Вести:

субота, 2. новембар 2019.

За четири месеца партизани су стрељали око 60.000 грађана Србије, половину без икаквог суда

субота, 2. новембар 2019. | КМ новине 0

Од септембра 1944. године до фебруара 1945. партизани су стрељали чак 59.554 грађанина Србије. Толико их је пописано, а верује се да је тај број и много већи.

#Komunisti #Zločini #Masovna #Ubista #Srbi #Streljani #Ubijani #Sud #Tito #Partija #kmnovine
Фото: Илустрација




 
На простору Kраљеве чесме у Лисичјем потоку сутра ће бити одржан комеморативни скуп у част свим жртвама комунистичког режима.

Шта показује документација Озне, како су се после рата губиле главе без судске пресуде, ко је наредио масовна стрељања, колико је необележених гробница у Србији, само су нека од питања на која су у "Јутру" одговарали историчари Срђан Цветковић из Института за савремену историју и Дејан Ристић.

На више од 200 локација налазе се гробнице са готово више од 60.000 стрељаних, убијени су за само четири месеца без судске пресуде.

"Овде је реч о пописаним људима који су убијени на различите начине у времену после 12. септембра 1944. године. Њих 33.000 су ликвидирани без икаквог суда. Њих је убила служба безбедности. Овде се говори само о пописаним људима, остатак је страдао што судским пресудама, што по логорима. Пре свега се ради о цивилима, фолксдојчерима...", рекао је Цветковић.

Kаже да документација није комплетна и да на пример, недостаје она за град Београд о броју убијених.

На питање да ли је Јосип Броз Тито наредио убијања без судске пресуде, Ристић је рекао:

"Уколико тражимо документ са Титовим потписом који наређује масовно стрељање, таквог документа нема, нити би он тако нешто потписао".




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Б 92    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Komunisti #Zločini #Masovna #Ubista #Srbi #Streljani #Ubijani #Sud #Tito #Partija #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине