Вести:

недеља, 28. јул 2019.

Пожар на сеоском гробљу у Батусу, сумња се да је подметнут

недеља, 28. јул 2019. | Уреднички колегијум 0

Пожар, за који овдашњи Срби сумњају да је подметнут, избио је јуче нешто после 17 часова.

#Selo #Batuse #Groblje #Požar #Srbi #Srbija #Šiptari  #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Separatisti #Žrtve
Батусе




 
Већи део гробља је захваћен и оштећен ватром али је интервенцијом мештана, касније и Ватрогасне службе, угашен. Узрок пожара званично је за сада непознат, док поједини мештани сумњају да је подметнут, преноси локална албанска телевизија на српском.

’’У 17 и 20 приметили смо ватру на сеоском гробљу у Батусу, позвали смо ватрогасну екипу која је локализовала пожар. Пожар је захватио већи део гробља, неколико мештана је до доласка ватрогасаца покушало да угаси ватру, како не би дошло до оштећења надгробних споменика. Сумњамо да је пожар подметнут'', рекао је Славиша Арсић, мештанин Батуса.


#Selo #Batuse #Groblje #Požar #Srbi #Srbija #Šiptari  #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Separatisti #Žrtve
Положај Батуса
Готово на исти дан, 25, јула, пре 6 година ово гробље је такође захватио пожар. Међутим тек делимично али је и само село било угрожено када је изгорело преко 250 хектара стрњишта а ватра "ушла" и на гробље. И тада је било сумњи да је пожар изазвао људски фактор. Иако се о томе не говори јавно, како би се одржао некакав лажни привид мира кога нема ни после 20 година од окупације Косова и Метохије, медији избегавају да отворено прозову кривце - шиптарске сепаратисте који се служе многим притисцима како би протерали и преостале Србе.

Из тог села се након напада НАТО снага иселило 170 Срба, као и сви Роми, којих је било око стотину. Због тога у селу има доста празних кућа. Оне који су остали, а били су у радном односу, Шиптари су протерали са радних места и такви се сада баве земљорадњом, али само на имањима у близини села. На удаљенија имања из безбедносних разлога не одлазе. И у овом селу крађе су врло честе. Краде се све, крупна стока, аутомобили, трактори, хидрофори и многе друге ствари.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Korupcija #Mito #Granica #Prelaz #Mađarska #Srbija #Šiptari  #Kosovo #Metohija #Mediji #Vesti #Separatisti #Žrtve #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине