Вести:

петак, 16. август 2019.

Подвижници са јахтом на Пељешцу

петак, 16. август 2019. | КМ новине 0

Чувени херцеговачки подвижници, преосвештени и свакој власти преподобни Григорије Дурић и парох дубровачки Стево Ковачевић, одмор на дубровачкој ривијери наставили су обиласком Пељешца на скромној барци.




Да не би било погрешних тумачења и нејасноћа, скромним подвижницима постављам неколико јавних питања на која би они требало да одговоре, не мени већ јавности и својим вјерницима који преживљавају на ивици борећи се да прехране своје породице.



– Са којом сте јахтом-једрилицом упловили у малу лучицу-увалу Кобас на Пељешцу?

– Да ли се ради управо о овој луксузној јахти-једрилици, усидреној тренутно у Дубровнику, која је дуга отприлике 25 метара и има 4 собе, апартман.


– Да ли је јахта којом крстарите Јадраном у власништву словеначког инвеститора Марка Вилфана, директора и власника фирме „Ла Вита е бела ин Д.О.О“ преко које купује луксузне некретнине у Дубровнику?

– Да ли је тема пријатних разговора уз вечеру на Кобасу и у Дубровнику била трговина и изнајмљивање некретнина у Дубровнику?

– Да ли море и навигавање позитивно утиче на опоравак од душевних патњи и болова узрокованих клеветом?

– Какви су били морски плодови, бранцин и орада, у коноби Лукас у мјесту Кобас на Пељешцу? Да ли је боља маренда или медитеранска вечера?

– Да ли је незгодно спавати на барци, посебно ако љуља и море је немирно?

– Да ли је отац Стево рибарио на Пељешцу, јел се шта риба нахватало?

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 

Очекујем да скромни подвижници дају наредних дана одговоре на ова питања, која вјерујем занимају и вјернике и Цркву. Није се лако подвизавати на Пељешцу. Два подвижника, Григорије и Стево, до сада су ми узели преко 17 000 марака, хришћански и богоугодно, а ако затреба још ћу их помоћи, јер крстарити Јадраном није баш лако.

Небојша Вукановић




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Н. Вукановић    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Григорије #Дубровник #jахта #Ковачевић #Стево

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине