Вести:

среда, 30. октобар 2019.

Грачаница: Дечака ударио аутобус, ''Српска листа'', у виду помоћи, увалила шиптарске личне карте!

среда, 30. октобар 2019. | Уреднички колегијум 3

За неверовати је да Срби у локалној шиптарској власти, али и у локалним медијима, користе и саобраћајне несреће да би албанизовали преостало српско становништво!

#Gračanica #Kosovo #Metohija #Srbija #Srpska lista #Srbi #Beograd #Vlast #Izdaja
Срђан Поповић (лево) са породицом повређеног дечака




 
Дечака Данила Максимовића на пешачком прелазу у Грачаници ударио је аутобус а то му је само "помогло" да дође до личних докумената такозване "републике Косово".

Како локални медији на српском језику, али америчком буџету, преносе, здушно подржавајући албанизацију Срба, повређеног дечака је посетио "градоначелник" овог села, Срђан Поповић, испред "Српске листе" и илегалне "општине Грачаница" по систему албанских сепаратиста.

Максимовићи су социјално угрожена породица, што их чини рањивим односно подложним утицајима што ће се у овом случају и злоупотребити.

Како би постигла некакв легитимитет у народу, али и утрошила "буџетска средства која им сепаратисти уплаћују, ова општина тзв "републике Косово", изградила им је нову кућу после пожара у којем им је стара потпуно уништена.

Отац Синиша је срчани болесник, а мајка није запослена, па Максимовићи живе од социјалне помоћи и ова несрећа их је додатно погодила.

Ни једном речју се не наводи разлог који би оправдао потребу за "косовским" а у ствари документима тзв "републике Косово" већ се истиче чињеница да "Максимовићи немају ни регулисане личне карте, јер како кажу, за то им треба новац који они немају".

Да би им омогоћио лакши губитак идентитета, интегрисао их у албански народ који на Косову и Метохији све више тежи свом новоизмишљеном националном идентитету "Косовара" - градоначелник овог села је "одмах дао задужења матичној служби у општини Грачаница да помогну Максимовићима да регулишу личну документацију"!

На овај начин је јасно стављено до знања да су лична документа која издаје Република Србија, захваљујући сада и Србима инсталираним од стране београдског режима, на Косову и Метохији неважећа!

Данило је прошао са лакшим повредама, а "председник општине" Срђан Поповић обећао је Максимовићима помоћ, како би им олакшали тешку материјалну ситуацију у којој се тренутно налазе.
“Од саме незгоде у којој је Данило повређен ми смо били у току и помогли све што је требало да Данило буде медицински збринут" изрекао је безочно ову лаж Срђан Поповић.

Једине здравствене институције које функционишу у Грачаници основане су и раде по сиситему Републике Србије. Неко ко не признаје лична документа издата од државе Србије, хвали се да је помогао користећи њихове услуге! Осим тога, лаж је чак и то јер је повређеног дечака одмах одвезло возило хитне помоћи а након указане примарне лекарске помоћи дечак је упуен у КБЦ Косовска Митровица опет по сиситему Републике Србије. како се несрећа догодила у недељу, све и да су хтели радници шиптарске општине нису могли да помогну јер нити су стручни, нити имају неопходан технички капацитет за то јер се и не баве здравственом заштитом а и био је нерадни дан поподне.

Истина је да је један број доктора и особља прихватио да глуми како су запослени при ЗЦ при албанском систему на КиМ али не постоје болнице, Домови здравља ни било какве установе, зграде ни објекти у којима би они могли да врше праксу. Њихово постојање је формално и вештачки створено стање у коме се чека на признање косовске "независности" од стране Београда када ће они Срби који су до тада били лојални својој држави бити ибачени са посла а они који су не радећи ништа примали шиптарске плате, започети да лече народ. О њиховој пракси и правом стручном знању нико не води рачуна а пракса показује да су то махом неспособни људи у својој струци који лако прихватају додатну зараду ако не морају "ништа" да учине за то. Не смета им што ће цену платити народ на националном нивоу. Треба поменути и то да је ова пракса нешто старија и да је подједнако негују и садашњи режим али  иранији које је у српским здравственим институцијама представљала Рада Трајковић без икакве разлике!

На први поглед проблем може да изгледа банално али се ради о томе да је још једна српска породица надомак албанизације захваљујући "помоћи" од стране Срба које је Београд инсталирао на Косову и Метохији - управо са овим циљем! 

Поповић је додао да му је драго да види "да је Данило добро и надам се да ће се брзо опоравити, а ми смо се данас договорили да им окречимо кућу и купимо нови шпорет и огрев. Ми већ дуже време помажемо породицу Максимовић која је на нашем социјалном програму и наставићемо да им помажемо”.

Ово додатно потврђује агитовање у албанизацији Срба. Ако се ова породица налази "на њиховом социјалном програму" шта би онда био разлог да буду албанизовани и због чега би им уопште била потребна албанска документа?

Поповић је још истакао и проблем велике фреквенције саобраћаја кроз Грачаницу, где пролази магистрални пут Приштина – Гњилане.
“Ми се од 2016. године залажемо да се направи обилазница око Грачанице, да би се овај магистрални пут изместио и ово није прва несрећа. Мораћемо да инсистирамо да се то у наредном периоду и учини како би смо избегли овакве немиле догађаје и да се поред нашег манастира направи шеталиште, чиме би Грачаница коначно добила обрисе једног урбанизованог места “, казао је Поповић а преносе про-албнански медији на српском језику и америчком буџету.
За ову обилазницу тзв "општина Грачаница" још увек чека дозволу илегалног "косовског Министарства за инфраструктуру" при систему тзв "републике Косово".

То само доказује да је учешће Срба у шиптарским квази-институцијама апсолутно корисно само за једну страну - шиптарску. Срби од тога имају једино проблеме, отуђивање од своје државе Србије, која је настала на овом простору, и насилну или преварантску интеграцију у друштво "Косовара". За узврат ће им кућа бити окречена, добиће дрва и нешто огрева али... све остало је само обећање наспрам "одмах издатог задужења матичној служби у општини Грачаница да помогну Максимовићима да регулишу личну документацију".





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Gračanica #Kosovo #Metohija #Srbija #Srpska lista #Srbi #Beograd #Vlast #Izdaja   #kmnovine

3 коментара:

  1. Да ли вам је пало на памет да та породица не може да покрене тужбу против возача аутобуса ако нема косовску документацију. Да ли вам је пало на памет да та породица нема документацију Републике Србије па због тога не могу да имају здравствене књижице , самим тим не могу на преглед у Домовима Здравља које финансира Република Србија.Због истог морају да купују лекове... Са косовском документацијом би могли на преглед у Дијагностички центар ( у коме раде српски млади лекари ) , који је под патронатом Општине Грачаница. За вашу информацију ту су лекови бесплатни...Да ли сте се сетили да напишете да је овој породици изгорела кућа...Знате ли ко им је направио нову ( кров над главом не би имали да су чекали од неког другог )..Да ли вам је пало на памет да проверите у Општини Грачаница где се троше паре које су намењене здравству и образовању...Није... сигурно зато што бисте све ово што сте написали у тексту морали да полижете. Коме се реновирају Домови културе , школе , обданишта ,Домови здравља , болнице, образовни центри и да не набрајам још..српској деци и српском народу који живи на територији Општине Грачаница. А да пробате ви , патриоте , да дођете мало да живите у Грачаници и да пробате да бојкотујете косовска документа и косовске ауто таблице...Лако је Митровици , јер тамо још нема притиска какав је у Грачаници. Грачаница је у окружењу док Митровица има залеђину...Пре него било кога критикујете , размислите о свему и ставите на вагу ...Нормално , ако имате чиме да размислите , али на основу текста који је написан у чланку о Максимовићима , приметно је да немате чиме да мислите...

    ОдговориИзбриши
  2. Овај коментар смо одобрили из једног јединог разлога - да народ види каква све оправдања користе издајници који ПОДМУКЛО АЛБАНИЗУЈУ српски народ на КиМ.

    Ми и те како добро знамо како живе Срби у Грачаници јер ИМАМО САРАДНИКЕ у свим деловима Косова и Метохије и не пишемо НИШТА на памет. Напротив, ако би смо почели да пишемо нема те књиге у коју би гадости српских издајника могле да стану. Осим, наравно, Божије књиге на основу које ће нам свима бити суђено.

    Образложење глупости овог "храброг" и АНОНИМНОГ коментатора издајника:

    1. Породица не може дапокрене тужбу

    1 - Да ли је било ко од Срба наишао на правду код шиптарских "Судова" а да некога није подмитио? Зар велике шиптарске фирме немају довољно пара да побију сваку тужбу? Платиће и адвоката породице ако треба. Ни за убиства није било правде а не за саобраћајну несрећу. Зашто нисте написали са каквом казном је прошао Шиптар који је киднаповао три српске девојчице на путу ка школи па их пустио кад су у глас почеле да вриште. Зашто то нисте написали? Јер би морали да полижете не само овај коментар него и много тога што сте УРАДИЛИ још у животу!

    2. Породица можда нема документа РС

    2 - Немогуће је да породица нема документа Републике Србије. Али, теоретски рецимо и да их нема, зашто се не обезбеде та документа него шиптарска којима се ти Срби претварају у "Косоваре"? Због тога што је тим шиптарским службеницима важно да се потчине Тачију, Харадинају, Куртију, Муртију... Зашто им се једноставно НЕ ОБЕЗБЕДЕ ЛЕКОВИ? Ако за то морају да имају шиптарску личну карту, онда значи ДА МОРАЈУ ДА СЕ АЛБАНИЗУЈУ да би могли да се лече или, другим речима, могу да умру АКО СЕ НЕ АЛБАНИЗУЈУ! Ти "српски млади лекари" служе да би заживела "шиптарска млада држава" и ништа друго а то доказујете тиме да Срби не могу да се лече тамо ако немају шиптарска документа, значи - могу да умру! Наравно, лекови су ту бесплатни али - са шиптарским документима!

    3. Ко им је направио кров над главом
    3 - Пише у тексту ко је то направио. Попут бесплатних лекова и друга врста помоћи од Шиптара је "бесплатна" и то: ако имате шиптарска документа, или ако на тај начин "општинско" руководство може да се "угради". Дајте да проверимо колико се повећао лични буџет и колики су рачуни тих шиптарских службеника? Дајте те папире. Укључујући и Ваше.

    4. На шта се троше паре Шиптара у Грачаници намењене здравству и просвети.

    ОдговориИзбриши
  3. 4 - Пало нам је напамет. Одлично знамо на шта се троше: на албанизацију српског станвништва и јачање шиптарске државе.

    5. Коме се реновирају Домови културе , школе , обданишта ,Домови здравља , болнице, образовни центри и да не набрајам још..српској деци и српском народу који живи на територији Општине Грачаница.
    5 - Ово је једна од најболнијих тачака. СВЕ ТО ШТО СТЕ НАБРОЈАЛИ ради се ШИПТАРСКИМ ПАРАМА; са циљем да се у њима слави дан шиптарске "општине", значи не за српски народ већ за народ који се "интегрише" односно српски народ кога претварају у "Косоваре", стварајући нову нацију и "државу".

    5. Рекосмо, имамо сараднике у свим деловима КиМ. Часним Србима више није могуће да живе у Грачаници и другим српским енклавама јер "СРБИ" НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ СРБИМА ДА ТУ ЖИВЕ АКО НЕ ЖЕЛЕ ДА БУДУ ДЕО ШИПТАРСКЕ ДРЖАВЕ ОД КОЈИХ ОНИ МУЗУ ПАРЕ!

    6. Лако је у Митровици.
    6 - Није "Митровица" већ Косовска Митровица, барем на српском. Ни ту више није лако да се живи, ни мало, јер "Срби" из шиптарске "Српске листе" сатиру све и свакога ко не жели да се потурчи јер само турчењем (албанизацијом) они могу да музу шиптарске паре. Гадније је и исто тако тешко постало и на северу покрајине.

    И понављам, треба Вас пљунути у лице због одбране шиптарске државе!

    Косово и Метохија су СРБИЈА и чак и по цену живота се не смемо одрећи тога, ниједан здравствени ни економски проблем не сме да буде ОПРАВДАЊЕ да постанемо "Косовари" а да престанемо да будемо Срби! Нека би дао Бог да нас, у овој редакцији, пре стигне смрт него што би смо признали шиптарску државу и одрекли се српског Косова и Метохије! Амин!

    На Светог Луку, 2019 године

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине