15. новембар 2019. | Уреднички колегијум 2

Редакцији КМ новина се обратио Србин из Партеша са вапајем да се објави безакоње које чине надређени у локалној власти како би се учинило било шта да се умае последице њиховог шерифовања због чега велики број српских породица заувек одлази из овог краја!

#Драган #Петковић #Градоначелник #Партеш #Пасјане #Будрига #Шиптари #сепаратисти #Косово #Метохија #Издаја #Вучић #Српска #Листа #Медији #Новац #kmnovine
Драган Николић, Партеш

Он пре свега указује да на то да највећу одговорност за овакво стање сносни први човек сепаратистичке "општине Партеш, по систему такозване "републике Косово", господин Драган Петковић".

Без икакве одговорности, Петковић граби за себе додајући на гомилу свог личног богатства док српски народ "цркава" као што није ни под арнаутском влашћу. Али, нажалост, он се не разликује ни од једног другог представника "Српске листе" која, сви знамо и толико смо пута чули - јесте једина странка која ужива пуну подршку Владе Србије и њеног председника, Александра Вучића.

Све што ћете прочитати у овом тесту КМ Новина је "само делић његових (Петковићевих) малверзација" наводи наш саговорник који "због одмазде која би уследила, не бих да откривам свој идентитет јер је он човек који свакога ко му се супротстави, сурово кажњава".

Казамат српске државности, сепаратистичка "општина Партеш"

Новембра 2017, ватрометом и "народним весељем", "Српска листа" и њене присталице прославила су победу свог кандидата на изборима за сепаратистичког градоначелника "општине Партеш", Драгана Петковића. 

"У наредних десетак дана очекујемо верификацију изборних резултата од стране Централне изборне комисије, а после тога ћемо у најкраћем року да урадимо све што је потребно да ступимо на дужност, јер овде има доста хитних послова да се уради, што су показали и изборни резултати", рекао је тада Петковић гостујући у Јутарњем програму РТВ Пулс, после кога сесрпском народу овог краја смрачило.

Петковић није пропустио прилику да се захвали "
председнику Србије Александру Вучићу, директору Kанцеларије за Kосово и Метохију Марку Ђурићу и читавој Српској листи на подршци" што је постао градоначелник "општине" по систему такозване "републике Косово".





Иначе, такозване "српске општине" основане су у оквиру система косовских сепаратиста са сврхом да легализују већи део албанских злочина на КиМ, нарочито прогон Срба. То се јасно види по томе што су све, изузев севера покрајине где Албанци нису могли ни да провире пре доласка Вучиа на власт, оноване искључиво у руралним срединама, односно селима! Тако и "општина Партеш - Пасјане", са именима два насеља у свом називу а која покрива три села: Партеш, Пасјане и Доњу Будригу са 5.500 становника, међу којима није било ни једног јединог Албанца.

Николић се захвалио "посебно грађанима" којима је поручио да ће врата новог градоначелника за њих увек бити отворена.

"Мој први корак ће бити да формиран тим људи који ће се пре свега бавити економским развојем ове општине и бригом о младима", рекао је тада Петковић.


И формирао је тим људи. А како - открива саговорник КМ Новина.
Од доласка на власт Петковић је инсталирао своје људе пре свих Николу Тасића (шеф његовог кабинета а уједно и професор енглеског језика у ОШ "Доситеј Обрадовић") иако је завршио Вишу царинску школу, и то преко везе.


На платном списку са осталим просветним радницима налази се и Петковићева супруга док они који су образовани и школовани за то, не могу да добију ни један час.

Затим Новица Митровић, одборник С.О. Партеш исто тако по систему албанских сепаратиста, његова десна рука и истовремено возач "градоначелника" иако се правно не води као возач. Митровић је такође запослен и у општини Гњилане, по српском систему, у којој је први човек Општине његов рођак, господин Срђан Митровић, звани Шандор.

У том тиму је и Божидар Трајковић, директор образовања у "општини Партеш" је човек који делује из сенке али буџет "општине Партеш" троши као да је његов лични јер половина буџета је намењена образовању.

Петковић је запослио оне који су пристали да за себе узму један део плате а остатак морају да врате Општини сваког првог у месецу. Враћени новац служи да би председник Општине могао да подели својим људима од 50 до 100 евра, а нешто узме и за себе, и тако сваког месеца.

Људи, које је именовао као своје заменике или директоре у "општини", налазе се на тим позицијама про-форме јер их нико ни за шта не пита. Њихов једини "посао" је да климају главама и да примају плате.

Шта рећи о Драгану Петковићу, првом човеку "општине Партеш", (чисто српске) без иједног Албанца а где је "градоначелник" у радни однос примио две Албанке, без икакве потребе, и омогућио Албанцима да на територији "општине" граде без грађевинских дозвола.


Шиптари граде тамо где их никада није било пре доласка "Српске листе".

И сам је, поред магистралног пута Гњилане - Урошевац, продао њиву (парцелу) поред села Доња Будрига, Албанцу за велику своту новца од чега је купио два стана у Београду где је послао своје две ћерке да похађају средњу школу. А, иако је на снази била забрана запошљавања у јавном сектору, он је успео да запосли своју супругу у РФЗО у селу Ранилуг, а одмах затим и своју рођену сестру у ОШ "Доситеј Обрадовић" у Партешу, као помоћно особље, а своју сестричину као медицинску сестру у амбуланти у Партешу (по уговору) преко "општине Партеш - Пасјане". 

Против оваквог понашања, иако би морала, власт државе Србије или не зна ништа о томе (у шта је тешко поверовати) или неће да предузме ништа против човека коме је дала у руке сву власт на локалу а он се само богати и ради на исељавању преосталих Срба, јер од његовог доласка на власт, за ове две године, иселило се преко 70 српских породица (Партеш, Будрига и Пасјане).

Шиптари граде недалеко од цркве.

У "општини Партеш" не ради се у суштини ништа, осим што се око засађеног цвећа стара неколико људи формално запослених у образовању, али је то "првом човеку општине" најмање битно јер он ионако ради само за себе.

У разговору за КМ Новине наш извор наводи да за ово знају сви Срби који тамо живе али нико не сме јавно да говори о томе. Ово важи за све средине где још увек има Срба јер су онинуцењени или послом или неким социјалним примањем, ако не лично онда је неко из њихове породице на платној или листи за примање помоћи и угрожавањем тог положаја свој опстанак на Косову и Метохији би учинили буквално немогоћум.

Срби трпе пре свега јер не желе да оду и да напусте КиМ, надају се да ово безакоње не може сувише дуго да траје. Ипак, како је то заједничка појава у свим српским срединма у којима је на бруталан начин власт преузела "Српска листа" која једино има подршку Београда и Владе Србије, може се рећи да је то незванични али осмишљени систем којим се влада над преосталим Србима на КиМ од стране Александра Вучића чију антинационалну политику доследно на терену спроводи Ђурић.


Како је у више наврата јавно и сам Вучић изјављивао да Срба више нема у оним срединама у којима их је мало остало и упркос свему опстају, уместо да им буде пружена подршка и помоћ, изазвао је сумњу да он у ствари "косовски проблем" решава тако што власт да бахатима и алавим послушницима који за такво понашање добију пуну подршку Владе Србије и немогуће их је било коме пријавити, сменити или зауставити.

Због свега тога може се слободно рећи да Србе са Косова и Метохије мафијашким методама протерују локални шерифи који за то добијају огромне новчане надокнаде и повластице од самих узурпатора државног, законодавног и уставног поретка у Србији, односно, Александра Вучића.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Драган #Петковић #Градоначелник #Партеш #Пасјане #Будрига #Шиптари #сепаратисти #Косово #Метохија #Издаја #Вучић #Српска #Листа #Медији #Новац #kmnovine

2 коментара:

  1. За две године се толико накрао да је страшно. Ништа није урадио за ове две године. Заменио кров на дом културе у Партешу. 5000 црепа је плаћено 45000 е. Сваки дан седи са Љутви Хазири и договарају се како да одселе што више народ из Партеш и околину

    ОдговориИзбриши
  2. Ова слика која се види да се гради пут, Пеци љига и Љутвија Хазири то граде, да пресеку Општину на пола и да је албанизују.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине