Вести:

среда, 24. јул 2019.

Милован Бркић: Умрети пре Вучића

среда, 24. јул 2019. | Уреднички колегијум 0

Посетио сам пријатеља у болници. Броји последње дане, рекли су му. Ћутећи се разумемо. Жао ми је, каже, што ми Бог није дао још неки месец, да умрем у ослобођеној Србији.

#Milovan #Brkić #Vučić #DIktator #Izdaja #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine
Милован Бркић


















Пише: Милован Бркић, уредник Магазина Таблоид



Нећу осетити мирис слободе, нећу се радовати као и остали сужњеви, који су тлачени последње три деценије, а ових седам година су нас и мучили, као малог Радојицу.

Јеби га, одговарам, а одговора немам.

На излазу из болнице срео сам лекара који је упознат са болешћу мог пријатеља. Бојажљиво га питам колико му је још остало. Он заврте главом, па ако се буде причувао, одговара ми, може још неку годину. Шта га је излечило, у неверици питам. Погрешна дијагноза! Јутрос сам добио нове налазе, који се поклапају са прекјучерашњим. Сада сам баш хтео да му то опрезно саопштим.

Испред болнице две лекарке су гласно коментарисале стање у здравству. Биле су очајне. Нема лекова, нема апарата, све је у расулу. Kада неком дамо скупљи лек, знамо да је наредба стигла одозго! Застао сам, слегао раменима и непозван рекох да нема ништа док не смакнемо овог. Оне ме погледаше, питају на кога сам то мислио. На истог човека, као и Ви, који, уместо да га лечите, сатире све око нас.

На послу сам слушао помахниталу Ангелу Меркел, која је при крају манадата, а изгледа и живота. Уплашила се од најаве да ће је ухапсити. Гледа празно у Ану Брнабић и каже како не жели да посебно издваја, али мора да истакне да је Србија много економски узнапредовала!

Дан раније њен управник логора званог Србија видно оронуо, седећи први пут за столом, пркосно је изјавио да и ако га прозову европским Робином Худом, уместо обећане Нобелове награде за мир, он ће помагати Србима на Kосмету, које је продао у марту прошле године свом побратиму Хашиму Тачију за 300 милиона евра.

Нема нам слободе док Он и његова камарила не оду у логор.

Пре неки дан ме из затвора зове пријатељ. Пита, има ли шансе да нас ускоро замене ови које прозиваш? Пустите нас, нека они уђу.

ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД" 
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/



Сасвим озбиљно сам размишљао са познаником јавним тужиоцем о смештајним капацитетима затвора. Само последњих седам година 15.000 напредњака је фалсификовало дипломе средње, више, и високе школе, факултета, добило лажне докторате. Са таквим дипломама постали су директори најважнијих јавних предузећа, банака, председници општина, градоначелници, министри...

Нисам заговорник насиља над овим људима, који су подстакнути на оваква дела. Али, извесно време је потребно да би се и они довели у стање да трпе због оног што су урадили, да њихови случајеви опомињу друге да тако не чине.

Очекује се да око 1.000 оних који су били у горњим структурама претходних власти, заједно са овим данашњим разбојницима, одговарају за пљачку више од 150 милијарди евра, које су изнели из земље.

Неколико празних касарни брзо се могу преуредити и у њих довести Вучићеви следбеници из Велике пропаганде лажи, они који су били ботови, њих неколико хиљада, који нигде нису радили а били су у радном односу у општинама, јавним предузећима, банкама...

Њих треба осудити на обавезан друштвено користан рад. Уместо да труну у ћелијама, треба им омогућити да ору, копају, саде, да беру воће, да секу дрва, да помажу старим и изнемоглим, да иду по забаченим селима да чувају стада, да саде борове, јелке, да пошумљавају голети. И да виде у какво безнађе је политика њиховог вође довела преостале грађане, како су све опљачкали, као ројеви скакаваца.

Искрено ми је жао свих грађана Србије који ће умрети, узалудно очекујући дуго сањану слободу, које још нема. А жао ми је и оних, који су, да би преживели, били приморани да га као ботови величају, дижу у небеса, да хвале сваку његову лаж, да праве будале и од нас и од себе.

Паника је међу његовим картелом. Они који у рукама и на тајним местима држе милионе евра или долара, знају да је ђаво дошао по своје, да наступа време велике наплате.

Замишљам како се у затворској шетњи рукују и срдачно поздрављају бивши властодршци, са данашњим. Домунђавају се.

Надам се да ће у времену које очекујемо, бити јавно рехабилитоване све жртве и бивших и садашњих бандита који су нас тлачили и опљачкали. 




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Milovan #Brkić #Vučić #DIktator #Izdaja #Kosovo #Metohija #Srbija  #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине