Вести:

недеља, 17. новембар 2019.

Након утврђеног НАТО злочина, италијански адвокат ће бранити српске жртве

недеља, 17. новембар 2019. | Уреднички колегијум 0

Италијански адвокат Анђело Фјоре Тартаља најавио је да ће, заједно са српским колегом Срђаном Алексићем, пред правосудним органима бранити српске жртве НАТО бомбардовања 1999. године.


#НАТО #Рушење #Злочин #Бомбрадовање #Србија #Срби #Жртве #рак #тумор #уранијум #Косово, #Метохија, #КМновине,
НАТО бомбардовање Србије




Фјоре Тартаља је рекао за Вечерње новости да су нашли "савршен споразум" – професионални и пријатељски.

"Мој колега из Србије и ја одлучили смо да се заједнички суочимо са трагичном реалношћу да и после 20 година од агресије НАТО-а на вашу земљу, број људи који умире од последица бомбардовања пројектилима с осиромашеним уранијумом, непрекидно расте", рекао је Тартаља.



Тај лист подсећа да је адвокат Алексић из Ниша, с којим Тартаља најављује сарадњу, своју битку почео још 2008. године, као заступник ратних војних ветерана, а потом и сакупљањем доказног материјала из медицинске документације о жртвама и оболелима од последица бомбардовања 1999. године.

"Имамо исту судбину, овде у Италији су оболели или преминули италијански војници који су били у мисији на Косову и у БиХ, а грађани Србије су бомбардовани и у многим подручјима умиру од последица тог чина", истиче Тартаља.


Адвокат Анђело Фјоре Тартаља

Он каже и да је уверен да је споразум са Алексићем заснован на истинској вољи да издрже у дуготрајном и тешком процесу који их обојицу очекује.

"Знам то из искуства, јер у Италији водим битку за истину о жртвама осиромашеног уранијума већ 20 година, имам 138 извршних пресуда на разним нивоима и у различитим правосудним органима. Нажалост, до сада је број преминулих 370, а оболелих са доказаним узрочницима око 8.000", каже италијански адвокат.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Заступник оболелих италијснких војника: НАТО је 1999. бомбама свесно сејао рак по Србији - КМ Новине

НАТО је још 1994. године знао да осиромашени уранијум изазива рак, али је упркос томе, свесно и намерно, њиме пунио бомбе којима је гађао Србију пет година касније. Ово је открио Доменико Леђеро, заступник 7.000 италијанских војника који су боравећи у саставу КФОР-а на контаминираном терену на Косову и Метохији добили тешке облике карцинома.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Рушење #Црква #Ђаковица #Храм #Шиптари #Косово_је_срце_Србије #мафија, #Косово, #Метохија, #КМновине,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине