Вести:

понедељак, 21. октобар 2019.

Русија неће дозволити да буде искључена из решавања проблема KиМ

понедељак, 21. октобар 2019. | КМ новине 0

Једна од кључних порука упућених посетом руског премијера Дмитрија Медведева Србији је да Русија неће дозволити да буде искључена из решавања питања* KиМ.





Овако посету руског премијера Србији оцењује дипломата Зоран Миливојевић.

"Та порука има посебно значење у овом тренутку, имајући у виду иницијативу САД, именовањем специјалних изасланика и настојањима да се то питање убрза и обнове преговори, али на платформи која не одговара државним и националним интересима Србије, већ подразумева реализацију западних интереса и признање независности Kосова", рекао је Миливојевић за Тањуг. 


*Коментар КМ Новина: Медији у Србији, а махом су прозападни и антисрпски настројени било да се ради о режимским или не, све чешће користе термин "питање Косова" како би банализовали проблем који на Косову и Метохији праве албански сепаратисти, потомци колониста из комунистичког периода.

Истина је тврдња да се Русија постепено и ненаметљиво укључује у решавање проблема Косова и Метохије а сасвим је могуће да, осим сопствених интереса, на то је тера и издајничка политика коју води режим Александра Вучића. А неповољно решење по српске националне интересе директно ће утицати на јачање западних којима је крајњи циљ покоравање Русије. Зато чуди да се Русија није раније укључила у овај процес.

Оно што није тачно јесте део који се односи на "инцијативу САД у овом тренутку" дајући јој некакав смисао тек зачетог политичког става. САД, односно Америка, зачетник је крвавих сукоба на тлу Југославије, па тако и на простору Косова и Метохије. То је злочиначки крунисано агресијом на Србију али не постоји ни један догађај на КиМ, односно акт насиља и злочин против Срба који нису одобрени или им је накнадно дата сагласност прећутним одобравањем и охрабривањем политике шиптарских сепаратиста о некажњавању злочина над Србима. Такође, само проглашење "независности" КиМ осмишљено је и спроведено под директним утицајем и координацијом САД која је затим у свету вршила притисак на подређене земље да то признају. Непрекидни низ америчких поступака у одвајању КиМ од Србије је видљив на сваком кораку и свакодневно па се ни у ком случају не може говорити о "укључивању" Америке у решавање косовског проблема као о нечему новом.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo, #Metohija, #Srbija, #Izbori, #Izdaja, #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti,  #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине