Вести:

петак, 11. октобар 2019.

Миодраг Зарковић: О ордену

петак, 11. октобар 2019. | КМ новине 0

Не постоји оправдање за додељивање ордена Светог Саве човеку који седам година опстаје на власти искључиво због тога што на окупираном подручју Косова и Метохије затире и државу Србију, и српство, па и само светосавље.




Пише: Миодраг Зарковић



Александар Вучић је од 2012. године: поставио границу између КиМ и остатка Србије; потписао противуставни Бриселски споразум у којем се над целим КиМ примењује ”Устав Косова”; погазио уставни поредак Србије не би ли спречио Уставни суд да се изјасни о уставности Бриселског споразума; укинуо српску локалну самоуправу у четири северне општине КиМ; увео шиптарску локалну самоуправу у те четири општине (то што шиптарску самоуправу тренутно обавља нешто што се зове Српска листа само је још већа срамота); укинуо многе званичне и незваничне српске установе на северу КиМ, од митровачког суда који је предат у руке шиптарског ”правосуђа” па до цивилне заштите која је заправо представљала један од стубова одбране Северне Митровице; подигао преговоре о КиМ на највиши могући ниво чиме је наставио једнако погубну политику претходне власти...

На све то треба додати голготу коју пролази обичан народ на северу КиМ, оличену у претњама, уценама и притисцима да се изађе на шиптарске изборе (последњи пут смо то видели пре неколико дана, у недељу 6. октобра), да се предузећа и уопште правни субјекти региструју у шиптарском правном систему, затим у постепеном распростирању шиптарских полицајаца и специјалаца широм севера КиМ, који је иначе до тада за њих био недоступан, итд.

Ово је иначе било само овлаш набрајање његових већих непочинстава у погледу КиМ. Ништа боља није ни његова политика према Републици Српској (где му је сметао чак и референдум о државном празнику!), или Црној Гори, са чијим режимом одржава најблискије односе и помаже му у суманутом ”процесу века”, упрско томе што Подгорица континуирано крши људска права тамошњих Срба а на међународном плану вуче један за другим противсрпским потезом.



Александар Вучић је неко ко, од како је на власти, није повукао нити један једини потез за који би се могло рећи да је у складу са светосавском традицијом. Напротив, његово деловање углавном нарушава ту традицију, чак и у изјавама и јавним наступима.

Све до њега, Србија никада у својој историји није била непосредни учесник међународног иживљавања над сувереним државама којима је једини грех то што се супротстављају империјалном походу Запада. Напротив, раније смо се увек супротстављали таквим походима. Под Вучићем им помажемо, тако што у сарадњи са САД снабдевамо терористе на другом крају света. Било која од тих држава које разара српско оружје, може једног дана с пуним правом да покрене судски поступак против Србије. Ето још једног Вучићевог доприноса.



Миодраг Зарковић


Несхватљиво је да такав човек добије орден Светог Саве. То је унижавање и историјске улоге и вишевековног значаја Светог Саве.

Кажу неки да би требало уздржати се од осуда тог чина, како не бисмо још једном међусрпском завадом олакшали посао непријатељима. Такве бих поново упутио на горњи део ове објаве, па нека ми кажу да ли српским унутрашњим и спољним непријатељима помажу они који у Вучићу виде кобну националну штеточину, или пак сам Вучић који је урадио све што набројах.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo, #Metohija, #Srpska_Lista, #Izbori, #Izdaja, #Vučić, #Laž,  #Šiptari, #Albanci, #Ekstremisti, #Srbija, #Separatisti, #kmnovine,

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине