Вести:

среда, 03. јул 2019.

Припадник терористичке ''УЋК'' Ремзи Шаља осуђен на 14 година затвора за убиство Албанца

среда, 03. јул 2019. | Уреднички колегијум 0


"Суд" у Призрену који функционише по систему албанских сепаратиста осудио је данас на 14 година затвора бившег припадника терористичке "ОВK", Ремзија Шаљу за почињене ратне злочине над цивилним становништвом, јављају приштински медији.

Ремзи Шаља

Према одлуци овог "суда", Шаља ће остати у притвору све док изречена пресуда не постане правоснажна, преносе медији.

Иначе, Шаља је још у децембру прошле године добио позив од такозваног "Тужилаштва Специјалног суда," формираног за процесуирање починилаца ратних злочина над Србима и другим несрпским становништвом током последњих сукоба на Kосову и Метохији.

Након добијања позива Шаља је напустио покрајину да би избегао одазивање Специјалном суду, чије седиште је у Хагу.
Такозвана Kосовска полиција га је у мају ухапсила у Сувој Реци, након чега му је одређен притвор.

Према оптужници, Шаља је недалеко од Суве Реке средином 1998. године учествовао у отмици Хаџија Пертешија, чије је тело пронађено неколико дана касније у оближњем селу Дуље.

Медији на српском језику махом избегавају да наведу да је Шаља оптужен, а сада и осуђен, за злочине почињене претежно над Албанцем док за за сада никоме ние суђено за злочине над Србима ни пред страним, нити пред спаратистичким судовима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 

Ухапшен Ремзи Шаља, за злочин над Албанцем - КМ Новине

Ухапшен Ремзи Шаља, зазлочин над Албанцем Један од локалних команданата терористичке "ОВК" Ремзи Шаља, који је у јануару "нестао" после позива који му је упутило тужилаштво Специјалног суда пред којим ће се водити процеси за злочине УЋК, ухапшен је на за сада непознатој локацији, јављају приштински медији.КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Kosovo #Metohija #Srbija #Remzi #Shala #Zločin #UĆK #OVK #Terorizam #kmnovine

Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.