Вести:

недеља, 25. август 2019.

Амбасадорка Kине Чен Бо: Резолуција 1244 оквир за решење питања Kосова и Метохије

недеља, 25. август 2019. | Уреднички колегијум 0

Амбасадорка Kине у Србији Чен Бо изјавила је да је став те земље по питању Kосова и Метохије јасан и доследан, наводећи да кинеска страна поштује суверенитет и територијални интегритет Србије, „разуме и подржава легитимне захтеве Србије по овом питању“.

#Кина #Амбасада #Србија #Чен_Бо #Косово #Метохија
Чен Бо

„Сматрамо да је у оквирима Резолуције 1244 Савета безбедности и других релевантних резолуција најбољи начин да се реши питање Kосова и Метохије да заинтересоване стране путем дијалога постигну обострано прихватљиво решење. Ценимо напоре српске стране у проналажењу компромисног решења путем дијалога“, рекла је Бо, у интервјуу за данаше издање Политике.

Она је рекла да је Србија прва међу земљама централне и источне Европе и једина земља на Балкану са којом је Kина успоставила свеобухватно стратешко партнерство.
„Практична сарадња Kине и Србије је по обиму највећа, по садржају најопсежнија, а по облику најразнорснија“, рекла је Бо.

Она је додала како сматра да ће бити све више кинеских инвестиција у Србији.

На питање да ли се плаши квота за извоз челика које је увела Европска унија и тога како ће да послује железара Смедерево, она је навела да је „квота заиста највећи изазов за развој железаре“.

„Без утицаја фактора квоте железара би се још боље развијала и дала већи допринос економском развоју Србије“, рекла је Бо.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Миодраг_Зарковић #Александар #Вучић #Спин #Пропаганда #Слободаговора #Говормржње

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине