Вести:

понедељак, 14. октобар 2019.

У Приштини данас протест против Хандкеа, ни потомци усташких геноцидаша немају мира

понедељак, 14. октобар 2019. | КМ новине 0

У Приштини је за сутра најављен протест против одлуке да овогодишњу Нобелову награду за књижевност добије аустријски писац Петер Хандке, преноси Танјуг.

#Peter, #Handke #Nagrada #Nobel #Priština #Separatisti #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti,
Петер Хандке: Човек који је победио светске моћнике и добио признање









Шиптарски редитељ Бен Аполони изјавио је за "Косовапрес" да ће данас у 11 часова испред шведске ткозване "амбасаде" у Приштини бити одржан протест са захтевом да се повуче одлука о додели Нобелове награде за књижевност 2019. Петеру Хандкеу.

Нобелов комитет је у међувремену већ саопштио да не постоји могућност повлачења било које њихове одлуке, па ни ове.
Чим је озваничена вест о томе да је Хандке добитник Нобела, негативним коментарима огласили су се косовски сепаратисти, од њихових квази-новинара до политичара са злочиначком прошлоћу и мафијашком садашњошћу, који су водили праву Твитер кампању на одлуку да Нобелова награда припадне Хандкеу. Међутим, ранији предлог да ће Хашим Тачи, вођа терористичких банди и осушеник за убиство српских полицајаца, бити предложен за Нобелову награду за мир, протеста није било.

Потив награђеног писца негоудује и хрватско Министарство спољних и европских послова које се огласило саопштењем у коме изражава „зачуђеност и незадовољство” тим избором.

„Не улазећи у питање Хандкеовог књижевног опуса и квалитета његовог литерарног изражавања, Министарство изражава забринутост због доделе Нобелове награде особи политички ангажованој у пружању подршке великосрпској политици Слободана Милошевића 90-их година прошлога века”, стоји у њиховом саопштењу.

"Зачућени и незадовољни" су потомци НДХ, фашистичке марионетске државе која је починила геноцид над српским народом за који никада нису кажњени и никада нису престали да га негирају. Чак ни после ратова деведесетих у коме су довршили раније започети геноцид и наставили да исти величију као национални успех, они се осећају морално погодним да позивају било кога другог. Наравно, то чине против онога ко је умео да тај њихов злочиначки манир препозна и јавно прозове насупрот медијској пропаганди чију су заштиту уживали за све врсте злочина.

Хрвати, који не само да никада нису извели пред Суд ни једног крвника из свог народа из периода усташко-нациситичке владавине, који спадају у најмонструозније икада забележене, већ и даље поступају пратећи фашистичку матрицу према којој се "не улазећи у питање књижевног опуса и квалитета литерарног изражавања" књиге јавно спаљују.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Кристијан Каш, бивши официр НАТО ''И даље памтим мирис спржених тела Срба'' - КМ Новине

Кристијан Каш је урадио нешто што ниједан од наших непријатеља није урадио. Затражио је опроштај од српског народа. Дошао је као окупатор 2000.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Peter, #Handke #Nagrada #Nobel #Priština #Separatisti #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине