Вести:

уторак, 24. септембар 2019.

Резултат учешћа Срба у сепаратистичкој ''власти'' - застава Албаније на ОШ у Грачаници

уторак, 24. септембар 2019. | КМ новине 0

Основна школа "Краљ Милутин" у Грачаници, коју похађају српски ђаци, јутрос је била "окићена", како локални радио преноси, "албанском заставом".

#Gračanica #Škola #Kosovo #Metohija #Bojkot #Izbori #Separatisti #Zločin #Ustav #SRBIJA #Šiptari #Mediji #Propaganda #Vesti #Žrtve #kmnovine
Фото: локални радио









 
Ово је протумачено као "нови вид провокације усмерене ка српском становништву".

Основна школа „Краљ Милутин“ је највећа српска Основна школа на централном Косову и Метохији, а поред основне у истој згради смештене су и средња медицинска и грађевинско-саобраћајна школа.

Мештане Грачанице ова вест је јутрос веома узнемирила и сматрају је новим видом провокације, преноси радио Грачаница, који наводи да је застава врло брзо уклоњена, а случај пријављен такозваној косовској полицији.

Такође, маја ове године ухваћена је група Албанаца како кришом снима управо зграду школе "Краљ Милутин".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Албанци под капуљачама снимали школу ''Краљ Милутин'' у Грачаници - КМ Новине

Албанци под капуљачама снимали школу ''Краљ Милутин'' у Грачаници #Kosovo #Metohija #Srbija #Gračanica #Kralj #Milutin #Albanci #Snimak #Kamera Јуче, у вечерњим сатима, по речима директора Грађевинско-саобраћајне школе у Грачаници Дејана Петковића, непознати мушкарци албанске националности примећени су како обилазе школу и снимају. "Цела ситуација уопште није безазлена. Не знамо које су намере.


Ипак, поставља се питање. Да ли је ово "нови вид провокације" и шта је ту ново? Не само зато што је истицање заставе такорећи пракса у међуетничком провоцирању друге стране, већ зато што у Грачаници већ једанаест година функционише сепаратистичка власт чију администрацију опслужују локални Срби и то готово без икаквог отпора.

Нарочито су Срби постали понизни од потписивања Бриселског споразума 2013. када је власт на локалу преузела и "Српска листа". Са њима већ дужи низ година функционише албанска држава на штету свих српских институција које су угашене без иједног гласа противљења.

Печат сепаратистичке "општине Грачаница"

Шта с друго уопште могло очекивати ако се радило на формирању и снажењу шиптарске државе на овом простору? Зар то заправо није сасвим нормална ствар? Такође, у самом центру Грачанице Рада Трајковић је још пре око 15 годинаистакла америчку и ЕУ заставу и то изнад црквице посвећене убијеном младићу Димитрију Поповићу.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:


Дакле, Срби који су радили против своје државе не могу да очекују ништа добро а немају права ни да се чуде, када се друга творевина коју стварају - труди да се покаже у свом пуном облику.

Овдашњи Срби су издали своју државу дозвољавајући Ради Трајковић да влада овом средином и да служи анти-српским интересима, дозволили су да убијеног Димитрија Поповића издају најближи рођаци, служењем "Српској листи" дозвољено је да политиком Александра Вучића буде издата и онај остатак српске државе а на крају издају и себе сматрајући да су плодови њиховог активног рада или "активног" не супротстављања стварању албанске државе сада "нови вид провокације". Није, само су у прилици да могу и конкретно, сосптвеним очима да виде - шта су сами урадили.Још мање права имају да се против тога буне ако се активно припремају да изађу на нове сепаратистичке квази-изборе и да на тај начин потврде постојање такозване "републике Косово". А припремају се.




БОЈКОТ ШИПТАРСКИХ КВАЗИ-ИЗБОРА ЈЕ ЈЕДИНИ ПУТ И ИЗАЛАЗ ЗА СРПСКИ НАРОД И СРПСКО КОСОВО И МЕТОХИЈУ! 



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo #Metohija #Bojkot #Izbori #Separatisti #Zločin #Ustav #SRBIJA #Izdaja #Kradja #Šiptari #Mediji #Propaganda #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине