Вести:

понедељак, 5. август 2019.

Исељавање Срба са КиМ на леђима вола на ражњу (ФОТО)

понедељак, 5. август 2019. | Уреднички колегијум 2

Ни добре ствари нису добре када се догоде у погрешно време. Још ако и тада немају никаквог смисла, као догађај о коме ће овде бити речи, онда су све само не добре.

#Korupcija #Mito #Srpska_Lista #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine
Док млади одлазе трбухом за крухом, во се окреће на ражњу ''Српске листе" / Фото: КМ Новине








 
Огорчени житељи Косовског Поморавља јавили су редакцији КМ Новина о догађају који се збио кад му време није. На први поглед - во на ражњу, када је намењен свима који се ту нађу, је нешто чему нема замерке. Ипак, у овом случају уопште није тако.

"Циркусијада 'Српске листе' у Пасјану, под покровитељством њеног потпредседника, Милана Радоичића" објашњавају житељи испровоциани догађајем који се збио крајем јуна у њиховом селу.

Циркусијада - кад се од јада направи циркус! / Фото: КМ Новине





 
Када смо покушали подрбоније да сазнамо шта је повод одговорили су нам "повод је будалаштина локалних назови функционера".

Оправданог повода да се во "баци" на ражањ и да се око њега цијучући веселе они који су одавно заборавили шта је глад а у средини где су Срби више гладни него сити, није било.

О сепаратистичким квази-изборима, на којима редовно учествује "Српска листа" регистрована у оквиру система такозване "републике Косово", још увек се ништа није знало сигурно па је сасвим разумљиво да је народ овај догађај окарактерисао као "глупирање". Србима на КиМ је свега што долази од диктаторског режима преко главе па тако и онима у Косовском Поморављу. Не плаше се ни да јавно иступе али смо ипак одлучили да их поштедимо евентуалних невоља јер се нарочито у том крају локална власт жестоко иживљава над својим неситомишљеницима и онима који се беспоговорно не повинују.

Решен проблем вола / Фото: КМ Новине

"Млади се селе трбухом за крухом из Пасјане и околину, а 'Српска листа' и СНС печев вола и славе. Поједини из 'Српске листе' примају по пет плата. Док се људи селе из ове беде они хоћев да се као покажев јер су октобра косовски (сепаратистички) избори за 'парламент'. Једноставно хоћев да понижавају овај напаћени народ. Разлог је што им се 'оће а може им се јер им је Милан Радоичић дао 5000 евра за ову лумперајку, сами се хвале" каже за КМ Новине један од овдашњих огорчених Срба.

Локални функционери "Српске листе" / Фото: КМ Новине




 
Поврх свега, да се ово доживи као провокација још више је допринела чињеница да се све то догађало управо у време "хуманитарне кризе" на северу Косова и Метохије.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Korupcija #Mito #Granica #Prelaz #Mađarska #Srbija #Šiptari  #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine

2 коментара:

  1. Једна мала исправка, није лепо објављивати не проверене информације, тачно је да се ради о "Српској листи" али струја Српске коју предводи Штрпце, тз Брацина струја, јер сами ликови на фотографијама то доказује, хвали им још Игор Јачинић из Штрпца, њихов пријатељ који им је тог дана издао наређења да крену да раде, а као прво да пишу списак и да обећавају материјал за куће. Према свему судећи Браца, Јевтић цео поморавски Округ опет ће купити са 10 камиона блокова као и предходних избора. Обећају 200 а истоваре само у сваку општину по 2 камиона, и то нико несме да склања све док не прођу избори да служи као реклама. Нека редакција КМ новина провери и увериће се да је истина.

    ОдговориИзбриши
  2. Кад нешто недостаје онда се каже фали, а не (х)вали!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине